Tippmix Férfi NB I: Kaposváron is tovább menetelt a Falco
19
Feb
2022
Tippmix Férfi NB I: Kaposváron is tovább menetelt a Falco
2022. február 19.  |  20:19
A válogatott szünet előtti utolsó bajnokira került sor, amikor a Kaposvár a 19. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán látta vendégül a Szombathely csapatát.
 
Golomán elhibázott ziccerére Martin egy középtávolival válaszolt, Váradi pedig csak egy büntetőt tudott bedobni a kettőből (2-1). A válogatott irányító ezután egy közelivel szépített, átvette a vezetést a Szombathely, ám azonnal jött Hilliardtól egy tripla (5-3). Csorvási is hozzátett kettőt, miközben a vendég lehetőségek kimaradtak, jobban kezdett a KKK. Clark egy hármassal csökkentette a különbséget, de erre is volt válasza a somogyiaknak. Elkapták a fonalat a sárga-feketék, akik Keller ziccerével egyenlíteni is tudtak a negyed derekán (10-10). Mindkét oldalon elkezdtek becsúszni a hibák, aztán Price lógott meg egy szerzett labdával, Hawkins viszonylag gyorsan egalizált. Jól szedték a támadólepattanókat a kék-fehérek és hiába volt egy jobb periódusa és lépett meg négy ponttal a listavezető, végül ebből csak kettő maradt meg a negyed végére. 18-20.
 
Perl zsákolása nyitotta a második negyedet, majd egy újabb támadólepattanó után Ford állhatott a vonalra, jól is célzott (20-22). Egy vendég eladott labdát Martin triplával büntetett, visszavette a vezetést a KKK (23-22). Egy többperces gólcsend következett, végül Milos Konakov elégelte meg a sikertelenséget, időt kért. Váradi hármasa mozdította el a holtpontról a feleket, egyből jött egy Ford-tripla is a túloldalon. Puska is jól szállt be a padról, előbb egy ziccert értékesített, majd kiosztott egy gólpasszt is, villámgyorsan meglépett öttel a Kaposvár, a nagy futást viszont Clark még csírájában elfojtotta, hogy aztán Somogyi dobjon egy trojkát, ezúttal Nikola Lazics kért időt (30-30). A kis szünet meg is tette a hatását, 6-0-át futottak a hazaiak, Golomán hármasa a legjobbkor jött vendég szempontból húsz másodperccel a vége előtt. A félidőt Hilliard ziccere zárta, ötpontos kaposvári előnnyel mehettek nagyszünetre a csapatok. 38-33.
 
A fordulás után egyből egy szép támadással nyitott a Falco, Golomán fejezte be az akciót, kisvártatva pedig Keller büntetőzhetett (38-36). Martin lépett be az alapvonalon, majd Hilliard állt bele a tempóba, visszaállt a közte 5-6 körüli különbség. Clark saroktriplája célt ért, ezzel próbált tovább zárkózni a Szombathely, ám mindig volt egy jó védekezése a somogyiaknak, amiből ritmusosan támadhattak (44-39). Keller távolija hosszas gondolkozás után végül beesett a gyűrűbe, Perl pedig már az egyenlítésért dobhatott, nem hibázott (44-44). A hátvéd ezután egy hármast is elsüllyesztett, időt kért Nikola Lazics (44-47). Price szlalomozott végig a vendég védelmen, majd Váradi is így tett, ezekben a percekben megtudta tartani az előnyét a Szombathely. Perl gyorsindítása után már öttel mentek a sárga-feketék, amikor Martin egy támadólepattanót követően szépített (48-51). A felvonás vége előtt már csak egy kosár esett, Perl nevéhez fűződött. 48-53.
 
Hilliard azonnal bedobott egy középtávolit a záró etap elején, ami után két és fél percet kellett várni az újabb pontokra, végül Somogyitól érkezett egy tripla (50-56). Martin zsákolt hatalmasat, majd Váradi szerzett zsinórban öt pontot, időt kértek a kék-fehérek (52-61). Krnjajszki csent labdát, amiből Hilliard dobhatott egy gyors kosarat, megkezdte a felzárkózást a KKK, de már csak négy és fél perc volt vissza (54-61). Ford próbálkozása lejött, az idő pedig vészesen fogyott a hazaiak számára, ráadásul Barac teljesen üresen maradt a gyűrű alatt (54-63). Elfáradtak a somogyiak, már az üres dobások is kimaradtak, Barac saroktrojkája pedig a mérkőzésen először több, mint tízpontos vendég-előny jelentett (54-66). Jött öt gyors pont a kék-fehérektől, időt kért Milos Konakov, miközben a meccsből még 1:45 volt vissza (59-66). Perl kritikus pillanatban szerzett támadólepattanót és bár kosarat nem szereztek az akcióból a vendégek, innen már nem volt visszaút a Kaposvár számára. A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely egy végig szoros meccsen legyőzte a Kaposvári KK csapatát, ezzel megszerezve zsinórban hetedik sikerét. A sárga-feketék már biztosan megnyerték az alapszakaszt. 61-67.
 
Kaposvári KK - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 61-67 (18-20, 20-13, 10-20, 13-14)
 
Bajnokság, 19. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Földházi Tamás Péter, Nyilas István, Kovács Nimród János (Téczely Tamás)
 
KKK: Hilliard 15/3, Plézer -, Price 14/6, Martin 15/3, Csorvási 2. Cserék: Puska 2, Krnjajszki -, Ford 13/3, Bogdán -.
 
Falco: Váradi 15/6, Clark 8/6, Kovács -, Golomán 5/3, Keller 6/3. Cserék: Somogyi 6/6, Perl 16/3, Hawkins 2, Barac 9/3, Verasztó -.

Vármegyei szövetségek