Kerekesszékes bajnokság: Újabb kettős soproni diadal
25
Jan
2022
Kerekesszékes bajnokság: Újabb kettős soproni diadal
2022. január 25.  |  10:55
Vasárnap Sopronban rendezték a kerekesszékes kosárlabda bajnokság újabb fordulóját. A bajnokságot veretlenül vezető Soproni Tigrisek két újabb győzelemmel erősítette meg első helyét.
 
A forduló a Tigrisek és a Diósgyőr mérkőzésével kezdődött, amelyen a soproniak az első három negyedben egyértelműen irányítva a játékot biztos, 65-38-as győzelmet arattak.
 
Ezt követően a forduló két vendég alakulata, a DVTK és a PTE PEAC Rolling Basket együttese csapott össze. Az első negyedet 20-10-re nyerték a miskolciak, majd magára talált a pécsi együttes, amely fokozatosan faragva hátrányán a negyedik negyed közepén egyetlen pontra megközelítette a DVTK csapatát. A felzárkózás azonban talán túl sokat kivett a pécsi kerekesszékes kosarasokból - a hajrában a diósgyőriek újítani tudtak, így végül izgalmas csatában 48-43-as miskolci siker született.
 
A torna záró mérkőzésén a pécsiek ráijesztettek a kissé lezseren kezdő hazai csapatra, s 9-6-ra megnyerték az első szakaszt. A folytatásban a soproniak rendezték soraikat, s a két középső negyedben nagy fölényben játszva végül 57-29-re nyertek.
 
 
Eredmények
 
Soproni Tigrisek - DVTK 65-38
DVTK - PTE PEAC Rolling Basket 48-43
PTE PEAC Rolling Basket - Soproni Tigrisek 29-57
 
 
 
Fotó - Nagy Tamás facebook

Vármegyei szövetségek