Tippmix Férfi NB I: Az Alba nyerni tudott a Tiszaligetben
29
Jan
2022
Tippmix Férfi NB I: Az Alba nyerni tudott a Tiszaligetben
2022. január 29.  |  21:28
A 20. forduló nyitómérkőzésén a tabellán második, három hét kényszerpihenő után pályára lépő Szolnoki Olajbányász látta vendégül a hetedik, tartalékos Alba Fehérvárt.
 
Pallai egy szép ziccerrel szerezte meg a mérkőzés első pontjait, Omenaka a festékből válaszolt. Pallai jól bekezdett, egy triplát is a helyére küldött, ezúttal Fakuade talált be a túloldalon (5-4). Egy szerzett labdát követően fordítani tudtak a fehérváriak, majd Pallai vétett egy sportszerűtlen hibát, ezt kihasználva pedig kezdtek meglépni a vendégek (5-9). Rengeteg támadólepattanót szerzett az Olajbányász, már ötnél jártak a negyed derekán, de a dobások nem akartak beesni. Badzim sarokhármasa hosszú gólcsendet tört meg, villámgyorsan érkezett Stark kettese válaszként (8-11). Csinált egy 5-0-ás rohamot a hazai együttes, ezzel sikerült is visszavenniük a vezetést a negyed vége előtt, Davis egyenlített. Az utolsó percben már csak Lukács talált be büntetőből, minimális Alba előnnyel zárult az első felvonás. 13-14.
 
Ahogy az előző etap zárult, úgy indult a második; Lukács büntetővel – ezúttal viszont mindkettő bement. Taiwo szép zsákolásával zárkózott a Szolnok, de a fordítás nem lett meg egyelőre, mivel Vojvoda is szerzett egy kétpontost, időt kért a hazai gárda (15-18). Továbbra is Pallai volt a mezőny legeredményesebb játékosa a maga hét pontjával, de összességében nem esett sok kosár (17-20). Akárhányszor megnyílt a lehetőség a szolnokiaknak a vezetés megszerzésére, annyiszor tudott betalálni az Alba, ezúttal viszont egy kicsit kezdtek is elhúzni a vendégek, hiszen három hármast is dobtak zsinórban, míg a túloldalon csak Cummings tudott betalálni (22-29). Hiába kért időt Gasper Potocnik, Davis is egy trojkát dobott, ezzel meglett a közte tíz (22-32). Légiósai vezérletével elkezdte lopni a távolságot az Olajbányász, Subotic gyorsindítása után már 32-36 volt az állás. Ezúttal nem tudott kosarat szerezni a Fehérvár, míg Badzim még a nagyszünet előtt elsüllyesztett egy triplát, így egyre csökkent a Szolnok hátránya. 35-36.
 
Sok hibával és eladott labdával kezdődött a második félidő, végül közel másfél perc játék után Badzim dobott egy hármast, ezzel átvette a vezetést a Szolnok (38-36). Nem találta a ritmust az Alba, egy újabb szerzett labda után ezúttal Solano zsákolt, ám Stark egy nagyon nehéz triplát értékesítve megtörte a hazai lendületet, ráadásul egy kétpontost is elsüllyesztett (40-41). Az irányító betörésből is megvillant, ezzel zsinórban hét pontot szerezve (40-43). Cakarun szépen tört be az alapvonal felé, majd Cummings csinált egy 2+1-es akciót, ráadásul Davis sportszerűtlent kapott (48-43). Ezután még Subotic is kosarat szerzett, elment héttel a Szolnok, időt kért Matthias Zollner (50-43). Subotic újabb pontokat tett hozzá, míg a túloldalon továbbra is csak Stark tudott eredményes lenni ebben a egyedben. Rengeteg labdát adtak el a fehérváriak, a kínálkozó lehetőségeket pedig szépen használta ki az Olajbányász, egyedül Stark tartotta a lelket az övéiben (54-48). Rudner triplája is beesett, de nem tudott tízzel meglépni a hazai csapat, ráadásul a negyed végén Stark jutott három büntetőhöz, be is dobta mind a hármat – ezzel véglegessé vált, hogy a harmadik tíz percben csak ő szerzett kosarat a vendégeknél. 57-51.
 
Subotic gyorsindítása jelentette a záró etap első pontjait, Vojvoda azonnal válaszolt egy hármasból (59-54). Pongó Marcell szerzett labdát, feljött háromra a Fehérvár, ráadásul Vojvoda nemsokkal később egy 2+1-es akciót is csinált (59-59). Badzim hármasa bement, újra előnybe került a Szolnok, ám Pongó újra labdát szerzett (62-61). Davis erőszakos betörésével újra fordított az Alba, négy perc maradt a találkozóból. Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó három percre 65-65-tel fordultak a felek. Cakarun csak az első büntetőjét dobta be, de így is a Szolnoknál maradt a labda, amiből Badzim már a hatodik távoliját szerezte (69-65). Fakuade is jól célzott, két perc maradt (69-68). Pongó volt harcias, kétszer is labdát szerzett, ezzel pedig a fehérváriak várhatták előnyben a végjátékot (69-70). Sark egy óriási hármast dobott, időt kértek a hazaiak (69-73). Badzim büntetői bementek, 42 másodperc maradt (71-73). Stark próbálkozása kimaradt, de visszaszedte a labdát az Alba, így oda kellett ütnie a szolnokiaknak. Pongó állhatott a vonal mögé tizenkét másodperccel a vége előtt és csak a másodikat dobta be (71-74). Pongó állt bele a triplába, de a dobása rövid lett, így egy izgalmas végjátékot húzott be az Alba Fehérvár és megnyerte a rangadót. 71-74.
 
Szolnoki Olajbányász – Alba Fehérvár 71-74 (13-14, 22-22, 22-15, 14-23)
 
Bajnokság, 20. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány Gellért, Goda László, Pozsonyi László (Hartyáni Zsolt)
 
Szolnok: Pongó Má. -, Pallai 7/3, Cummings 8/3, Subotic 17/3, Cakarun 7. Cserék: Solano 4, Badzim 20/18, Rudner 6/6, Zsíros -, Taiwo 2.
 
Alba: Stark 26/9, Pongó Ma. 12/3, Takács 2, Fakuade 9/6, Omenaka 4. Cserék: Vojvoda 11/6, Lukács 3, Davis 7/3.
 
 
 
Az első támadását kosárra váltotta a Nyíregyháza, Pipiras nem gondolkozott sokáig, rögtön a helyére küldött egy triplát. A körmendiek részéről Gordon szerezte az első kosarat. 4-5-ig vezettek a vendégek, majd White hármasával már átvették a vezetést. Fokozatosan léptek meg a vasiak, mert a nyírségiek részéről csak a litván erőcsatár, valamint Suárez jelentett igazi veszélyt a gyűrűre. Mindeközben Gordonnak nem volt ellenfele a palánk alatt, és a White – Stokes páros is jól termelt kintről (35-25).
 
Ferencz és Bazsó triplaváltásával indult a második negyed, majd LeDay büntetője hozta újra tíz ponton belülre a Cápákat. A játék képe nem változott hosszú percekig, a Körmendnél volt az előny. A 17. perc magasságában sikerült lőtávolságon belülre kerülnie Pethő Ákos csapatának 46-41-nél. Közelebb azonban nem sikerült kerülniük, sőt White és Stokes visszaállította a korábbi tisztes különbséget (57-46).
 
Hiába akadtak fellángolásai a Nyíregyházának a második félidő elején is, a vasiak továbbra is magabiztosan vezettek. Igazi változást Johnson hárompontosa jelentett a 26. perc környékén, amikor 68-62-re módosult az állás. Bryce is szépen teremelte a kosarakat, majd LeDay közelije után már csak három pont volt a különbség. Bryce újabb távoliját követően 76-76-nál utol is érték a nyírségiek a hazaiakat. A körmendiek szempontjából a legjobbkor érkezett Henry záró hármasa, aki egyébként a meccs során több fontos kosarat is szerzett (79-76).
 
Másfél perc kellett a Nyíregyházának, amikor LeDay zsákolása már a vezetést jelentette nekik. Ferencz keze sem remegett meg a túloldalon, amire Bryce válaszolt. Minden támadásból kosár született, így felváltva vezettek a csapatok, egy ponttal jobban azonban egyik félnek sem sikerült meglépnie. A 38. percig egészen úgy nézett ki, hogy lehet esélye a vendégeknek, amikor még Bazsó hármasával feljöttek 94-92-re. Ezt követően viszont már kézben tartotta a meccset a Körmend, és White büntetőivel a száz pontot is elérték. A meccs hőse azonban az 52-es VAL értékig jutó Gordon volt (107-99).
 
Egis Körmend - HÜBNER Nyíregyháza BS 107-99 (35-25, 22-21, 22-30, 27-23)
 
Bajnokság, 20. forduló
Körmendi Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Papp Péter, Szilágyi Bálint (Bognár Tibor)
 
Egis Körmend: Stokes 18/6, White 21/6, Martinez -, Szavics 6, Gordon 26. Csere: Ferencz 15/9, Henry 18/6, Krivacsevics -, Takács K. 2.
 
HÜBNER Nyíregyháza BS: Johnson 21/3, Bryce 25/9, Kiss B. 2, Pipiras 15/6, Suárez 17/6. Csere: Bazsó 10/6, LeDay 9, Madár -, Kozák -, Bus -, Anda -.
 
 
 
Barnett szerezte meg a találkozó első kosarát, Keller triplából válaszolt, majd Benke passzából zsákolt is egy nagyot (5-2). Wilson és Takács révén egyenlített a ZTE, ami után fej-fej mellett haladtak a csapatok (9-9). Többször is megvolt a lehetősége a fordításra is a vendégeknek, végül DeCosey élt vele, időt kért Milos Konakov (9-11). Sok volt a hiba, két és fél perccel az első negyed vége előtt 11-11 állt az eredményjelzőn. Németh Ákos is labdát csent, végig is rohant vele a pályán, majd Parks értékesített két büntetőt (11-15). Váradi hármasa jókor jött a hazaiaknak, majd Perl is szerzett két büntetőt, egyenlített a Falco a negyed vége előtt. 16-16.
 
Golomán 2+1-es akciójára DeCosey kosara érkezett a túloldalon, majd Verasztó süllyesztett el egy triplát, ráadásul Perl próbálkozása is sikeres volt, időt kért a ZTE (25-18). Egy ideig úgy tűnt, hogy rendezni tudta a sorokat a Zalaegerszeg, ám ekkor megint feljebb kapcsolt eggyel a Szombathely és meglépett tíz ponttal köszönhetően Benke távolijának (33-23). Lopta a távolságot a vendég csapat, ám mindig volt valaki a sárga-feketéktől, aki megállította a felzárkózást, de így sem nyugodhattak meg a hazaiak, hiszen DeCosey remek formában kosárlabdázott (35-29). Benke büntetői célt értek, de Wilson kosaraival továbbra is jól tartotta magát a Zalaegerszeg (42-35). Clark zsákolt nagyot Benke passzából, elment kilenccel a Falco, de a félidő előtt még tudott szépíteni a ZTE. 44-36.
 
A fordulás után Holton zsákolt egyet rögtön az első támadásból, Golomán büntetőzött a túloldalon, majd Clark zsákolt egy nagyot, gyorsan meglett megint a közte tíz (48-38). A légiós ezután egy triplát is a helyére küldött, kezdett nyílni az olló a felek között, Holton tudott szépíteni (51-40). Golomán pontjait követően sokáig nem esett kosár, de így is megnyugtató volt a Falco fölénye, kisvártatva ráadásul Benke növelte a különbséget (55-40). Keller Ákos kapott egy technikai hibát, amiből feljött tíz pontra a Zalaegerszeg, de egyből kosarat szerzett a Szombathely (57-45). Egy jobb periódussal nyolcra zárkózott a ZTE, időt kért Milos Konakov (57-49). Benke talált be távolról, amire Németh Ákostól jött a válasz ezúttal, ráadásul Horti is kosarat szerzett, faulttal együtt (60-54). Váradi eladott labdáját követően Németh újra ziccerezhetett, villángyorsan négyre csökkent a szombathelyi előny. A negyed utolsó percében Váradi szerzett három pontot büntetőből, 63-56-ról várhatták a záró etapot a felek.
 
Váradi nagy hármast dobott az utolsó negyed elején, ezzel közé rakva megint a tízet, Horti válaszolt, majd Parks értékesített egy hármast faulttal együtt (66-62). Váradi jó távolija után Golomán célzott pontosan a büntetővonalról, majd Clark is értékesített egy trojkát (74-62). Egyre jobban kezdték elkapni a fonalat a hazaiak, ezzel egy időben pedig kezdett szétesni a ZTE, tizenhétre hízott a vasi előny. Somogyi is bevágott egy triplát, ezzel meglett a húsz, ami gyakorlatilag el is döntötte a találkozó sorsát. A negyedik negyedre felőrölte ellenfelét a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely csapata, így megszerezte tizenhatodik győzelmét az idényben. 86-73.
 
Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Zalakerámia ZTE KK 86-73 (16-16, 28-20, 19-20, 23-17)
 
Bajnokság, 20. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Győrffy Pál Attila, Tóth Cecília, Makrai Márton (dr. Gincsai János Péter)
 
Falco: Somogyi 11/3, Benke 14/6, Clark 12/6, Golomán 11, Keller 5/3. Cserék: Váradi 15/12, Verasztó 3/3, Takács Z. -, Perl 9/3, Barac 4, Hawkins 2, Sövegjártó -.
 
ZTE: Wilson 11, Takács M. 2, DeCosey 12/6, Barnett 10, Holton 14. Cserék: Parks 11/3, Németh 6, Révész 2, Horti 5.
 
 
 
A hazaiak kezdték jobban a találkozót, hiszen egy 7-2-es rohammal indítottak, melyből Bognár egymaga öt pontot szerzett, majd a vendégek Wittmann középtávolijával elkezdtek felzárkózni. (7-4) Nem adott esélyt a házigazda, hogy közelebb kerülhessenek a kecskemétiek, hiszen egy 7-0-s futást csináltak köszönhetően Alstonnak és Baloghnak, ekkor időt is kért Forray Gábor, mivel tíz pontos különbség alakult ki kevesebb, mint négy percnyi játékidő alatt. (14-4) Előbb Persons, majd Cook is betalált kintről, de sikerült Wittmannak megtörnie a vendégek kosárcsendjét egy triplával. (22-7) Persons passzából zsákolt Cook, mellyel megszületett a húszpontos különbség kicsivel több, mint három perccel a negyed vége előtt. (28-7) A kecskemétieknél Ivkovic jól szállt be a mérkőzésbe és csapatát egy hármassal segítette, de Persons könyörtelenül egyből válaszolt egy trojkával. (31-10) Kucsera kosarával zárult az első tíz perc és ekkor már tizenkilenc ponttal vezettek a hazaiak. 34-15
 
Kevésbé volt pontgazdag a második negyed kezdése, hiszen mindösszesen két hazai kosár született az első három percben, majd kis idő múlva Davis triplát szerzett, míg a vendég első kosara is megszületett ebben az etapban, melyet Jaramaz szerzett. (41-16) Davis volt aktívabb megint és így csapatát jelentős pontokhoz juttatta, övé volt a bűvös harmincadik pont a különbségek terén. (50-20) Kicsit eredményesebb periódust fogott ki a kecskeméti csapat és egy ideig sikerült a szegediek kosaraira válaszolniuk, így 25 pontra tudtak felzárkózni. (56-31) Az első félidő végéig még Keller szerzett pontokat, így megint jobban húzott a hazai együttes a harmincas különbség felé. 58-31
 
Jól indították a harmadik felvonást a vendégek és egy 2-5-ös futással kezdtek. (60-36) Kis idő múlva a szegediek is elkezdtek betalálni, így kosár kosarat követett. (66-43) Persons talált be távolról, így két pontra voltak a hazaiak, hogy újra harminc legyen a két gárda között. (71-43) Egy ideig egyik oldalon se született kosár, majd Dramicanin törte meg a csendet és csapattársa, Karahodzsics is betalált. Kucsera talált be távolról, de Davis tudott rá válaszolni. (78-51) Davis újra trojkát szerzett, így harmincegy pontos előnnyel zárták a hazaiak a negyedet. 83-52
 
Az utolsó tíz percet a hazaiak kezdték jobban, hiszen egy 5-3-as rohammal indítottak. (88-55) Újabb kevésbé kosár dús periódus következett, a szegedieknél Persons és Bognár volt aktívabb, míg a vendégeknél Karahodzsics tette ezt. (94-62) Cook talált be távolról, majd cseréltek a csapatok. Pollard szerzett egy közelit, de Mayer egy hármassal válaszolt rá, amire még Jaramaz tudott válaszolni. (100-67) Polányi szerzett még kosarat a találkozó végéig, így fölényes győzelmet aratott a Szeged. 102-67
 
Naturtex-SZTE-Szedeák - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 102-67 (34-15, 24-16, 25-21, 19-15)
 
Bajnokság, 20. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Praksch P. Á., Török R., Jakab L. I. (dr. Páli K.)
 
