Tippmix Férfi NB I: Rangadóhoz méltó meccsen győzött a Falco, Szegeden szakadt meg a Nyíregyháza győzelmi szériája
10
Dec
2021
Tippmix Férfi NB I: Rangadóhoz méltó meccsen győzött a Falco, Szegeden szakadt meg a Nyíregyháza győzelmi szériája
2021. december 10.  |  20:00

A tabellán harmadik helyezett Kecskemét otthonába látogatott a veretlen Falco a 11. forduló egyik rangadóján.

Karahodzsics kosarával indult a mérkőzés, a túloldalon Váradi vágott be egy triplát. A magyar válogatott irányíró egyébként is jól kezdte a találkozót, 8-5-ös Falco vezetésnél csak ő talált be a vendégeknél. Milutinovics és Pollard tartotta az övéit, miközben a túloldalon Kellert találták meg kétszer is a társak, meglépett néggyel a Szombathely (8-12). Pollard erre még tudott válaszolni, de innen 6-0-át futottak a sárga-feketék, időt kért Forray Gábor (10-18). Jaramaz büntetőire Somogyi nehéz dobása érkezett és bár többször is megvolt a lehetősége a vasiaknak arra is, hogy kétszámjegyűre hizlalják az előnyüket, végül két gyors kosárral ötre zárkózott a KTE. 16-21.

A második felvonást jobban kezdték a szombathelyiek, Perl hármasa és Golomán büntetői azt jelentették, hogy meglett a közte tíz (16-26). Pollard és Milutinovics is jól célzott kintről, megkezdte a felzárkózást a Kecskemét, ráadásul kisvártatva Jaramaz trojkája is behullott, villámgyorsan háromra olvadt a Falco előnye (29-32). Próbált változtatni a játék ritmusán a Szombathely, de két hibát is azonnal megtorolt a KTE, időt kért Milos Konakov (33-35). Ezúttal is Váradi lépett elő a vendégeknél, aki  faulttal együtt talált be, igaz, a ráadást kihagyta. Pollard, majd Karahodzsics szerzett 2-2 pontot, előbb egyenlített, majd fordítani is tudott a hazai együttes a félidő vége előtt. 42-40.

A fordulás után egy Milutinovics trojka után ötre hízott a hazai előny, de a Perl-Váradi-Benke hármasnak köszönhetően egy nagy futással fordított a Szombathely, amely végül már nyolccal is meglépett, ekkor azonban Dramicsanin hármasa behullott (52-57). Perl Zoltán kapott a lábához, de a pályán tudott maradni, miközben ez a közte 5-7 pont állandósulni látszott (56-61). Felváltva jöttek a kosarak, majd egy szerzett labdát követően Dramicsanin dobhatott két büntetőt, újra csak egy volt közte (62-63). Pollard hármasa pedig egy újabb fordulatot eredményezett, hiába volt nyolcpontos hátrányban a KTE, fordítani tudott. Innentől fölénybe kerültek a hazaiak, Wittmann triplájával öt is volt közte, Perl válaszolt, majd Pollard tett hozzá kettőt, előnnyel várhatta az utolsó negyedet a Kecskemét. 72-68.

Perl közelije nyitotta a záró felvonást, majd a túloldalon Jaramaz tett vissza egy támadólepattanót (74-70). Jól őrizte az előnyét a hazai csapat, Milutinovics büntetőit követően hat volt a KTE előnye, hat perccel a vége előtt. Golomán triplája beakadt, majd Benke robogott végig a pályán, hirtelen egyre olvadt a Kecskemét vezetése, Benke révén pedig fordítani is tudott a Szombathely (78-79). Perl és Golomán vezérletével kezdtek meglépni a vendégek, 79-85-nél, két perccel a vége előtt kértek időt a hazaiak. 2+1-es akcióval zárkózott a Kecskemét, az utolsó percre 82-86-tal fordultak a felek. Sok másodpercet le tudott pörgetni az órán a Falco, de nem tudta kosárral befejezni az akciót a sárga-fekete csapat. Milutinovics triplakísérlete kimaradt, ezzel pedig eldőlt a mérkőzés. Rangadóhoz méltó, fordulatos meccsen nyert a Falco KC Szombathely csapata. 83-87.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Falco KC Szombathely 83-87 (16-21, 26-19, 30-28, 11-19)
Bajnokság, 11. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Praksch P., Goda L., Fodor A. (Gorka Sz.)

KTE: Pollard 22/6, Jaramaz 11/3, Milutinovics 21/12, Kucsera 4, Karahodzsics 9. Cserék: Wittmann 7/3, Kiss -, Dramicsanin 9/3.

Falco: Váradi 18/6, Benke 15/9, Clark -, Kovács -, Keller 6. Cserék: Somogyi 2, Perl 28/6, Golomán 12/3, Barac 6/3.

 

 

A kilencedik Szeged látta vendégül a hetedik Nyíregyházát a válogatott szünet után.

Jól bekezdtek a vendégek, két perc sem telt el a találkozóból és máris 7-2 volt az állás a javukra, Alston egy triplával szépített. Továbbra sem akart alábbhagyni a nyíregyháziak dobóformája, Suárez is dobott egy hármast és bár Persons egy 2+1-es akcióval válaszolni tudott, az ekkor már hét pontnál járó Bryce támadásaira egyelőre nem tudott reagálni a hazai alakulat a védőoldalon, igaz, a támadásoknál tudtak ellensúlyozni (10-12). Innen is négy Blue Sharks pont érkezett, időt kért Simándi Árpád (10-16). Bryce továbbra is nagyszerűen kosárlabdázott, ő maga végül tizenöt pontot szerzett az első negyedben, a magyarjainak köszönhetően próbált kapaszkodni a Szedeák. 20-28.

Hamar visszajöttek négyre a hazaiak, köszönhetően Filipovics büntetőjének és Keller hármasának. Johnson és Persons pontpárbaja következett, majd LeDay zsákolt nagyot (30-35). Nagyot küzdött a Szeged, de az egyenlítés nem akart összejönni, mindig előre lépett valaki a Nyíregyházából, aki lélektanilag fontos pillanatokban talált be (35-41). Filipovic csak egy szabaddobást küldött a helyére, Johnson triplával növelte a vendég előnyt, időt kértek a hazaiak (36-44). Keller és Persons ponterősen kosárlabdázott, sikerült visszazárkóznia kettőre a fehér-mezeseknek, ezúttal Pethő Ákos hívta magához az övéit (44-46). A kis szünet után megvolt az esélye az egyenlítésre is a hazaiaknak, de a félidő előtti hajrát a Nyíregyháza zárta jobban. 48-51.

A fordulás után LeDay nevéhez fűződött az első sikeres akció és összességében is jobban kezdte a harmadik felvonást a Nyíregyháza, de sikerült visszakapszkodnia a szegedieknek. Az előzőekhez képest ez a tíz perc nagyon pontszegényre sikeredett, összességében végig tartotta a pártpontos előnyét a Blue Sharks. Cook büntetőivel egyre is megközelítette ellenfelét a Szedeák és hiába küldött válaszként egy triplát Pipiras, Kerpel-Fronius távolija is behullott (65-66). A negyed vége előtt aztán a lélektanilag fontos fordítás is meglett a hazaiaknak és bár Pipirasnak még volt két büntetője, mindkettőt kihagyta. 67-66.

Alston zsákolt vissza egy támadólepattanót a záró etap elején, ami után sok hiába csúszott a befejezésekbe mindkét oldalon, közel három percig nem született kosár, majd Kerpel-Fronius ziccerezett (71-66). LeDay küzdött nagyot a palánkok alatt, egyik csapat sem tudott ellépni a párpontos szegedi vezetésről (75-71). Suárez fizikai fölényét próbálta kihasználni a Blue Sharks, fel is zárkózott kettőre a csapat, sőt, egy labdaszerzés után újra egál volt az állás, három perc maradt (76-76). Keller egy nagy triplát süllyesztett el, Suárez két büntetővel lopta a távolságot. Cook is távolról talált be, de erre is tudtak válaszolni a vendégek, semmi nem dőlt még el 1:47-tel a vége előtt (82-80). Bognár is egy támadólepattanóból tudott eredményes lenni, időt kért Pethő Ákos (84-80). Fontos támadást hibázott el a Blue Sharks, de nem tudta egyelőre lezárni a meccset a Szedeák, maradt még 30 másodperc az órán. Hiába szerezte meg hatalmas csatában a labdát a Szeged, eladták a játékszert. Bryce harcolt ki egy faultot 19 másodperccel a vége előtt, be is ment mindkettő, időt kért Simándi Árpád (84-82). Alston zsákolt Bognár passzából, ami gyakorlatilag eldöntötte a találkozót, a Szeged tudott nyerni a szünet után. 86-84.

Naturtex-SZTE-Szedeák – HÜBNER Nyíregyháza BS 86-84 (20-28, 28-23, 19-15, 19-18)
Bajnokság, 11. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
V.: Benczur T., Török R., Kovács N. (Fekete L.)

Szeged: Persons 25/9, Cook 9/3, Szatmári 1, Hunt 4, Alston 12/3. Cserék: Balogh -, Kerpel-Fronius 5/3, Keller 13/9, Bognár 12/3, Filipovics 5.

Nyíregyháza: Johnson 24/6, Kiss -, Bryce 25/9, Pipiras 6/6, Suárez 14/3. Cserék: Bus -, Bazsó 5/3, Kozák -, Mokánszki 2, LeDay 8.

 

 

Fotó: KTE Kosárlabda Klub Facebook

Vármegyei szövetségek