Tippmix Férfi NB I: A Szedeák legyőzte a Sopront
03
Nov
2021
Tippmix Férfi NB I: A Szedeák legyőzte a Sopront
2021. november 3.  |  23:15
Rendkívül tartalékosan látogatott a Szeged otthonába a Sopron csapata, míg Szrecsko Szekulovics együttese egyre jobban kezdett formába lendülni a találkozót megelőzően.
 
A soproniak kezdtek jobban, Myers és Montgomery kosaraival 4-0-val nyitották a mérkőzést, a túloldalon Filipovic szerezte a Szeged első pontjait, majd Bognár egalizált (4-4). Myers a triplavonalon túlról is eredményes tudott lenni, de erre is volt válasza a hazaiaknak. Kifogott egy jobb periódust az SKC, többek között Sitku ponterős játékának köszönhetően már a tízet is elérte a különbség (8-18). Szrecsko Szekulovics időkérését követően lendületesebbé vált a szegediek játéka és a negyed végére ki is egyenlítettek. 21-21.
 
A második felvonásban ott folytatta a Szedeák, ahol az elsőt abbahagyta és fokozatosan kezdett ellépni az ellenfelétől (27-23). Nem rogyott meg a Sopron, ezúttal Braniszlav Dzunics együttese került fölénybe, amely Montgomery és Myers játékára támaszkodva a vezetést is visszavette (27-30). Sok labdát adtak el a hazaiak, Myers zsákolása után megint nyolcra hízott a soproni előny, Balogh szépített (31-37). Persons remekül játszott a szegedieknél és hozzá kezdett fellépni Bognár is, ezzel visszajött kettőre a Szedeák, két és fél perccel a nagyszünet előtt (39-41). A hátralevő időben egyik fél sem tudott újítani, kétpontos szegedi előnnyel mentek félidőre a csapatok. 47-45.
 
A fordulás után is fej-fej mellett haladtak a felek, a kérdés csak az volt, vajon ki tudja-e bírni a jóval kisebb rotációval dolgozó Sopron a szegedi rohamokat. Huzamosabb ideig nem tudtak a gyűrűbe találni a vendégek, míg hazai oldalon Bognár és Cook is jól célzott, 55-51-re módosult az eredmény. Amikor kezdett volna jobban elhúzni a Szedeák, akkor érkezett Diggs hármasa a sarokból, semmi sem dőlt még el a harmadik negyed derekára (57-54). Innen viszont három hazai pont érkezett, hattal ment el a Szedeák. Myers két büntetővel szépített, majd egy triplát is elsüllyesztett, újra csak egy labdányi volt a differencia (60-59). Cook talált utat a gyűrűig, ám Montgomery egyből zsákolt az ellentámadásból. Az utolsó percekben sokat hibáztak a soproniak, amiket rendre kihasznált a Szeged, ráadásul Persons távoli hármasa is a gyűrűbe hullott az utolsó másodpercben, villámgyorsan lépett meg tízzel a hazai együttes. 71-61.
 
Myers próbálta tartani a lelket az övéiben, a záró felvonás elején már 27 pontnál járt, ám sokkal több lábon álltak a hazaiak, akik magabiztosan őrizték előnyüket (79-69). Próbálkozott becsülettel a Sopron KC, de a kulcsjátékosok kezdtek egyre jobban fáradni, míg a többet rotáló szegediek egyre jobban kihasználták a fizikai fölényüket. Innen már nem volt visszaút, a végére magabiztos előnyt harcolt ki a Szedeák együttese, amely így megszerezte a harmadik győzelmét a bajnokságban. 100-83.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák - Sopron KC 100-83 (21-21, 26-24, 24-16, 29-22)
 
Bajnokság, 2. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
V.: Papp P., Ádám J., Makrai M. (Bogárdi J.)
 
Szeged: Persons 31/15, Cook 14/3, Szatmári -, Bognár 16, Filipovic 4. Cserék: Polányi -, Keller 10/6, Kerpel-Fronius 4, Mayer -, Balogh 8, Hunt 5, Alston 8.
 
Sopron: Myers 29/6, Diggs 15/12, Ford 13, Sitku 8, Montgomery 17. Cserék: Csendes -, Schöll -, Werner 1.

Vármegyei szövetségek