Tiffani Williams-csoda: 26 lepattanó
05
Nov
2007
Tiffani Williams-csoda: 26 lepattanó
2007. november 5.  |  13:00

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 







 


 
 


Egyedülálló teljesítménnyel rukkolt ki Tiffani Williams a Kanizsai Vadmacskák elleni bajnoki meccsen. A Ceglédi EKK trinidadi centere 16 pontja mellett 26 (!) lepattanót (19 védõ, 7 támadó) jegyzett és kiosztott hét blokkot is.

A Williams-parádé egyébiránt csöppet sem rendhagyó, hiszen ebben az idényben került már a neve mellé 16, 13 és 9 pattanó is (négy mérkõzést követõen 16-os átlagot tudhat magáénak, amivel természetesen õ a nõi liga legjobbja). A lenyûgözõ számsorok ismeretében nem meglepõ, hogy Földi Sándor, a hatodik helyen álló csapat edzõje tökéletesen elégedett Tiffani Williams eddigi produkciójával.

"A 26 pattanó különösen annak tükrében zseniális, hogy Tiffani már nem volt a pályán az utolsó negyedben - mondja a Cegléd rutinos szakembere. - Ha fenthagyom, bizonyosan harminc fölé jut. A statisztika szerint 42 IBM-pontot ér a teljesítménye, amit én keveslek, mert dobott 16 pontot és kiosztott hét sapkát is. Megjegyzendõ, hogy a légiósom ezúttal korlátlan úr volt a palánkok alatt, hiszen a kanizsaiaknak nincs igazi centerük, ugyanakkor például a BSE ellen sem jött zavarba, azon a találkozón 16 alácsorgó labdát csípett el. Az a jó benne, hogy nem ismer elveszett labdát, sokszor akkor is nála köt ki a játékszer, amikor ketten-hárman is elõnyösebb pozícióból indulnak érte. Lassan harminc éve edzõsködöm, ám eddig még egyetlen játékosom sem szedett egy meccsen ilyen sok pattanót."

 

Vármegyei szövetségek