BL: A Falco kikapott a Strasbourgtól
08
Feb
2022
BL: A Falco kikapott a Strasbourgtól
2022. február 8.  |  19:52
A Bajnokok Ligája L-csoportjának harmadik fordulójában a Falco hazai pályán fogadta az 1-1-gyel álló Strasbourg együttesét.
 
Golomán remeklésével indult a találkozó, előbb egy nagy blokkot osztott ki, majd szépen fejezett be egy akciót, igaz, ezután el is adott egy labdát, amiből egyenlítettek a vendégek. Mindemellett jól bekezdtek a felek, egymás után jöttek a kosarak, Cavaliére triplája mellett Clark is beköszönt kétszer, majd Morin és Golomán következett a sorban (9-7). Egyenlíteni tudott a Strasbourg, amely olykor egész pályás védekezéssel próbált nyomást helyezni a szombathelyiekre, ez a találkozó elején időnként össze is jött nekik. A kezdeti jó dobóforma után egy kicsit alábbhagyott a lendület, de így is voltak szép jelenetek, például Clark sapkája, ami könnyen lehet, hogy a forduló legszebb jelenetei közé is bekerül majd. Keller egy triplával mozdította el a holtpontról az övéit, majd egy labdaszerzés után Golomán állhatott a vonalra, jól is célzott, meglépett a Falco (14-9). Két gyors kosárral feljött egyre a Strasbourg, ráadásul egyre többször adták el a játékszert a hazaiak, Mitchell fordított (14-15). A negyed végére rendezték a sorokat a sárga-feketék, akik így előnyben zárták az első tíz percet. 18-17.
 
Egy-egy hiba nyitotta a második felvonást, majd csakúgy, mint az elsőben, most is elkezdtek beesni a kísérletek, fej-fej mellett haladtak a csapatok (20-21). Pár percig tudta tartani az egypontos előnyét a francia együttes, de Mitchell mindkét büntetőjét kihagyta, Perl Zoltán pedig büntetett a túloldalon (24-23). A válogatott hátvéd ezután egy triplát is elsüllyesztett, időt kértek a vendégek (27-23). Morin és Lansdowne kosaraival egalizált a Strasbourg, majd utóbbi trojkájával a vezetést is visszavette (27-30). Maille szlalomozott végig a pályán, a 9-0-ás francia futást Milos Konakov állította meg időkérésével. A kis szünet után bár a védekezést sikerült rendbe raknia a Szombathelynek, a támadóoldalon továbbra sem vigyáztak eléggé a labdára a játékosok, így percekig nem sikerült faragni a hátrányból. Perl rendkívül fontos gyorsindításos kosarat dobott, ezzel pedig új lendületet kapott a Falco, vissza is jött egyre másfél perccel a félidő vége előtt. A hátralevő időben még tudott váltani a Strasbourg, így megőrizte minimális előnyét. 33-36.
 
A fordulás után Benke távolijával hamar meglett az egyenlítés, de erre hat ponttal válaszoltak a franciák, Milos Konakov azonnal időt kért (36-42). Keller vétett egy támadóhibát, ezt követően pedig egy technikai hibát is reklamálásért, ráadásul Lansdowne triplából volt eredményes, ellépett tízzel a Strasbourg (36-46). Morin két büntetőből egyet dobott be, nem a hazaiak percei voltak ezek. Lélektanilag nagyon fontos tripla érkezett Benkétől és Perltől is, megkezdte a felzárkózást a Falco (42-49). Újabb kétes ítélet érkezett a játékvezetőktől, ezttal Perl kapott egy sportszerűtlent, de ezúttal el sem törte meg a sárga-feketéket, maradt a közte hét (44-51). Mindkét oldalon jött egy-egy dupla, majd a feljavult szombathelyi védekezésnek meg is lett a gyümölcse, Váradi horogdobásával már csak három volt a differencia (50-53). Vágni lehetett volna a feszültséget a csarnokban, rettentően kiélezetté vált az összecsapás, Marvin Clark technikai hibát is kapott egy fault után, ezzel ki is pontozódott (54-59). A hátralevő fél percben Somogyi vétett támadóhibát, amit meg is büntetett a Strasbourg, hétpontos vendég előnyt kellett ledolgoznia a szombathelyieknek az utolsó negyedben. 54-61.
 
A záró etap Perl büntetőjével indult, mivel a szünetben technikait kapott a francia kispad (55-61). Mitchell is odaállhatott a vonalhoz, be is ment mindkettő, kisvártatva Perl szépített (57-63). Újabb büntetőkhöz jutott a Strasbourg, ezúttal viszont kimaradt mindkettő, de lejárt a támadóidő a visszatámadásnál, egyelőre nem iskerült közelebb férkőzni. Golomán is eladta a labdát – ez már a 21. volt a szombathelyieknek -, Mitchell pedig hármassal büntetett, ráadásul ezután Somogyitól is elcsenték a játékszert, újabb tripla jött, majd egy időkérés Konakovtól (57-69). Kétszer is visszaszedte a támadólepattanót a Szombathely, Perl dobott kosarat az akció végén, aztán Váradi is hozzátett egy duplát (61-69). Egymás után két vendég akciót is kivédekezett a Falco, majd egy vendég faultot követően videóztak a játékvezetők, ami után Perlt kiállították – második sportszerűtlen hibával. Maille újra közé tette a tízet két büntetővel, Cavaliére ziccerezett kisvártatva (61-73). Nem ültek ezúttal a hazai triplák, egyre nehezebb helyzetbe került a Szombathely, volt olyan időszak, amikor már tizenöttel is ment a Strasbourg. A végére szétestek a hazaiak, így az eredményt tekintve magabiztos sikert aratott a Strasbourg – igaz, a játék képét tekintve ennyi nem volt közte. 63-85.
 
Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – SIG Strasbourg 63-85 (18-17, 15-19, 21-25, 9-24)
 
Bajnokok Ligája, L-csoport, 3. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Poursanidis (görög), Yilmaz (török), Jurcevic (horvát)
 
Falco: Váradi 10, Perl 21/6, Clark 4, Golomán 11/3, Keller 5/3. Cserék: Somogyi -, Benke 8/6, Verasztó -, Barac 2, Hawkins 2, Kovács -.
 
Strasbourg: Maille 10/3, Taylor 5/3, Cavalière 12/3, Lansdowne 22/6, Morin 9. Cserék: Curier 1, Mitchell 14/6, Udanoh 12.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek