Tippmix Női NB I A csoport: A 2. forduló válogatottja
18
Nov
2021
Tippmix Női NB I A csoport: A 2. forduló válogatottja
2021. november 18.  |  14:30

A Cegléd – TFSE derbivel lezárult a női élvonal második fordulója, lássuk a legjobb egyéni teljesítményeket!

 

Irányító

Angyal Barbara – BKG-PRIMA Szigetszentmiklós (2)

Remekül tartotta magát az újonc a címvédő otthonában, 73-53-ra győztek a jóval esélyesebb soproniak a szezon eleji derbin – azóta a visszavágót is lejátszották a felek, ott is becsülettel küzdött a BKG. A szigetszentmiklósiak játékmestere nem ijedt meg a masszív védőkből álló zöld-sárgáktól, 17 ponttal (2/5 dupla, 3/7 tripla, 4/4 büntető), 7 lepattanóval, 4 gólpasszal és két szerzett labdával segítette csapatát, valamint kiharcolt 6 szabálytalanságot is. Csaknem végig a pályán volt, 38 perc alatt 29 VAL-ig jutott, amellyel másodszor került be a forduló legjobbjai közé.   

 

Dobóhátvéd

Gergana Ivanova – ELTE BEAC Újbuda (1)

Nagyot küzdött a fővárosi gárda az október eleji találkozón a PEAC otthonában, de végül a hazaiak hagyták el győztesen a parkettet. Komoly csatát vívott egymással a két hátvéd, Wentzel Nóra és Ivanova – a csatát végül a pécsiek fiatalja nyerte, az egyéni mutatókat tekintve azonban a bolgár hajszálnyival jobban teljesített. 21 pontját hatékonyan szerezte (4/5 dupla, 3/6 tripla, 4/6 büntető), hat pattanó, négy assziszt és egy szerzett labda mellett nyolc alkalommal is csak fault árán tudták megállítani. Négy eladott labdája némileg árnyalja a képet, de így is 30 VAL-os összteljesítménnyel zárt a 26-ig jutó Wentzellel szemben (20 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz), így ezúttal ő került be a legjobbak közé.

 

Kiscsatár

Chelsea Nelson – NKA Universitas PEAC (3)

Szintén erről a derbiről „jön” a legjobb kiscsatárunk is, sőt nem csupán a poszt, hanem az egész forduló legkiemelkedőbb teljesítményét rakta le az asztalra Nelson. 31 pontjával oroszlánrészt vállalt a küzdős sikerből (11/15 dupla, 9/16 büntető), 14 lepattanójával masszív dupla-duplát szállított – 12 kiharcolt fault és két gólpassz teszi teljessé lőlapját, és ilyen szintű „kihasználtság” mellett is csupán kétszer adta el a játékszert. 35 perc alatt 46 VAL-t ért el, ezzel utcahosszal lett a forduló MVP-je.

 

Erőcsatár

Szerelem-Kobolák Cintia – VBW CEKK Cegléd (1)

Fővárosi győzelmet hozott a novemberre halasztott derbi, a TFSE 11 ponttal győzni tudott a büntetőpontokkal is sújtott CEKK ideiglenes otthonában. Bár a mérkőzés nem bővelkedett a kimagasló egyéni teljesítményekben, a ceglédi csapatkapitány szokatlan statisztikai sora figyelmet érdemel: bár mindössze 6 ponttal zárt (3/4 dupla, 0/1 tripla), több szegmensben is átlag felettit hozott – 13 lepattanót szedett, 7 gólpasszt osztott ki, valamint ötször blokkolta az ellenfél próbálkozásait. Egy szerzett labdája és egy kiharcolt szabálytalansága is volt, ezzel a padról jőve 26 perc alatt 31-es VAL mutatóig jutott, az év egyik legkülönlegesebb „lőlapját” hozva.

 

Center

Cheridene Green – DVTK (2)

Megszokhattuk, hogy a centereknél nagy a verseny a legjobb ötösbe való kerülésért, nem volt ez másként a bajnokság elején sem. Rangadót nyert Győrben ezen a korai találkozón a diósgyőri alakulat, és bár Beatrice Mompremier még nem állhatott Iványi Dalma rendelkezésére, ez csak csekély mértékben kisebbíti a brit válogatott Green érdemeit. 27 pontját gyakorlatilag hiba nélkül szállította (12/13 dupla, 3/4 büntető), 8 lepattanó, egy szerzett és egy eladott labda, valamint négy kiharcolt fault társaságában. 33 percet töltött a parketten, ezalatt 37-es teljesítményindexig jutott, kiérdemelve a kör legjobb centerének járó elismerést.

Vármegyei szövetségek