Harcolni fog a spanyolok elleni győzelemért a válogatott
06
Nov
2021
Harcolni fog a spanyolok elleni győzelemért a válogatott
2021. november 6.  |  12:00

Elkezdődik november 11-én csütörtökön a 2023-as Európa-bajnokság selejtezősorozata. A magyar válogatott is edzőtáborba vonult első mérkőzésének helyszínén, Szekszárdon. Ide hívta meg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a sajtó képviselőit szombaton.

 

A magyar utánpótlás évek óta több kiváló játékost nevel fel, mára ők adják ennek a csapatnak a gerincét – mondta a sajtótájékoztatón Szalay Ferenc, a szövetség elnöke. – A mögöttünk hagyott nyáron U19-es lányaink világbajnoki bronzérmesek lettek, ennek a gárdának a legjobbjai is hamarosan helyet követelnek majd maguknak a felnőttek mezőnyében is.

 

- A magyar női bajnokságot Európa élbajnokságai között említik, ami nem csoda, hiszen a nemzetközi porondon komoly sikereket érünk el. A Sopron évek óta a legszűkebb elit tagja, s most a Szekszárd is bejutott a legerősebb ligába, az Euroligába. Európa kupás csapataink is remekül állják a sarat, így aztán kiváló légiósok mellett fejlődhetnek fiataljaink – tette hozzá Szalay Ferenc.

 

Az esélyekről szólva elmondta: a magyar válogatott abból a szempontból nehéz csoportba került, hogy a világ egyik legjobb válogatottja is itt van. Azonban mi bízunk a csapatunkban, a játékosokban és a szakmai stábban, így azért dolgozunk, hogy a következő Európa-bajnokságon ismét ott legyenek a lányok.

 

Az új selejtező-sorozatban új csapatvezető segíti a csapat munkáját Pukler Gábor személyében. A sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az U20-asok csapatvezetőjeként a válogatott nagyobb részét személyesen ismeri, tudja mire képesek.

- Azon dolgozunk, hogy a lányok jól szerepeljenek, ehhez én minden igyekszem biztosítani a pályán kívül.

 

A világ egyik legjobb válogatottja érkezik hozzánk, azaz ezen a mérkőzésen nem mi leszünk az esélyesek – ezeket már Székely Norbert szövetségi kapitány mondta.

 

- Ez persze nem jelenti azt, hogy ne akarnánk nyerni. Szeretnénk a spanyolok előtt végezni a csoportban, ha ez nem sikerülne, akkor pedig úgy szerepelni az előttünk álló összesen hat mérkőzésen, hogy az kijutást érjen.

Székely Norbert szerint nem szerencsés az a lebonyolítási forma, melyben a selejtezőket vívják, hiszen egy kőkemény terhelés közben, néhány edzéssel kell pályára lépniük.

 

- Nagy összeszokottságra, kidolgozott támadójátékra pontosan ezért egyik válogatottól sem számíthatnak a szurkolók. Azt viszont megígérhetem, hogy mindent megteszünk a sikerért, csúszni-mászni fogunk a pályán, mert nagyon akarjuk a sikert.

 

Székely Norberthez hasonlóan Studer Ágnes is kemény összecsapásra készül jövőhét csütörtökön.

 

- Ez egy remek társaság, az egység kiváló, így a küzdőszellemünkkel semmilyen gond nem lehet – mondta az irányító. – Engem személy szerint külön is motivál, hogy hazai pályán, hazai közönség előtt léphetek pályára a válogatott mezében, nagyon várom már a találkozót.

 

A teltház és a hangulat garantált lesz Szekszárdon, Szabó Noémi, a KSC Szekszárd sportigazgatója szerint nagyon készülnek már a város szurkolói.

- Az általunk értékesített jegyek tíz perc alatt elfogytak, városunk első válogatott meccsén biztosan érdemi segítséget tudnak adni a drukkerek. Ezen biztosan nem fog múlni a jó szereplés.

 

A polgármester is fogadta a szövetség vezetését

 

Ács Rezső hivatalában fogadta Szalay Ferenc elnököt, valamint Pukler Gábor csapatvezetőt. A vendégek a város segítségét megköszönve átadták a válogatott játékosok által aláírt labdát, valamint egy csapatpólót. A találkozón Ács Rezső szóban is megerősítette: Szekszárd egy emberként szurkol a válogatottnak, mint mondta, bízik abban, hogy ez a történelmi mérkőzés a spanyolok elleni győzelemről is emlékezetes marad.

 

Idén két találkozó

 

Ebben a naptári évben két meccs vár Raksányi Krisztináékra, november 11-én előbb a spanyolok ellen játszanak Szekszárdon, majd Izlandon lépnek pályára.

Vármegyei szövetségek