Tippmix Férfi NB I: A Kecskemét nyerte a 10. forduló záró mérkőzését
14
Nov
2021
Tippmix Férfi NB I: A Kecskemét nyerte a 10. forduló záró mérkőzését
2021. november 14.  |  16:04
A héten a sorait rendezni tudó, ráadásul egy új légióst is igazoló Sopron fogadta a koronavírussal is megküzdő Kecskemétet.
 
Egy-egy elhibázott támadás után Milutinovics egy hármassal szerezte meg a találkozó első kosarát, Sitku a sarokból válaszolt (3-3). Túlzás lenne azt állítani, hogy egymásnak estek volna a felek, négy perc játék után 3-6 állt az eredményjelzőn. Büntetőkkel lopta a távolságot az SKC, azonban erre is távolival felelt a KTE (5-9). Szépen lassan megközelítette egy pontra ellenfelét a Sopron, majd két és fél perccel a negyed vége előtt egyenlíteni is tudott Myers egypontosának köszönhetően (11-11). Milutinovics egy jó ütemű labdaszerzéssel újra előnybe hozta az övéit, majd Karahodzsics is befejezett egy gyorsindítást, időt kért Braniszlav Dzunics (11-15). A támadóoldalon sikerült rendezni a soproni sorokat, de a kecskemétiek továbbra is remekül tripláztak, Wittmann távolija már az ötödik volt a negyedben, ennek köszönhetően pedig egy kisebb előnyt tudott kiépíteni a vendég együttes. 16-23. 
 
A második felvonás is kicsit lassan indult be, végül Diggs egy közel kétperces gólcsendet tört meg, de a hátvéd ezután Milutinovicsnak tripladobás közben ütött oda (18-26). Körmendi is dobott egy hármast, a különbség pedig átlépte a tízet a felek között (18-29). Halász kétszer is szépen találta meg a palánk alatti társát, azonnal jött az időkérés Forray Gábortól (22-29). Sitku Márton extrát hozott, gyakorlatilag ő tartotta meccsben a hazaiakat, ekkor a mezőny legeredményesebbjeként 11 pontnál járt (26-33). Myers is kezdett egyre jobban magára találni, négyre zárkózott a Sopron (29-33). Kicsit beragadtak Halászék, de az utolsó percben McGill triplájával kettőre zárkóztak, Wittmann azonnal válaszolt. Dramicsanin a félidő vége előtt egy újabb hármast küldött a helyére, amire már nem tudott reagálni az SKC. 34-41.
 
Stílszerűen a fordulás után is egy távolival jelentkezett a Kecskemét, ez már a csapat kilencedik triplája volt, meg is lett a közte tíz, ám Montgomery nagyot zsákolt a túloldalon (36-44). Karahodzsics jól használta ki a fizikai fölényét a palánk alatt, így hiába Takács hármasa, kezdett ellépni a KTE (39-51). Újfent tudott kicsit kozmetikázni az eredményen az SKC, fel is jött hétre az együttes, megint visszaverte a felzárkózási kísérletet a Kecskemét, Mulitunovics dobott pontosan (46-56). Mindenre volt válasza a vendégeknek, sőt, egyre jobban kezdtek is elszakadni, már tizennégy is volt közte, amikor jött Takács távoli kettese. A harmadik negyed vége előtt Wittmann és Dramicsanin is hozzátett egy-egy hármast, tizennyolc pontos előnyt épített ki a vendég együttes a záró etapra. 48-66.
 
4-0-val nyitott a Sopron, de ezután nem jöttek olyan ütemben a kosarak a hazaiaknál, ami kellett volna a felzárkózáshoz, okosan lassította a játékot a Kecskemét (52-68). Teljesen még nem sikerült lezárnia a meccset a vendégeknek, próbált kapaszkodni az SKC, három és fél perccel a vége előtt Halász hármasával bejött tíz alá a hazai együttes (61-70). Sőt, egy jó védekezés után McGill is betalált, hatra olvadt a KTE előnye, három perc volt hátra, nyílttá vált a találkozó (64-70). Karahodzsics centerezése kimaradt, McGill pedig újabb hármast dobott, nagyon elkapta a fonalat (67-70). Jaramaz betörése célt ért, míg Myers csak egy büntetőt dobott be a kettőből. Másfél perccel a vége előtt Takács triplája jött le, az ellentámadásból pedig Milutinovics fejezte be sikeresen az akciót, időt kért Braniszlav Dzunics (68-74). Montgomery visszatett egy támadólepattanót, ötven másodperc maradt. Jaramaz hármasa kimaradt, Myers robogott végig a pályán, de utána tíz másodpercet elvesztegetett az SKC, későn tudtak csak faultolni a hazaiak. Jaramaz csak az egyik büntetőt dobta be, a második kimaradt, de lepörgött az óra, ezzel pedig behúzta a végjátékot a Kecskemét, amely tovább tapad az élmezőnyre. 72-75.
 
Sopron KC – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 72-75 (16-23, 18-18, 14-25, 24-9)
 
Bajnokság, 10. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Kapitány G., Csabai-Kaskötő B., Jakab L. (dr. Páli K.)
 
SKC: Halász 3/3, Myers 14, Ford 11/3, Sitku 11/6, Montgomery 11. Cserék: McGill 15/9, Diggs 2, Fazekas -, Schöll -, Takács 5/3.
 
KTE: Wittmann 15/9, Jaramaz 11/6, Milutinovics 22/9, Kucsera -, Karahodzsics 10. Cserék: Tóth -, Körmendi 3/3, Dramicsanin 14/12, Kiss -.
 
 
 
Fotó - KTE Kosárlabda Klub facebook

Vármegyei szövetségek