BL: Mindössze nyolc ponttal kapott ki a Falco Trevisóban
03
Nov
2021
BL: Mindössze nyolc ponttal kapott ki a Falco Trevisóban
2021. november 3.  |  23:30
A D-csoport két veretlen együttese, a Nutribullet Treviso és a Falco KC Szombathely összecsapásával folytatódott a Bajnokok Ligája. A vendégeknél végül pályára tudott lépni Perl Zoltán, de Benke Szilárd nem tudta vállalni a játékot.
 
Kőkemény védekezéssel nyitottak a csapatok, végül több, mint két percet kellett várni az első kosárra, Somogyi szerezte, Sims egy zsákolással egyenlített. Golomán tett vissza egy támadólepattanót, ráadásul egy újabb hazai elhibázott támadás után Váradi is dobhatott egy büntetőt (2-5). Továbbra sem a jó megoldások domináltak, egyenlített a Treviso, ám Perl egy 2+1-es akcióval újra előnybe hozta a Falcót, ráadásul Golomán triplából volt eredményes (5-11). Kosárra kosár volt a válasz, miközben remekül is védekeztek a vendégek, Golomán pöcije után pedig kénytelenek voltak időt kérni az olaszok (7-15). A játékrész végén többször is eladta a labdát a Szombathely, de így is sikerült plusz hattal zárni az első negyedet. 9-15.
 
7-0-val nyitotta a második felvonást a Treviso, ezzel hamar át is vette a vezetést a hazai csapat, a találkozón először (16-15). Továbbra is sokat hibáztak a felek, viszont egyre jobban kezdtek meglépni az olaszok, Golomán gyors négy pontja a lehető legjobbkor érkezett (21-19). Bortolani három büntetőt küldött a helyére, ezúttal Perl válaszolt. Újra kezdett meglépni a Treviso, Imbro büntetőjét követően hét volt a Falco hátránya (30-23). Előbb Clark küzdötte a gyűrűbe a labdát, majd Golomán talán a forduló legszebb jelenetét szolgáltatva zsákolt egy hatalmasat, feljött háromra a Szombathely (30-27). Az utolsó percben már csak a hazaiak tudtak hozzátenni, 32-27-es eredménnyel mentek nagyszünetre a felek.
 
Akele és Dimsa trojkájával indult a második félidő, gyorsan időt kellett kérnie Milos Konakovnak, hiszen meglépett tizeneggyel a Treviso (38-27). Sikerült rendezni a sorokat, ezzel kiegyenlítetté vált a játék, sőt, két gyors kosárral bejött tíz alá a vasi együttes (40-32). Dimsa futtából dobott egy hármast, majd Golomán zsákolt megint egy nagyot, de Russel 2+1-es akciójával megint kétszámjegyű lett a különbség (46-34). Sokolowski ziccere is beszédült, egyre jobban kezdett nyílni az olló (48-34). Keller és Perl révén kezdte meg a felzárkózási kísérletet a Falco és hiába kért időt az olasz csapat, Perl büntetőivel sikerült még közelebb jönni (48-40). Nagy küzdelem folyt a pályán, egy palánk alatti csata után Barac tett vissza egy támadólepattanót, aztán Váradi labdaszerzéséből Keller zsákolt, feljött hatra a Falco. Sokolowski büntetőzött, majd többször is elszórta a labdát a Falco, amit kíméletlenül megbüntetett a Treviso. 55-44.
 
A záró etap elején 6-2-vel nyitott a Treviso, tovább nőzz a hazai előny (61-46). Casarin duplájára Somogyi triplája érkezett (63-49). Töredezetté és feszültté vált a játék Bortolani technikaiját Perl váltotta büntetőre, majd Jones zsákolt (65-50). A szabaddobásait sem értékesítette jó százalékkal a Szombathely, de a triplázás sem ment a csapatnak. Az utolsó két percben aztán fokozatot váltottak a sárga-feketék és egy perccel a vége előtt feljöttek hat pontra is, viszont jött Sims duplája, ami gyakorlatilag lezárta a mérkőzést. A két veretlen csatájából végül a Treviso jött ki győztesen, de így sincs oka szégyenkeznie a Falco KC Szombathelynek. 68-60.
 
Nutribullet Treviso – Falco KC Szombathely 68-60 (9-15, 23-12, 23-17, 13-16)
 
Bajnokok Ligája, D-csoport, 3. forduló
Treviso, Palaverde Arena
V.: Rosso (francia), Ciulin (román), Yalman (török)
 
Treviso: Russel 5, Dimsa 19/15, Casarin 6, Akele 7/3, Sims 8/3. Cserék: Imbro 1, Jones 4, Sokolowski 6, Bortolani 10/3, Chillo 2.
 
Falco: Váradi 7, Somogyi 8/3, Clark 2, Golomán 18/3, Keller 11/3. Cserék: Verasztó -, Perl 10, Barac 4.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek