Tippmix Férfi NB I: Nagy győzelmet aratott a Nyíregyháza Szolnokon
08
Feb
2022
Tippmix Férfi NB I: Nagy győzelmet aratott a Nyíregyháza Szolnokon
2022. február 8.  |  20:08
Johnson közelijére Subotic egy hármassal válaszolt, majd Bryce is hamar feliratkozott a pontszerzők közé (3-4). Cakarun és Solano kosarai következtek, de kapaszkodott a Nyíregyháza, igaz, ezekben a percekben jól őrizte párpontos előnyét a Szolnok (9-6). Suárez nagyot harcolt, kiharcolt faultokkal és triplával is segítette az övéit, így folyamatosan ott loholt ellenfele nyakán a vendég együttes, sőt, többször ki is egyenlített (13-13). Taiwo csereként beállva új energiákat vitt a játékba, az ő vezérletével nagyot hajrázott az Olajbányász a negyed vége előtt. 25-18.
 
Pipiras kettőt, míg Cummings négy pontot tett hozzá, megnyílt a lehetőség a szolnokiak előtt a kétszámjegyű előny kidolgozására. Cummings zsákolásával ezt el is érték a piros-feketék, de LeDay kosaraival gyorsan visszajött tízen belülre a Blue Sharks, sőt, Kiss közelije után időt is kellett kérnie Gasper Potocniknak (33-26). Rendezték a sorokat a hazaiak, vissza is mentek tíz fölé, de erre egy egészen elképesztő 12-0-ás rohanással válaszolt a Nyíregyháza és újra teljesen nyílttá tette a találkozót, mi több, fordított (37-38). Időben kapcsoltak a szolnokiak, felpörgették a ritmust és visszaállították a magabiztos előnyüket a nagyszünetre. 49-41.
 
A fordulás után Johnson közelije jelentette az első kosarat, Badzim azonnal egy hármassal válaszolt, majd Bryce is betalált. Arra nagyon odafigyeltek a hazaiak, hogy sokkal közelebb ne engedjék a nyíregyháziakat, időt is kért Pethő Ákos (56-47). Cummings szerzett újabb kosarat, megint meglett a közte tíz, ráadásul 2+1 lévén egyre nagyobb távolságra került az Olajbányász (59-47). Egy percig sem adta fel a vendég együttes, Bryce és Suárez kosaraival kapaszkodott a Blues Sharks, amely vissza is jött hatra két perccel a negyed vége előtt (62-56). Johnson is magára talált, az ő vezérletével pedig már megint csak három volt közte (62-59). Badzim kétszer is csak az egyik büntetőjét dobta be, Johnson szépített a túloldalon. A hátralevő időben még Cummings talált be, ötpontos előnnyel várhatta a záró felvonást a Szolnoki Olajbányász. 66-61.
 
Bryce kétpontosával jött volna feljebb a Nyíregyháza, de Badzim egyből távolról köszönt be, majd újfent Bryce csinált egy szép akciót, ráadásul még egy büntetőt is dobhatott, ráadásul Suárez is zsákolt egyet, minimális volt a különbség a csapatok között (69-68). Bryce triplából is betalált, hosszú idő után megint a Nyíregyházánál volt az előny (69-71). Sokáig nem találtak a gyűrűbe a felek, végül Johnson egy büntetővel törte meg a csendet. Bryce újabb távolit értékesített, kezdett ellépni a Blue Sharks, amire Cummings tudott válaszolni két büntetővel (71-75). LeDay is zsákolt egyet, amire hárommal tudott válaszolni a Szolnok, időt kértek a vendégek (74-77). Solano révén feljött egyre az Olajbányász, de Bryce továbbra is megállíthatatlan volt (76-78). Bazsó nagyon fontos trojkát dobott vendég szemszögből, gyorsan jött a reakció a hazaiaktól, ezúttal is Solano volt a kosár szerzője. Óriási végjáték volt, Solano zsákolásával visszajött egyre a Szolnok és már csak 20 másodperc volt vissza. Johnsonnak ütöttek oda, aki mindkét büntetőjét hidegvérrel értékesítette. Solano nagyot játszott, az ő 2+1-es akciójával megnyílt a lehetőség az egyenlítésre és mivel a büntetője is bement, ez össze is jött (85-85). Még volt egy támadásnyi ideje a vendégeknek és ismét Johnson állhatott oda a vonalra Kovács faultja után; az első kimaradt, a második bement, időt kértek a szolnokiak (85-86). Pongó vállalkozott egy triplára, de a kísérlet kimaradt, így a sokáig hátrányban játszó, de a legjobbkor fordító HÜBNER Nyíregyháza BS hatalmas skalpot gyűjtve, Szolnokon győzte le az Olajbányászt. 85-86.
 
Szolnoki Olajbányász – HÜBNER Nyíregyháza BS 85-86 (25-18, 24-23, 17-20, 19-25)
 
Bajnokság, 18. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Győrffy Pál Attila, Minár László Balázs, Horváth Csongor Béla (Bognár Tibor)
 
Szolnok: Solano 12, Pallai 2, Cummings 16/3, Subotic 9/3, Cakarun 15. Cserék: Pongó -, Badzim 17/9, Rudner 6/6, Kovács -, Zsíros -, Taiwo 8.
 
Nyíregyháza: Johnson 28/3, Kiss 2, Bryce 23/6, Pipiras 2, Suárez 20/6. Cserék: Bus -, Madár -, Bazsó 5/3, Mokánszki -, LeDay 6.

Vármegyei szövetségek