Szeged: Persons 18/9, Cook 14/6, Balogh 6/6, Bognár 16/6, Alston 10, Csere: Filipovic 8, Davis 21/12, Keller 2, Mayer 3/3, Polányi 2, Kerpel-Fronius B. 2, Traser -.
 
KTE: Pollard 10, Jaramaz 9/6, Wittmann 16/9, Kucsera 13/6, Karahodzsics 8, Csere: Dramicanin 7/3, Ivkovic 4/3, Tóth -, Kiss -, Botka -.
 
 
 
Minchev hármasa nyitotta a mérkőzést, majd a túloldalon a paksiak új szerzeménye, Martynas hibázott el egy közelit. Az első hazai kosarat Goins szerezte, Frank távolija után pedig már vezettek is. Nem hozott kosáresőt az első negyed, több kihagyott helyzet borzolta a kedélyeket mindkét oldalon. 11-11-nél újra egál volt a meccs, majd Burns kettese után már az OSE vezetett. Úgy tűnt, hogy Brzoja duplája után a paksiaknál lehet az előny az első negyed végén, de Garamvölgyi kosara még pont belefért a dudaszó előtt (15-16).
 
A második negyed sem hozott változást, kiegyenlített volt a játék, felváltva vezettek a csapatok. Az Atomerőmű részéről Brzoja kosarazott ponterősen, míg a vendégeknél Minchev mutatott tartósan jó teljesítményt. Felnőtt mellé Ihring is, aki egy középtávoli, majd egy hármas elsüllyesztése után már hatpontos előnyt szerzett csapatának. A félidőben öttel tartottak előrébb a vendégek (32-37).
 
A folytatásban megmaradt az oroszlányiak lendülete, állandósították vezetésüket. Továbbra is inkább a küzdelem dominált, sem mint a szép játék, de ez a vendégeknek kedvezett. Az ASE-ban Kovács próbálta a lelket tartani, de ehhez egyedül kevés volt. Feljöttek a hazaiak többször is négy pont környékére, de ilyenkor az OSE-tól valaki mindig betalált. Újra kezdett szoros lenni a találkozó a 28. perc magasságában, de Minchev és Mesicek kosarai gyorsan megtörték a paksiak lendületét (50-59).
 
A záró tíz perc elején két pontra többször is feljött az Atomerőmű, azonban egyenlíteniük már egyszer sem sikerült. Az OSE gyakorlatilag az utolsó két percre eldöntötte a meccs sorsát, amikor Minchev előbb közelről, majd távolról volt eredményes, majd Mesicek is bevágott egy hármast. A két pont sorsa ezzel eldőlt, az utolsó percekben már csak a különbség volt a kérdéses. Végül kilenccel nyert a Krasovec-legénység, elrontva ezzel a paksiak saját csarnokukba történő visszatérését (73-82).
 
Atomerőmű SE - MVM-OSE Lions 73-82 (15-16, 17-21, 18-22, 23-23)
 
Bajnokság, 20. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
V.: Földházi Tamás Péter, Söjtöry Tamás Ferenc, Nyilas István (Fekete László)
 
ASE: Brown 7/6, Taylor 15/3, Frank 5/3, Goins 4, Martynas 5. Csere: Kovács Ák. 18/6, Kis R. 2, Brzoja 17/3, Pajor -.
 
OSE: Ihring 10/3, Mesicek 13/3, Mucza -, Minchev 26/12, Burns 10. Csere: Ruják 11/6, Parrish 5/3, Tóth B. 3/3, Molnár M. 2, Garamvölgyi 2.
 
