A Sopront fogadja a PEAC a női élvonal 8. fordulójának rangadóján
20
Nov
2021
A Sopront fogadja a PEAC a női élvonal 8. fordulójának rangadóján
2021. november 20.  |  09:00

Szombaton és vasárnap teljes fordulót bonyolítanak a női élvonalban, történelmi jelentőségű derbi is helyet kap a felhozatalban. Lássuk a találkozók felvezetőit!

 

 

UNI Győr MÉLY-ÚT (4-3) - ELTE BEAC Újbuda (3-4)          

2021. november 20. szombat    17:00

 

Közvetlen riválisok csapnak össze a forduló nyitányán, a hatodik helyezett – új kabalafigurával debütáló – győriek a szezon egyik meglepetéscsapatát, a BEAC-ot látják vendégül. Mindkét gárda delegált játékost a válogatottba - bár a szűk keretbe végül csak két győri, Dombai Réka és Török Ágnes került be, Mérész Beatrix bemutatkozására sem kell már sokat várni címeres mezben. Barnai Judit remek játékkal tért vissza sérülését követően, eddigi három mérkőzésén 15.3 pont mellett kerek 12 lepattanót átlagol, bizonyosan nagy csatára van kilátás közte, illetve a Rába-partiak szintén remek szezont futó középjátékosa, Beatrice Mompremier (25.5 pont, 13 lepattanó) között. Mezőnyben a nyári U19-es világbajnokság két magyar kulcsembere, a fentebb már említett Dombai, illetve Boros Júlia nézhet farkasszemet, jó derbire van tehát kilátás. Először fordul elő hazánkban, hogy három női játékvezető, Tóth Cecília, Csabai-Kaskötő Brigitta és Varga-Záray Katalin vezeti majd a mérkőzést, az ellenőri teendőket pedig szintén egy hölgy, Sarkadi Nagy Ágnes látja el.

 

 

NKA Universitas PEAC (6-1) - Sopron Basket (8-0)            

2021. november 20. szombat    18:00

 

Az első helyezett, veretlen címvédőt fogadja a harmadik helyen álló, jó évadot futó mecsekaljai hölgykoszorú. Pár éve már beleszaladt egy pécsi vereségbe a Sopron, az éppen olyan váratlanul érhette a zöld-sárgákat, mint egy esetleges mostani hazai siker – a papírforma szerint a vendégek az esélyesek. Nem szabad azonban lebecsülni Csirke Ferenc együttesét, amely két meghatározó magyar játékos, Kiss Virág és Wentzel Nóra köré ütőképes csapatot épített – Chelsea Nelson gyakori vendég a forduló legjobbjai között, a keret a fiatalság és a rutin ideális egyvelegének tűnik. A Shey Peddy-vel kiegészülő Sopron egyik üde színfoltja az U20-as korosztályt idén nyáron „kinövő” Varga Alíz, de Sitku Zsuzsanna is ott kopogtat már a rotáció kapujában.   

 

 

VBW CEKK Cegléd (3-4) - Atomerőmű KSC Szekszárd (7-0)           

2021. november 20. szombat    18:00

 

A kettes vereségszériában lévő Pest megyeiek az egyelőre hibátlanul menetelő tolnaiakat fogadják. Az „megreformált” ceglédi keret egyelőre némileg a várakozások alatt teljesít, a dobószázalékokat böngészve feltűnhet, hogy a magasemberek pontosan céloznak de keveset próbálkoznak, a mezőnyemberek viszont pontatlanabbak, mint a legtöbb konkurensnél. Szekszárdon hasonlóan az elmúlt évekhez – eloszlanak a terhek, ismertek a kulcsemberek; a Leslie Vorpahl helyére érkező Dana Evans egyelőre az egyetlen kérdőjel Zseljko Djokics együttesében, a WNBA bajnok Chicago Sky-tól érkező játékmester dolga lesz mozgatni a társakat, megosztva a feladatot Studer Ágnessel.

 

 

DVTK (4-3) - Vasas Akadémia (1-6)          

2021. november 21. vasárnap   14:30

 

Egy új, valamint egy régi-új játékossal a keretben várja Földi Attila gárdája a vezetőedző korábbi csapatát, az első sikerét a legutóbbi fordulóban elkönyvelő Vasas Akadémiát. Leslie Vorpahl Szekszárdról érkezett, Keyona Hayes pedig eltiltását követően állhat újra munkába, jócskán növelve a piros-fehérek variációs lehetőségeit - a Hayes – Cheridene Green duó különösen fenyegetőnek tűnik az ellenfelekre nézve. A nehéz sorsolással rajtoló Vasasnál átszakadhatott egy gát a PINKK elleni sikerrel, meglátjuk, tudják-e ezt kamatoztatni Bach Boglárkáék Diósgyőrben.

 

 

PINKK Pécsi 424 (0-7) - BKG-PRIMA Szigetszentmiklós (0-8)        

2021. november 21. vasárnap   15:00

 

Egy nyeretlenségi sorozat egészen biztosan megszakad vasárnap, a tabella két sereghajtójának összecsapásán. A BKG legutóbb szépen helytállt a Sopron ellen, míg a PINKK simán kikapott a Vasastól – ennek fényében a vendégek tűnhetnek esélyesebbnek, kérdés, mennyit számít a hazai pálya a kozármislenyieknek. Egyes poszton két korábbi korosztályos válogatott, Tenyér Zsófia és Angyal Barbara vívhat érdekes párharcot, Vári Zita pedig korábbi egyesülete ellen bizonyíthat.

 

 

Ludovika-FCSM Csata (5-2) - TFSE-MTK (2-5)

2021. november 21. vasárnap   18:15

 

Fővárosi derbivel zárul a forduló, az öt győzelmet szerző Csata az ugyanennyi vereséget számláló TFSE-t fogadja. Legutóbb a BEAC otthonában 25 pontos diadalt aratott Tursics Krisztián együttese, és most is esélyesnek tűnik – Magyar Bianka gárdája a PINKK-et és a Ceglédet tudta eddig legyőzni a pontvadászatban, az összeképhez azonban hozzátartozik, hogy nehezebb sorsolással rendelkeztek, mint a Csata. Horváth Bernadett és Lelik Réka értékes nemzetközi tapasztalattal gazdagodhatott a válogatottban, utóbbi egyenesen kulcsemberré lépett elő – erre a szerepre tehetsége egyébként is alkalmassá tette, úgy fest, mostanra állt össze játéka, hogy megugorja ezt a szintet. A vendégeknél Jatavia Tapley eddig jó fogásnak tűnik, négy mérkőzésén 18.5 pontos átlagot hozott 8 lepattanóval az amerikai magasember.  

Vármegyei szövetségek