Tippmix Női NB I: Megvan a PINKK első győzelme
02
Jan
2022
Tippmix Női NB I: Megvan a PINKK első győzelme
2022. január 2.  |  21:29
A bajnokság 14. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd 85-61-re legyőzte az ELTE BEAC Újbudát.
 
A mérkőzés elején Studer Ági, Cyesha Goree és Gereben Lívia találataira még Mérész Beatrix és Barnai Judit válaszolt. Egészen az első szakasz feléig nem alakult nagy különbség a felek között. A kiváló ritmust elkapó, rendkívül fókuszáltan játszó Szekszárd végül 11-9 után robbantott. Négy és fél perc alatt Zseljko Djokics tanítványai 17-0-s futást mutattak be, amivel az első negyed végén 28-9-re vezettek. Jól mutatja a Szekszárd formáját, hogy a 16 mezőnykísérletéből 10-et értékesített az első 10 percben és már 5 szerzett labdája volt. A második szakasz első fele döntőnek bizonyult, végül 23-0-nál, azaz 34-9-nél állt meg a KSC nagy futása. A BEAC kosárcsendjét Koch Dóra triplája törte meg, de a második negyed közepéig hasonló ütemben nőtt a differencia. 15 perc után 43-16-ra ment a Szekszárd.
 
A BEAC tartását dicséri, hogy a jelentős hátránya ellenére nem engedte el a meccset. Balogh Judit bő rotációt alkalmazott. Már az első félidőben pályára léphettek az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok. A fővárosi gárda új impulzusokat kapott ezáltal és 43-23-ra szépített. Zseljko Djokics idő is kért a félidő hajrájához közelítve. Valamivel csendesebb mederben folytatódott a mérkőzés, így a nagyszünetre maradt a 20 pontos differencia. A 46-26-os félidőt követően a harmadik negyed elején Czank Tímea triplájával és Gergana Ivanova duplájával 46-31-re felkapaszkodott a BEAC, ami egy 15-3-as futás volt. Studer Ági hármasa és Cyesha Goree ziccere szakította meg a szekszárdiak kosárcsedjét, de erre még Czank Tímea és Mérész Beatrix válaszolt, amivel 51-36-ra módosították az eredményt. A mérkőzés legkiegyenlítettebb időszaka volt ez.
 
Időkérés után ismét szigorított védekezésén a KSC. Eközben támadásban is jöttek extrák hazai oldalon, betalált Gereben Lívia és Bálint Réka, majd Studer Ági triplát értékesített. Két és fél perc alatt 9-0-val 60-36-ra elszakadt a Szekszárd. Innentől kezdve 20 ponton belülre nem engedte riválisát a házigazda. Az utolsó 10 percnek 67-44-ről vágtak neki a felek. A záró etapot 7-0-val indította a KSC így 71-44-re lépett el.  Dana Evans és Nikolina Milics nélkül is komoly erőt tud mutatni a bajnokságban a Szekszárd. Rendre jól szállnak be a mérkőzésbe a KSC fiataljai, akik ezúttal is tartották a ritmust. Balogh Judit 75-45-nél rendelte magához a tanítványait, hogy az utolsó percekre rendezze a sorokat. A hajrában faragott a hátrányából a BEAC, így alakult ki a 85-61-es végeredmény.
 
ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD - ELTE BEAC ÚJBUDA 85-61 (28-9, 18-17, 21-18, 18-17)
 
Bajnokság, 14. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Nyilas I., Györfy R., Jakab L. (Farkas Z.)
 
Atomerőmű KSC Szekszárd: Miklós 4, Studer 18/12, Gereben 20, Krnjic 2, Goree 10. Csere: Mányoky 14/3, Friskovec 9/3, Bálint 8, Horváth, Holcz.
 
ELTE BEAC Újbuda: Ivanova 2, Czank 10/9, Boros J. 7/3, Mérész 4, Barnai 9/3. Csere: Joseph 9/3, Koch 5/3, Katona 4, Orosz, Boros B. 3, Zsámár 3/3, Juhász 5.
 