 
 
Aska és Martin kosaraival indult a meccs, majd Drenovac dobott be egy középtávolit (4-2). Hilliard is jól vélzott, átvette a vezetést a Kaposvár, Ford büntetőivel pedig növelni is tudta azt (4-7). Hilliard labdaszerzésével és gyorsindításos kosarával újabb két pontot tett hozzá, ráadásul Ford is csinált egy 2+1-es akciót (4-12). Főként Aska vezérletével próbált zárkózni a Debrecen, a negyed derekán 12-16 volt az állás. Kovács duplájával és Thames triplájával már csak egy pont volt a hazaiak hátránya és bár az esély megvolt a fordításra, végül Martin szerzett két kosarat (19-22). A folytatásban érdemi változás már nem történt, ha csak minimálisan is, de előnyben zárta az első negyedet a KKK. 22-23. 
 
Két gyors hármassal előnybe került a Debrecen, Martin tudott szépíteni a kaposváriaktól (28-25). Felváltva jöttek a pontok, főként Aska és Martin voltak elemükben (33-29). Polyák saroktriplája is beakadt, kezdett elhúzni a DEAC (40-31). Diggs és Martin révén elkezdte ledolgozni a hátrányát a Kaposvár, Jorgosz Vovorasz időt kért. A kis szünet jót is tett a hazaiaknak, Aska rázta meg magát, az ő vezérletével újra elhúzott a csapata (44-35). Martin már tizenhétnél járt ekkor, neki és Hilliardnak köszönhetően nem rogyott meg a somogyi alakulat és lőtávolságon belül maradt a nagyszünetre, de összességében a fehér-mezeseknek állt a zászló. 47-40.
 
A fordulás után Drenovac köszönt be azonnal, Martin közelről válaszolt, majd Hilliard triplája esett be (49-45). Hagins szépen lépett be az alapvonalon, de megint jött Hilliard a kaposváriaktól, ezúttal 2+1 formában szerzett három pontot (51-48). Thames közelije után elkezdte felpörgetni a ritmust a KKK és többször is labdát szerzett, a gyorsindításokból pedig feljöttek egyre, időt kért Jorgosz Vovorasz (53-52). Martin tarthatatlan volt, az újabb ziccerével már a kaposváriaknál volt az előny (53-54). Drenovac percei következtek, a légiós öt pontot szerzett egymás után, ezzel visszavéve a vezetést (58-54). Továbbra is óriási csata folyt a pályán, folyamatosan fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó negyedet hárompontos hazai előnnyel várhatták a felek. 66-63.
 
Aska négy pontjával indult a záró felvonás, a kezdeti percekben nem talált be a Kaposvár. Ford törte meg a vendég gólcsendet, de Polyák fontos triplát értékesített, időt kért Nikola Lazics (73-65). Drenovac vétett sportszerűtlen hibát, de így sem tudott egyelőre közelebb férkőzni a somogyi alakulat (75-67). Martin közelről, Price a büntetővonalról talált be, öt perccel a vége előtt öttel ment a DEAC (75-70). Aska csinált magának helyet a palánk alatt, majd egy szép belépés után ziccerezhetett is, megint kezdett elhúzni a Debrecen, ám jött Price triplája, ami életben tartotta a vendég reményeket (79-73). Martin tett vissza egy lecsorgó labdát, már csak négy volt közte, majd megint jött Price és egy újabb hármast dobott (79-78). Egy perc volt hátra, amikor a Debrecenhez került a labda, de lejárt a támadóidő, a vezetésért támadhatott a Kaposvár. Martin centerezett, fél perc maradt (79-80). Xavier Thames nagy hármast dobott, tizenhét másodperccel a vége előtt kért időt a KKK (82-80). Price próbálkozása egészen közelről jött le, de a labda a vendégeké lett, igaz, csak 1.3 másodperc maradt. Az alapvonali bedobás nem jött össze a kék-fehéreknek, így a DEAC-Tungsram egy elképesztően szoros találkozón szakította meg a Kaposvári KK jó sorozatát. 82-80.
 
DEAC-Tungsram – Kaposvári KK 82-80 (22-23, 25-17, 19-23, 16-17)
 
Bajnokság, 20. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
V.: Benczur T., Minár L. B., Fodor A. (Zalai Á. I.)
 
Debrecen: Thames 14/6, Hagins 12/6, Valerio-Bodon 4, Drenovac 15, Aska 26. Cserék: Kerpel-Fronius -, Polyák 9/9, Kovács 2.
 
Kaposvár: Hilliard 20/6, Plézer -, Price 7/6, Ford 16, Martin 35. Cserék: Puska -, Diggs 2, Krnjajszki -.

Vármegyei szövetségek