Légiós körkép: Filipovity Márkó Törökországba igazolt
31
Jan
2022
Légiós körkép: Filipovity Márkó Törökországba igazolt
2022. január 31.  |  07:30
A múlt héten két találkozót játszott a Real Madrid. Az Euroligában dupla hosszabbítás után nyert az AS Monaco otthonában (84-90), így továbbra is vezeti a tabellát (18-3). Hanga Ádám nem lépett pályára ezen a meccsen, és a tegnap esti, MoraBanc Andorra elleni spanyol bajnokin sem, amelyet 88-83-ra bukott el a királyi gárda - ennek ellenére 16-3-mal még vezeti az ACB Ligát, de a Barcelonának kevesebb meccse van (13-3). Hangának egyébként komolyabb sérülése a hírek szerint nincs, saját facebook-oldalán úgy fogalmazott, hogy most egy kicsit pihentetik.
 
A Joventut Badalona kétszer is győzött a héten. A EuroCupban 10 ponttal elvesztette ugyan az első negyedet a Hamburg Towers vendégeként, de végül nagyon simán verte német ellenfelét (75-92) - a spanyol klub már meccselőnnyel vezeti az A csoportot (9-2). A bajnokságban is az első negyed volt a Joventut leggyengébb pontja az Urbas Fuenlabrada otthonában, de végül itt sem kellett izgulnia a Badalona drukkereinek (82-104). Volt egy másik mérkőzése is a Joventutnak, ezen 99-84-es vereséget szenvedett a Barcelona otthonában - 11-6-tal az ötödik helyen áll a badalonai alakulat. Maronka Zsombor továbbra is sérült, így nem játszott egyik találkozón sem.
 
A hét legnagyobb híre a külföldön játszó férfi válogatottaink háza tájáról az volt, hogy Filipovity Márkó és a Monbus Obradoiro közös megegyezéssel szerződést bontottak, és a magyar játékos a török élvonalban szereplő HDI Sigorta Afyon Belediyesi játékosa lett. A 16 csapatos BSL 15. helyén álló együttes 3-16-os mutatóval rendelkezik, a bennmaradásért harcol. Filipovity első mérkőzésén kikapott új együttese a Büyükcekmece otthonában (88-76) - a magyar válogatott erőcsatára közel 29 perc alatt 3 pontot és 6 pattanót jegyzett.
 
Japánban a Niigata Albirex háromszor is pályára lépett ezen a héten, és hosszú-hosszú hónapok után újra nyerni tudott. Hét közben még kikapott a Levanga Hokkaido Sapporo otthonában (107-85) - hiába volt csapata legjobbja 16 pontos, 14 lepattanós dupla-duplájával Rosco Allen. A legnagyobb rivális Cyberdyne Ibaraki Robots ellen viszont két sikert gyűjtött be a Niigata a hétvége során (79-76, 87-79) - igaz, 4-27-tel még mindig az utolsó helyen áll az Albirex a keleti csoportban, pont az Ibaraki előzi meg (6-25). Rosco a két siker során is kiemelkedett a többiek közül - előbb 26 pontot és 5 pattanót tett a közösbe (28 VAL), tegnap pedig még jobban játszott ennél 22 pontjával, 7 lepattanójával és 7 gólpasszával (40 VAL).

Vármegyei szövetségek