 
 
A bajnokság 14. fordulójában a PINKK Pécsi 424 65-75-re legyőzte a VBW CEKK Ceglédet, amivel megszerezték idei első győzelmüket.
 
A mérkőzés Davis hárompontosával, illetve Vincze közeli dobásával indult, amivel a vendég PINKK Pécsi 424 öt pontos előnyhöz jutott már az első negyed elején. A ceglédiek csupán 4 perc elteltével tudtak válaszolni, amikor is Kobolák Cintia volt sikeres, azonban Jáhni Zsófia pontjaival 2-7-re változott az állás. Ekkor hazai időkérés következett. Visszatérve Holesinska dobhatott két büntetőt, miután Jáhni lefaultolta, ezután pedig Kovács Kitti és Szabó Flóra váltottak kosarakat (6-9). A hátralévő időben a Cegléd Holesinska triplájával tudott egy pontra felzárkózni (9-10), ám ekkor Mujovic is betalált távolról, amivel a vendégek továbbra is előnybemaradtak. 11-13-nál Rakita Lili állt be a pontszerzők soraiba, ekkor pedig vendég időkérés következett. A negyed végére – a CEKK csapata kiegyenlített, így a következő játékrész 15-15-ről folytatódhatott.
 
A második felvonást fej-fej mellett kezdték meg az együttesek, míg nem a hazaiak 19-17-nél – Szabó Petra kosarával – átvették a vezetést. A tabella jelenlegi sereghajtója azonban egy pillanatra sem adta meg magát, nem hagyták meglépni a sárga-kék együttest. A különbség végül Holesinska 2+1-es akciójával nőtt 4 pontra (22-18). Ezt követően a papírforma olyan szinten mutatkozott meg, hogy a vendég együttes fáradni kezdett, és védekezésben egyre több hibát követtek el – a Cegléd támadásait csupán faultokkal tudták megállítani. 23-18-nál Holesinka dobhatott ezért büntetőt, majd Kobolák talált be közelről, így a vendégek kértek ismét időt eligazításra (25-18). A folytatásban sem csökkent a hazaiak lendülete, ismét Holesinska volt sikeres – amivel pedig 12-ik dobott pontját szerezte meg (26-18). Ez jó ébresztőnek bizonyult a PINKK számára, 8 pontot szereztek sorozatban, amivel 26-26-nál kiegyenlítettek. Ekkor Szabó Dóra és Davis váltott távoli dobásokat, így az állás érdemben változatlan maradt. Egy kiélezett mérkőzés kerekedett a második negyed végére, hiszen egyik csapat sem tudott számottevően elszakadni. Ez egy hatalmas lehetőség volt a pécsi együttes számára, hogy megszerezzék idei első győzelmüket. A félidő végül Davis utolsó másodperces hárompontosával végződött, amivel a felek 32-32-ről fordulhattak. Davis ekkor már 17 dobott pontnál járt, amiből 9-et távoli dobásokkal szerzett.
 
A második félidőt a PINKK 8-2-es rohammal nyitotta, amivel 6 pontra szakadtak el (34-40). Ezt követően viszont a ceglédiek feltámadtak és hat pontot szereztek sorozatban, míg ellenfelük csupán kettőt. 43-42-nél Szabó Dóra dobott kosarat hárompontosból, amivel a CEKK ismét átvette a vezetést. Ezután ki-ki meccs kezdődött és a résztvevő felek egymásnak adogatták a pár pontos előnyt, míg nem a pécsiek újból jelentősen elszakadtak. 43-51-nél Jáhni Zsófia dobott közelről kosarat, miután a hazaiak kértek időt. A hátralévő időben mind a két csapat szerzett egy-egy kosarat, így az utolsó negyed 45-53-ról kezdődhetett. A mérkőzés záró szakasza elején kialakult az eddigi legnagyobb különbség, a PINKK 10 pontra szakadt el, így a Cegléd egyből egy időkéréssel nyitotta a negyedik negyedet (45-55). A vendég együttest azonban ez sem zökkenthette ki, egy 8-0-ás rohamot produkáltak, míg nem Holesinska és Szabó Fanni szerzett pontokat. Végül Szabó Petra kosarával ismét 10 pontra jöttek fel a hazaiak (51-61). A folytatásban ismét a ceglédieknek kedvezett jobban a szerencse, amivel bár közelebb férkőztek ellenfelükhöz, a vezetést továbbra sem tudták átvenni. 60-70-nél Mujovic talált be távolról és ez a 10 pontos differencia a mérkőzés végére is megmaradt. Hatalmasat küzdött a PINKK Pécsi 424 és ezzel megérdemelten szerzeték meg a szezon első győzelmét – 65-75-re hazai pályán verték a VBW CEKK Cegléd együttesét.
 
