Tippmix Férfi NB I: Az OSE nagy lépést tett a középház felé
18
Feb
2022
Tippmix Férfi NB I: Az OSE nagy lépést tett a középház felé
2022. február 18.  |  20:05
A tizedik hely megszerzése szempontjából kulcsfontosságú találkozót rendeztek a 23. fordulóban, melyen az Oroszlány és a Nyíregyháza csapata esett egymásnak.
 
Suárez közelije nyitotta a találkozót, amire a túloldalon Burns egy zsákolással válaszolt. A két sikeres támadás után viszont rendre elhibázták a dobásokat a felek, majd Ihring kosarával már az Oroszlány vezetett, Pipiras hasonló mozdulattal reagált (4-4). A fiatal Dorogi jól szedte a támadólepattanókat a hazaiknál, többek között ennek köszönhetően meglépett néggyel a piros-fekete alakulat (8-4). Hamar egyenlíteni tudott a Nyíregyháza, jó iramú volt a meccs. Elkezdtek beesni az oroszlányi triplák, magabiztosan támadott az MVM-OSE Lions és bár a vendégek sem játszottak rosszul, kezdtek lemaradni, időt kért Pethő Ákos (16-11). A kis szünet sem tette meg a hatását, nem tudtak közelebb férkőzni a "cápák" a negyed végéig, sőt, tovább nőtt a differencia. 25-16.
 
Hiába talált be Suárez, Carev triplája beakadt, ezzel pedig meglett a közte tíz (28-18). Extázisban játszottak az oroszlányiak, remek dobószázalékkal léptek el folyamatosan a Nyíregyházától, amikor Burns kapott egy sportszerűtlen hibát hosszas videózás után. Bryce azonban rá nem jellemző módon mindkettőt kihagyta, majd Sebastjan Krasovec is kapott egy technikai hibát. Az ezért megítélt egypontos is kimaradt, ám suárez ezután duplával javított (33-22). A center ezután egy támadólepattanót is visszatett, bejött tíz alá a Blue Sharks (33-24). Tovább kapaszkodtak a vendégek, majd Dorogi jutott két büntetőhöz, az egyik ment be (34-27). Suárez ponterősen kosárlabdázott, valamint a cserék is jól szálltak be a kispadról, kettőre csökkent az oroszlányi előny (34-32). Mokánszki sarokhármasával hosszú idő után visszavette a vezetést a Nyíregyháza, de még tudott újítani az Oroszlány a nagyszünet előtt. 39-37.
 
Egy oroszlányi kosárra Bazsótól érkezett öt pont, majd Parrish a sarokból célzott jól (44-42). Bazsó újabb pontokat szerzett, de erre volt válasza a hazaiaknak (47-44). Bazsónak nagy percei voltak, ezúttal zsákolással vétette észre magát, majd egy sportszerűtlent is kiharcolt (47-47). Továbbra is fej-fej mellett haladtak a felek, érdekesség, hogy hat és fél perc játék után a vendégeknél csak Bazsó Brúnó talált be, egymaga 12 pontnál járt már ebben a negyedben. Bryce jól büntetőzött, Mesicek viszont egy egyéni akcióval egalizálni tudott (51-51). A negyed vége felé elkapta a fonalat az Oroszlány, egy 8-0-ás futással megint ellépett a piros-fekete alakulat, időt kért Pethő Ákos (57-51). A hátralevő időben Johnson süllyesztett el messziről egy középtávolit, ami után több kosár már nem esett. 57-53.
 
Parrish egy szép betörés végén fejezte be pontosan az akciót, míg a nyíregyháziaknál LeDay állhatott a vonalhoz (59-54). Suárez volt erőszakos, lopta a távolságot a Blue Sharks, majd Carev vétett sportszerűtlen hibát, Johnson büntetett (59-58). Bazsó révén újra fordítottak a vendégek, Ihring ziccere jókor jött a hazaiaknak (61-60). Szűk hat perccel a találkozó vége előtt egypontos nyíregyházi vezetésnél támadhatott az OSE, ám a lehetőség kimaradt, Johnson pedig gyorsan kosarad dobott a túloldalon (61-64). LeDay is zsákolt egyet, időt kellett kérnie Sebastjan Krasovecnek (61-66). Sikerült ritmust váltania a piros-feketéknek, Parrish triplája már az egyenlítést jelentette három perccel a vége előtt (66-66). Rettentően kiélezett volt a találkozó, két perccel a vége előtt még semmi sem dőlt el (68-68). Burns fontos akciót fejezett be, míg LeDay triplája rövid lett a túloldalon (70-68). Ihring nagyon fontos hármast dobott, egy perccel a vége előtt időt kért a Nyíregyháza (73-68). Johnson óriási hármast dobott, ezzel egyidejűleg pedig Suáreznek ütöttek oda, aki így két büntetőt dobhatott, ám az első kimaradt (73-72). Ihring megint egy elképesztő távolit értékesített, a túloldalon pedig Parrish védekezett nagyot, a visszatámadásból pedig Ruják szerzett egy ziccert, ezzel pedig eldöntötte a meccset. Az MVM-OSE Lions együttese egy nagyon kiélezett meccsen diadalmaskodott a Hübner Nyíregyháza BS-el szemben. 80-74.
 
MVM-OSE Lions – HÜBNER Nyíregyháza BS 80-74 (25-16, 14-21, 18-16, 23-21)
 
Bajnokság, 23. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: dr. Mészáros Balázs, Tóth Cecília, Györfy Rúben (dr. Gincsai János Péter)
 
Oroszlány: Ihring 15/9, Mesicek 26/3, Parrish 13/9, Dorogi 1, Burns 12. Cserék: Ruják 2, Carev 8/6, Garamvölgyi 3/3, Molnár -.
 
Nyíregyháza: Johnson 18/6, Kiss 5/3, Bryce 7, Pipiras 5, Suárez 15/3. Cserék: Bus -, Madár -, Bazsó 14/3, Mokánszki 3/3, LeDay 7.

Vármegyei szövetségek