Légiós körkép: Hanga-varázslat a Zvezda ellen
21
Nov
2021
Légiós körkép: Hanga-varázslat a Zvezda ellen
2021. november 21.  |  18:45
A Real Madrid két mérkőzést játszott a héten az Euroligában. A királyi gárda előbb az LDLC Asvel Villeurbanne otthonába látogatott, ahol nagyszerű kezdésének köszönhetően győzött (74-87). Hanga Ádámnak ugyan a dobás nem ment, de összességében így is nagyon hasznos volt 5 pontjával, 4 pattanójával, 6 gólpasszával és 2 szerzett labdájával (9 VAL).
 
A Madrid ezt követően a Crvena zvezdát fogadta, és kiegyenlített első félidő után a harmadik felvonásban döntésre vitte a dolgot - a héten másodjára is győzött a spanyol alakulat (79-67). A mérkőzés egyik legjobbja a Real magyar klasszisa volt, aki 11 ponttal (közte 3/3 tripla), 6 lepattanóval, 3 gólpasszal, valamint 2-2 szerzett labdával és blokkal segítette övéit - 22 VAL-jánál csak a két center, Vincent Poirier és Walter Tavares hoztak jobbat, ők is csak 1-1 egységgel. A Madrid 9-2-vel a második a tabellán a Barcelona mögött. Hanga zvezda elleni produkciójáról összeállítás is készült.
 
A Real a spanyol bajnokságban a Coosur Betist fogadta, és tükösimán nyert (71-48), Hanga pedig ezúttal is rendkívül sokoldalú volt: 5 pont, 8 pattanó, 3 gólpassz és 2 szerzett labda, összesen 14 VAL került a neve mellé.
 
A Joventut Badalona a második negyedben döntötte el a hétközi, MoraBanc Andorra elleni EuroCup-mérkőzését, így hiába nyerte 11 ponttal a vendég együttes az utolsó negyedet, nem volt esélye fordítani (90-80). Maronka Zsombor másfél percnyi játéklehetőséget kapott. A Joventut 4-1-gyel vezeti az A csoportot, a hétvégén pedig nem lépett pályára a spanyol élvonalban.
 
A Monbus Obradoiro egyik közvetlen riválisát, a Casademont Zaragozát fogadta a tegnap este folyamán, és egy rendkívül hullámzó mérkőzésen végül 5 pontos sikert aratott (87-82), így 4-7-tel beérte riválisát a tabellán. Filipovity Márkó 5 ponttal és 5 lepattanóval segítette övéit ehhez a fontos győzelemhez.
 
A japán bajnokság szünetel a világbajnoki selejtezők miatt - december elején folytatódnak a küzdelmek.

Vármegyei szövetségek