Megvan a válogatott 12 fős kerete Montenegró ellen
21
Feb
2022
Megvan a válogatott 12 fős kerete Montenegró ellen
2022. február 21.  |  13:04
Benke Szilárd és Eilingsfeld János sérülés miatt nem lehet ott a pályán Montenegró ellen a világbajnoki selejtezőkön, így gyorsan kialakult a szűkített, 12-es keret – derült ki a férfi kosárlabda-válogatott hétfői, kecskeméti sajtótájékoztatóján.
 
- Szinte a legerősebb összeállításával érkezik hozzánk Montenegró válogatottja – mondta Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány. - A játékosaik közül nyolcan erősebb nemzetközi kupákban játszanak, mint a Falco csapata, ez is jól mutatja ellenfelünk tudását. Nagy csatára számítok, olyanra, amit minden bizonnyal élvezni fog a debreceni közönség.
 
Szólt a kapitány a nemzeti csapat új honosított kosárlabdázójáról, Mikael Hopkinsról is. Mint mondta, egy remek játkosról van szó, aki kiválóan illeszkedik a csapatuba. 
 
- Azért volt szükség a honosítására, mert sajnos nem állnak sorban a magyar magasemberek. Ha lenne hazai játékosunk, akkor örömmel hívnám a keretbe – tette hozzá.
 
Rosco Allen szerint elsősorban a palánkok alatt gyűlhet meg a bajunk a montenegróiakkal. 
 
- Nagyon nehéz mérkőzésekre számítok, a 4-es és az 5-ös poszton nagyon erős Montenegró. Azért jó, hogy mindkétszer velük játszunk, mert ha szükséges, a második meccsre tudunk javítani. Tudjuk a feladatunkat, kemény ellenfél vár ránk csütörtökön.
 
Ezúttal csak a lelátóról tudja segíteni a nemzeti csapatot Eilingsfeld János, a paksi erőcsatár.
 
-  Kiváló csapattal játszunk, de Sztojan Ivkovics remekül fel fogja készíteni a csapatunkat. A kapitányunk jól ismeri az ellenfelet, bízom benne, hogy a srácok ennek megfelelően eredményesen fognak játszani.
 
A magyar férfi kosárlabda-válogatott február 24-én, csütörtökön 18 órától fogadja Montenegrót a debreceni Főnix Arénában, majd három nap múlva, azaz 27-én, vasárnap ugyancsak 18 órától, immár Podgoricában csap össze a két csapat. Mindkét találkozót élőben közvetíti a M4 Sport.
 
Rosco Allen (Niigata Albirex - Japán)
Ferencz Csaba (Egis Körmend)
Golomán György (Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely)
Mikael Hopkins (UnaHotels Reggio Emilia - Olaszország)
Keller Ákos (Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely)
Lukács Norbert (Alba Fehérvár)
Perl Zoltán (Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely)
Pongó Marcell (Alba Fehérvár)
Somogyi Ádám (Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely)
Szabó Zsolt (Alba Fehérvár)
Váradi Benedek (Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely)
Vojvoda Dávid (Alba Fehérvár)
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Megyei szövetségek