VBW CEKK CEGLÉD - PINKK PÉCSI 424 65-75 (15-15, 17-17, 13-21, 20-22)
 
Bajnokság, 14. forduló
Albertirsa, Albertirsa Újcsarnok
dr. Mészáros Balázs, Pozsonyi László, Makrai Márton (Zalai Ákos István)
 
VBW CEKK Cegléd: Szabó D. 8/6, Kobolák 7, Szabó Fa. 4, Szirony -, Szabó Fl. 2. Csere: Szabó P. 10, Katona 6, Baugh -, Holesinska 26/6, Rakita 2, Viszmeg -, Laufer -.
 
PINKK Pécsi 424: Mujovic 24/12, Szücs 6/6, Jáhni 4, Vincze 11/6, Davis 19/9. Csere: Horváth -, Révész 6, Földing -, Zsilinszky 3/3, Pucz -, Borbás -, Kovács 2.
 
 
 
A bajnokság 14. fordulójában a Sopron Basket 88-55-re múlta felül a TFSE-MTK együttesét.
 
Soproni oldalon a kimaradó légiós Shey Peddy volt és Fegyverneky Zsófia sem lépett pályára. A TFSE-nél Chanise Jenkins és Burján Laura hiányzott. Gabby Williams és Baa Dominika kosárváltása vezette fel az összecsapást. Ezt követően Határ Bernadett és Dúl Panka következett. Szinte az egész első negyedet ez jellemezte, hogy rendre tudtak egymás találataira válaszolni a felek. Ennek megfelelően kifejezetten szoros etapot követhettünk. Előbb 7-4-re és 10-8-ra a TFSE vezetett majd innen 13-10-re fordított a Sopron. Szeitl Vanessa hárompontosával egyenlített a fővárosi gárda, amire Sitku Zsuzsanna felelt egy triplával. Ezt követően a negyed hajrájában tudta megszilárdítani előnyét a Sopron. Gabby Williams büntetőivel, majd ziccerével 22-15-re ment a címvédő. Az első negyedet Jelena Brooks két büntetője, illetve Dúl Panka találata zárta. 10 perc után 24-19 állt az eredményjelzőn. A második szakasz első két percében mindössze egy találatot jegyezhettünk fel, ez Gabby Williams duplája volt. A folytatásban Határ Bernadett 2+1-es megoldásával 29-19-nél növelte először 10 pontra előnyét a Sopron.
 
A második negyed feléhez közelítve a 10 pontos határon billeget az összecsapás. A TFSE 29-22-re szépített, majd 32-22-nél ismét megugrott 10 egységgel a címvédő. Erre újra érkezett válasz a fővárosi gárdától. Végül 32-24 után Nevena Jovanovic két triplájával vett új lendületet a Sopron. Jelena Brooks 2+1-es helyzetét követően már 41-26-ra mentek a hazaiak. Érezhetően ritmust váltottak Gáspár Dávid tanítványai. Egyre könnyebb kerültek helyzetbe a soproniak, ráadásul Briann January triplát is értékesített. 48-28-nál már 20 pontos differenciát rögzíthettünk a jegyzeteinkbe. Az 53-29-es félidei eredményt az ekkor már 12. pontját Gabby Williams duplája és Varga Sára triplája alakította ki. A soproniaknál Gabby Williams mellett a 13 egységig jutó Nevena Jovanovic volt a legeredményesebb. A TFSE-nél Dúl Panka jegyzett 10 pontot. A harmadik szakasz Theodoreán Alexandra és Dúl Panka találatával indult. Gáspár Dávid gyorsan időt is kért, de végül így is több, mint négy percet kellett várni az első hazai pontra. Igaz, ez idő alatt a TFSE is mindössze egy triplát tudott hozzátenni a negyed elején született négy pontjához.
 
A Sopron kosárcsendjét 53-36 után Jelena Brooks négy pontja törte meg, amivel visszaállt a 20 pont feletti különbség. Nagyjából ebben a dimenzióban látszott állandósulni a mérkőzés. Magyar Bianka időkérése után Theodoreán Alexandra hárompontosával 57-39-nél ismét faragott a hátrányából a TFSE. Erre újra Jelena Brooks válaszolt, aki sokáig az egyedüli pontszerzője volt a hazaiaknak ebben a 10 percben. 61-41 után Gabby Williams iratkozott még fel a harmadik negyedbeli soproni pontszerzők listájára. A két ziccere alakította 65-41-re az eredményt. A záró szakaszt Jelena Brooks négy pontja indította, így 69-41-re módosult az állás. Ez összességében már 12-2-es széria volt, amivel a 30 pontot ostromolta a soproni előny. A TFSE tartását dicséri, hogy Baa Dominika és Dúl Panka révén 69-46-nál ismét szépített. Ezen az estén Jelena Brooks és Gabby Williams voltak azok, akik rendre tudtak lendíteni a soproni együttesen. 74-49 után végül Varga Alíz és Jelena Brooks triplájával lépte át a 30 pontot a különbség. Eközben a TFSE elveszítette sérülés miatt Baa Dominikát. A végjátékot már ez a differencia határozta meg. Végül magabiztos 88-55-ös soproni siker született.
 
SOPRON BASKET - TFSE-MTK 88-55 (24-19, 29-10, 12-12, 23-14)
 
Bajnokság, 14. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
Farkas G., Horváth Cs., Földesi Á. (Németh Cs.)
 
Sopron Basket: Williams 18, Varga A. 5, Jovanovic 13/6, Határ 7, January 8. Csere: Sitku 3/3, Brooks 29/6, Varga S. 5/3.
 
TFSE-MTK: Theodoreán 5/3, Pavel 5, Baa 6, Király 1, Dúl 20/9. Csere: Herman 2, Tapley 2, Szeitl 3/3, Tóth 2, Németh 9.
 
 
 
A bajnokság 14. fordulójában az UNI Győr MÉLY-ÚT 90-64-re múlta felül a BKG PRIMA Szigetszentmiklóst.
 
Győri oldalon a napokban bejelentett új igazolások még nem léptek pályára. A BKG keretéből pedig többek között Sierra Campisano, Camesha Davis és Sofija Zivaljevic is hiányzott. Nagy Dóra és Dombai Réka találatai vezették fel az összecsapást. A BKG első pontjait Solanch Aldazabal szerezte, de ezt követően gyorsan nőtt a differencia a felek között. Gedei Tibor 15-4-nél kért időt, de a győriek nagy futása egészen 20-4-ig tartott. Az első negyed hajrájában szépített a házigazda. 20-10 után azonban Dombai Réka és Varga Zsófia révén ismét növelte a különbséget Iványi Dalma együttese. Ezzel lendülettel pedig a második etap elején is domináltak a vendégek. Amikor Weninger Virág, Nagy Dóra és Török Ági egy-egy triplája célt ért, 34-10-re módosult az állás.
 
Hárompontosok terén a BKG sem akart lemaradni, így Raus Vivien két sikeres távoli dobásával 20 pont környékén megfogta a meccset a házigazda. Sőt, amikor Angyal Barbara triplája utat talált a gyűrűbe, 37-22-nél már Iványi Dalmának kellett időt kérnie. A második szakasz második fele kiegyenlített játékot hozott. A BKG felzárkózása 39-27-ig tartott. A félidőt Beatrice Mompremier büntetője zárta, amivel 40-27 állt az eredményjelzőn. Óriási kérdés volt, hogy a harmadik negyedben merre indul el a mérkőzés. Visszaugrik a Győr nagyobb előnye vagy folytatódik a hazai felzárkózás. Vári Zita duplája és Angyal Barbara büntetője után 40-30-nál úgy nézett ki, hogy akár a lélektani 10 pont alá jöhet a BKG. Ez 44-35-nél sikerült is a hazaiaknak, így Iványi Dalmának ismét időt kellett kérnie.
 
Új lendületet vett a Győr a rövid eligazítást követően. Amikor Dubei Debóra triplája célt ért, 53-35-nél már 9-0-s futásban voltak a vendégek. A harmadik negyed második felében pedig annak ellenére tudta 20 pont fölé növelni előnyét a Győr, hogy Török Ágit sérülés miatt elveszítette. 61-45 után ugyanis Dubei Debóra, Weninger Virág és Sabina Oroszova révén 11-2-es futást mutatott be Iványi Dalma együttese. A 72-47-ről induló záró szakaszban már nem volt kérdés a győztes kiléte. Ismét egy kiegyenlítettebb periódust láthattunk: 75-47-nél és 81-50-nél a 30 pontot ostromolta a differencia. Rövid időre ezt is lépte, de 84-53 után a mérkőzés utolsó négy percében ismét szépített az ezúttal is becsülettel küzdő BKG. A Győr végül 90-64-es sikert aratott.
 
BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS - UNI GYŐR MÉLY-ÚT 64-90 (10-23, 17-17, 20-32, 17-18)
 
Bajnokság, 14. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Fodor A., Szilágyi B., Rózsavölgyi A. (Mocsai L.)
 
BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 24/3, Vári 11/3, Aldazabal 11, Raus 6/6, Kovács 2. Csere: Mudra 3/3, Varga 3/3, Suppán 4.
 
UNI Győr MÉLY-ÚT: Dubei 15/15, Nagy 9/3, Török 11/9, Dombai 18/6, Mompremier 13. Csere: Varga 6, Rozmán, Weninger 14/6, Oroszova 4, Milkovics.
 
 
 
A bajnokság 14. fordulójában a Vasas Akadémia 68-73-ra legyőzte a Ludovika-FCSM Csatát.
 
A találkozó a Csata 4-0-ás rohamával indultak azonban a vendégek sem tétlenkedtek, Tóth Orsolya és Papp Dia közeli dobásával rögtön felzárkóztak (4-4). Majd Tóth ismét sorozatban volt sikeres, akihez ezúttal Heljic és Budácsik is csatlakozott, így 4-12-re változott az első negyed állása. A Vasas ezután is tovább folytatta a menetelést és végül 10 pont fölé növelték előnyüket (6-18). Tóth Orsolya alig nyolc perc leforgása alatt 12 pontot szerzett – láthatóan senki sem tudta megállítani támadásait. 6-20-nál szintén ő volt sikeres. A negyed hajrájába érkezve Zele Dorina kétszer is sikeres volt – amivel csapatát minimálisan életben tartotta – azonban ez sem volt elég, hogy Tursics Krisztián együttese újból 10 pont alá férkőzzön. A második játékrész végül 10-23-ról folytatódhatott.
 
A következő felvonást Lelik Réka triplája indította, majd a túloldalon Papp Dia is betalált. Bár a hazaiaknak hiányos kerettel kellett vasárnap kiállniuk, Milos Pavlovic tanítványai ennek ellenére is rendkívüli teljesítményt produkáltak. A Csata minden támadására újabb pontokkal feleltek, ezért a differencia nem is tudott jelentősen csökkenni. 20-30-nál Lelik szerzett ismét pontokat, azonban a különbség továbbra is 10 ponton táncolt. Az ötödik percbe érkezve megint csak Papp Dián volt a sor, amivel – Tóth Orsolyához hasonlóan – szintén 12 dobott pontig jutott el. A hazaiakban továbbra is Lelik Réka tartotta a lelket, 22-35-nél egy közeli dobást értékesített. A félidő végére azonban a Vasas egy pont híján 20 pontra növelte előnyét. A második negyed utolsó pontjait Böröndy Vivien szerezte büntetőkből, így a felek 27-46-ról fordulhattak.
 
A második félidőt a Ludovika-FCSM Csata egy 12-0-ás rohammal nyitotta, majd Böröndy Vivien büntetőivel 10 pont alá férkőzött a hazai együttes (39-48). Ekkor Lelik Réka dobott hárompontost, majd Zele Dorina pontjainak köszönhetően 6 pontra zárkóztak fel Tursics Krisztián tanítványai. Ezt követően azonban a vasas ismét jó sorozatot produkált, és a negyed végére közel 10 pontra állították vissza differenciát – Budácsik szerezte az utolsó pontot büntetőjével (46-54). A záró szakasz bár Horváth Bernadett triplájával indult, ezután ismét a Vasas tanítványai brillíroztak. Tóth Orsolya pontjait követően a 49-60-as állás volt olvasható a kijelzőn. A differencia 10 pontnál állandósult, ekkor azonban a hazaiak lendületet vettek és 58-64-nél hat pontra zárkóztak fel. A folytatásban Papp és Horváth váltott kosarakat, majd ugyanígy tett Lelik és Heljic. Végül 62-71-nél Tursics Krisztián kért időt eligazításra. Ez láthatóan jót tett együttesének, hiszen kapásból Zele Dorina volt sikeres – méghozzá kétszer is – a hárompontos vonal mögül, így 68-71-nél ezúttal Milos Pavlovic kérte ki idejét. Ezután Tóth Orsolya is betalált távolról – öt másodperc volt ekkor hátra a találkozóból – és ismételten egy időkérés következett. A hátralévő időben a hazaiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, azonban ez nem sikerült nekik. A vendég Vasas Akadémia végül 68-73-as győzelmet aratott a Ludovika Arénában.
 
LUDOVIKA-FCSM CSATA - VASAS AKADÉMIA 68-73 (10-23, 17-23, 19-8, 22-19)
 
Bajnokság, 14. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Nagy Viktor, Lengyel Ádám József, dr. Németh Patrik (HOFFMANN Gergely)
 
Ludovika-FCSM Csata: Horváth 14/12, Lelik 17/12, Zele 23/6, Angyal 2, Gyöngyösi 2. Csere: Strausz -, Hegedűs 4, Böröndy 6.
 
Vasas Akadémia: Budácsik 11, Smailbegovic 6, Papp 18/6, Heljic 8, Tóth 20. Csere: Madár K. 2, Madár E. 7/3, Dúl -, Pusztai 1, Szerencsés -, Salamon -, Radócz -.
 
 
 
A bajnokság 14. fordulójában a DVTK hazai pályán 75-68-ra múlta felül az NKA Universitas PEAC együttesét.
 
A találkozót a PEAC 7-0-ás rohammal indította, melyre a DVTK csak három és fél perc elteltével tudott reagálni, és közelről Jovanovic volt sikeres (2-7). Ekkor Dudásova talált be távolról, így a hazaiak időt is kértek (2-10). Visszatérve Kányási és Dudásova váltott hárompontosokat, amiket egy csendesebb, ponthiányosabb periódus követett. 7-13-nál Green találata indította el az adok-kapok játékot, ami 11-18-ig jutott, és végül ezzel az állással fejeződött be az első negyed. A folytatásban ismét Marshall és Green váltott kosarakat, majd Kiss Virág hárompontosával 10 pontra nőtt a csapatok közötti különbség (13-23). Innentől kezdve a pécsiek stabilan tartották kialakított előnyüket, amiben Kiss Virág teljesítménye nagyban közrejátszott. 17-31-nél Dudásova értékesített egy újabb triplát, így Völgyi Péternek kellett ismét időt kérnie. A rövid szünet olyan szempontból jól jött a miskolci együttesnek, hogy ez valamennyire kizökkentette ellenfelüket a pontszerzésben, hiszen visszaérkezve is a Diósgyőr szerzett csak további pontokat, Hayes majd Jovanovis révén (20-31). Ekkor Csirke Ferenc kért időt rendet tenni játékosai fejében. A továbbiakban azonban ismét 10 pont alá férkőztek a hazaiak, de végül Dudásova triplája javított a helyzeten (22-34). A hátralévő időben mindkét csapat szerzett további egy-egy kosarat, így a félidő 24-36-al végződhetett, 12 pontos pécsi előnnyel fordulhattak a felek.
 
A nagyszünet utáni játékrészt egy 8-0-ás futammal indította a hazai együttes, így 32-36-nál Csirke Ferenc vezetőedző kért időt. A rövid szünet azonban nem zavarta meg a hazaiakat, és Keyona Hayes pontjainak köszönhetően 1 pontra tudtak felzárkózni (35-36). Ekkor azonban ismét Jovanovi volt sikeres, viszont ez továbbra sem volt elég, hogy csapata átvegye a vezetést, ugyanis Szücs, illetve Marshall találatai korrigálták az eredményt (37-42). Ezzel pedig elkezdődött az adok-kapok játék. Felváltva szerezték a pontokat a csapatok, mígnem Hayes büntetőivel a DVTK ismét 1 pontra zárkózott fel, majd szintén az ő találataival 45-44-nél át is vették a vezetést. Ezt azonban a PEAC nem hagyta annyiban, Marshall kiváló teljesítményével ismét az övéké lett a szó, de a negyed végére így is egál lett az eredmény, 50-50-ről folytatódhatott a záró szakasz. A mérkőzés kommentátora szerint a pécsiek az eddigi leggyengébb negyedüket produkálták, míg a Miskolc több pontot szerzett, mint az első félidőben együttvéve. Az, hogy ki nyeri a találkozót a maximális koncentráción és az akaraterőn fog múlni.
 
Az utolsó negyed elején megint csak a DVTK-é volt a szó, Cheridene Green volt sikeres közelről, ám válaszként Dudásovától jött a tripla (52-53). Ezután Kiss Angelika 2+1-es akcióját láthatta a közönség, Dudásova faultolta dobás közben, így egy büntetőt dobhatott. Mivel azt kihagyta, az állás csupán 54-53-ra változott. 58-54-nél alakult ki végül az eddigi legnagyobb miskolci előny – Green kosarát követően – ekkor pedig Csirke Ferenc kért újabb időt. A folytatásban Marshall volt sikeres távolról, amivel a 15-ik pontját szerezte meg, majd Nelson ziccerével újra vezetett a PEAC (58-59). A találkozó végjátékára egy igazi ki-ki mérkőzés kerekedett, a felek pedig egymástól vették át az 1-2 pontos előnyt. 64-60-nál előszőr Marshall dobott büntetőből kosarat, amire Green válaszolt, ezután pedig a DVTK tovább növelte előnyét. Kiss Angelika volt eredményes 2+1-es akciójával, amivel hat pontra szakadtak el a hazaiak (66-60). Ahogy a végjátékhoz közeledtek az események a Miskolc továbbra is stabilan tartotta előnyét, 68-63-nál viszont Wentzel Nóra adhatott reményt csapatának két büntetőjével, Bernáth Rékát viszont nem tudta megállítani, aki hatalmasat játszott a támadó térfelen. 70-65-nél Völgyi Péter kért időt. A hátralévő időben bár hat pont volt a hazaiak előnye, a PEAC továbbra sem adta fel. Az utolsó percbe érkezve Wentzel Nóra szerzett labdát, amiből viszont nem sikerült ziccert dobnia, így újból a DVTK támadhatott. Míg az utolsó pontokat a miskolciak oldalán Kányási Veronika és Keyona Hayes szerezte meg büntetőkből, addig pécsi oldalon Dudásova szerzett találatot, így a végeredmény 75-68 lett a hazai együttes DVTK javára.
 
DVTK - NKA UNIVERSITAS PEAC 75-68 (11-18, 13-18, 26-14, 25-18)
 
Bajnokság, 14. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Tóth Cecília, Csabai-Kaskötő Brigitta, Minár László Balázs (Vághy Tamás János)
 
DVTK: Kányási 11/6, Aho 5/3, Hayes 14, Kiss 9, Jovanovic 15/3. Csere: Tóth -, Green 17, Bacsó -, Bernáth 4.
 
NKA Universitas PEAC: Kiss 16/3, Nelson 6, Marshall 16/3, Wentzel 2, Dudásova 21/15. Csere: Szücs 5/3, Brajkovic 2, Selcova -.

Vármegyei szövetségek