BL: A félidőig egálban volt, végül 25 ponttal kikapott a Falco a Tenerife otthonában
09
Mar
2022
BL: A félidőig egálban volt, végül 25 ponttal kikapott a Falco a Tenerife otthonában
2022. március 9.  |  22:39
A Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között az L-csoportban még nyeretlenül álló, Benke Szilárdot nélkülöző Szombathely látogatott a Teneriféhez. Az odavágón a spanyolok 79-73-ra nyertek.
 
Egy remek Keller-Golomán összjátékkal indult az összecsapás, kisvártatva Shermadini egyenlített a festékből (2-2). A két zsákoláson kívül nehézkesen találtak a gyűrűbe a felek a meccs elején, végül a holtpontról Wiltjer mozdította el a feleket, igaz, ő is közvetlen közelről szerzett kosarat (4-2). Somogyi szépen játszotta magát üresre, ráadásul Shermadini büntetőire is ő tudott válaszolni (6-6). A hazai triplák rendre lejöttek, büntetett a Falco, Váradi ziccerével átvették a vezetést a sárga-feketék (6-8). Golomán védekezett nagyot, de a visszatámadásból nem sikerült kosarat szerezni és Keller is beütötte a harmadik faultját. Beesett az első spanyol hármas, majd a második is, a kettő között pedig csak egy Golomán támadólepattanó érkezett vendég oldalról (12-10). Továbbra is abszolút partner volt a Falco, látványos védekezésekkel és szép támadásokkal folyamatosan egyenlíteni tudtak a vasiak a negyed végéig, főként Barac volt ponterős az utolsó percekben, Perl gyorsindításával pedig előnybe is kerültek. 18-20.
 
Shermadini kosaraival startolt a második felvonás, a gyorsan fordított így a Tenerife, Váradi két büntetővel egalizált, majd egy gólpasszt is kiosztott Perlnek (22-24). Remek ritmusba kerültek a szombathelyiek, Somogyi is kosarat szerzett, meglépett néggyel a Falco, de azonnal jött két hazai tripla (28-26). Hiába Váradi középtávolija, újabb spanyol távoli került a gyűrűbe, időt kért Milos Konakov (31-28). Egy kicsit meglépett a Tenerife és sikerült is őriznie az előnyét a hazai csapatnak (35-30). Egy Golomán-zsákolással és egy Barac-duplával sikerült feljönni egy pontra, ám azonnal jött egy Wiltjer tripla (38-34). Újfent nagyot védekeztek a vendégek, Golomán pedig egy szép ziccerrel jelentkezett (38-36). Az utolsó percben Guerra kettese bement, de a csattanót Verasztó tartogatta, aki az utolsó másodpercben elsüllyesztett egy nagy hármast. 40-39.
 
Wiltjer és Váradi kosarai voltak az első jelenetek a fordulás után, majd két gyors triplával meglépett a Tenerife (48-41). Egy vendég időkérés után Perl szépített, de közelebb egyelőre nem sikerült jönni, Golomán egészen közelről hibázott (48-43). Milos Konakov kapott egy technikai hibát reklamálásért, Wiltjer büntetője be is ment, majd a magasember egy hármast is a helyére küldött (52-43). Clark, aztán Huertas szerzett kosarat, egyelőre nem tudott feljebb zárkózni a Szombathely, de jókor jött Keller zsákolása (54-47). Wiltjer elképesztő dobóformába került, ezzel pedig meglett a közte tíz, ráadásul Salin távolija is célt ért (60-47). Hosszú idő után dobott pontot a Falco, ráadásul Clark a triplavonalon túlról tudott eredményes lenni, de hiába szereztek labdát a szombathelyiek, Somogyi azonnal eladta a játékszert, Fitipaldo büntetett (63-50). Nem sikerült kilábalni a gödörből, a negyed végére tovább nyílt az olló a felek között. 66-52.
 
Váradi szerzett labdát a záró játékrész elején, Clark zsákolással fejezte be az akciót, viszont újabb üres triplát dobhatott a Tenerife (69-54). Guerra közelijével már tizenhét volt közte, kezdett egyre jobban szétesni a Szombathely, az idő pedig egyre csak fogyott (73-56). Barac egy kemény faultot követően szerencsétlenül fogott talajt, de oda tudott állni a büntetővonalra, be is ment mindkettő (73-58). Innen viszont már nem volt visszaút, hiába küzdött nagyot a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely csapata, a fordulás után a Lenovo Tenerife bedarálta a vendégeket és megérdemelt sikert aratott. 87-62.
 
Lenovo Tenerife – Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 87-62 (18-20, 22-19, 26-13, 21-10)
 
Bajnokok Ligája, L-csoport, 4. forduló
San Cristobal de La Laguna, Santiago Martin Arena
V.: Lucis (lett), Horozov (bolgár), Kukelcik (szlovák)
 
Tenerife: Fitipaldo 8/6, Salin 9/9, Doornekamp 9/9, Wiltjer 23/18, Shermadini 8. Cserék: Huertas 8, Guerra 10, Rodgriguez -, Sastre 3/3, Smith 2, Sulejmanovic 7/3, Ivankovics -.
 
Falco: Váradi 8, Somogyi 6, Clark 9/3, Golomán 8, Keller 4. Cserék: Verasztó 3/3, Perl 6, Hawkins 2, Barac 16.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek