Tippmix Férfi NB I: Idegenben győzte le a Sopron a Szolnokot
07
Dec
2021
Tippmix Férfi NB I: Idegenben győzte le a Sopron a Szolnokot
2021. december 7.  |  20:00

Gelvis Solano nélkül látta vendégül az edzőváltáson áteső Sopron KC gárdáját a Szolnoki Olajbányász a válogatott szünet utáni első bajnoki mérkőzésen.

Az első percekben egy kicsit még meglátszott a "rozsda" a játékosokon, sok hiba csúszott a játékba. A Sopron tudott előbb túllendülni ezen és két gyorsindításos kosárral magához ragadta a vezetést, Cakarun és Kovács szépített a túloldalon (4-6). Montgomery nagyon élt a palánkok alatt és bár sikerült betalálnia a hazaiaknak, végül 9-14-nél időt kellett kérnie Gasper Potocniknak. Tudta rendezni a sorokat a piros-fekete alakulat, végig ott loholt a soproniak nyakán, de az utolsó másfél percben több hiba is becsúszott, így megmaradt a vendég előny. 15-19.

Olyan pontatlanul indult a második negyed, mint az első, végül Badzim értékesített két büntetőt, ezzel kettőre zárkózott az Olajbányász (17-19). Újra Montgomery lépett elő a Sopronban, ám megint jött Badzim, aki ezúttal egy 3+1-es akciót csinált (21-23). A hátvéd ezután egy remek passzt is kiosztott, amiből Subotic állhatott a vonalra, újra egál volt az állás, Kosztasz Flevarakisz hívta magához az övéit (23-23). Nagy küzdelem folyt a pályán, többször is csak fault árán tudták megállítani egymást a felek, érdemben viszont egyik csapat sem tudott elmozdulni a másiktól (30-30). Megint úgy tűnt, hogy meglép az SKC, ám jött Pongó, aki két triplát is bevágott, hosszú idő után újra a szolnokiaknál volt a vezetés, ami ki is tartott a nagyszünetig. 39-38.

McGill és Cakarun nyitotta a második félidőt, majd Montgomery 2+1-es akciója következett (41-43). A soproni center már 17 pontnál tartott ráadásul Myers is hozzátett négyet, időt kellett kérnie Gasper Potocniknak (43-51). Werner vétett egy sportszerűtlen hibát, Cummings élt a lehetőséggel és értékesítette a két büntetőt, Badzim pedig egy hármast küldött a helyére (48-51). Megint a Sopron került fölénybe, kétszer is betaláltak a vendégek egymás után, egyelőre nem sikerült egyenlítenie az Olajbányásznak (48-55). Subotic csak az egyik szabaddobását küldte a helyére, Fordtól jött egy kétpontos a túloldalon, újra nyolc volt közte. Bár mindent megtettek a hazaiak, mindig volt válasza az SKC-nak a felzárkózási kísérletekre. 55-62.

A záró etap Cummings kosarával indult, de innen csinált egy 5-0-át a Sopron, ezzel pedig a találkozón először tíz pontra hízott a különbség, igaz, nem tartott sokáig, Pongó, majd Cakarun azonnal visszahozta az övéit, jött az időkérés a vendégektől (62-67). Diggs egy távoli hármast dobott be, azonban Subotic kísérlete is behullott, semmi nem dőlt még el öt perccel a vége előtt (65-70). Továbbra is rendkívül küzdelmes volt a mérkőzés, Cakarun és Subotic kosaraival feljött egyre a Szolnok, két perc maradt (69-70). Montgomery csak az egyik büntetőjét dobta be, de sikerült kivédekeznie a következő támadást a Sopronnak, majd Ford állhatott a vonal mögé, egy perccel a vége előtt. Bement mindkettő, időkérés következett. Badzim közelije bement, ám jött Takács és egy lélektanilag nagyon fontos trojkát dobott, Cakarun szépített, 32 másodperc maradt (73-76). Hosszan játszott az SKC, de kimaradt a támadás, még volt tíz másodperce a hazaiaknak, ám Cakarunra jött ki a helyzet, aki nem tudta a helyére küldeni a hármast, így Kosztasz Flevarakisz győzelemmel tért vissza a soproni kispadra. 73-76.

Szolnoki Olajbányász - Sopron KC 73-76 (15-19, 24-19, 16-24, 18-14)
Bajnokság, 9. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Tőzsér D., Pozsonyi L. (Dernei G.)

Szolnok: Pongó 9/9, Kovács 2, Pallai -, Subotic 20/3, Cakarun 15. Cserék: Gilszki 4, Badzim 16/6, Cummings 4, Rudner 3, Zsíros -, Taiwo -.

Sopron: McGill 11/3, Myers 11, Ford 11, Siktu -, Montgomery 24. Cserék: Halász -, Diggs 12/9, Fazekas 2, Takács 3/3, Werner 2.

 

Fotó: sakc.hu

Vármegyei szövetségek