Tippmix Férfi NB I: Simán nyert a Szolnok a Kecskemét ellen
01
Nov
2021
Tippmix Férfi NB I: Simán nyert a Szolnok a Kecskemét ellen
2021. november 1.  |  14:22
Badzim kosarával indult a találkozó, Subotic pedig már négyre növelte az előnyt. Milutinovics büntetőkből szerezte az első kecskeméti pontokat. Rossz megoldások után, Rogic törte meg a gólcsendet. Pollard szerezte az első mezőnykosarat a vendégeknél, Jaramaz duplájával pedig a vezetést is átvették. Rogic szerezte vissza a hazai előnyt, 8-7 volt a táblán a negyed derekán. Pallai dobott egy triplát, Cummings is távolról dobott egy kosarat. Cakarun büntetőzött jól, nyolccal lépett meg az Olajbányász. Jaramaz és Körmendi kosarával zárkóztak a vendégek. 16-12.
 
Pollard duplájával indult a második negyed. Ismét szoros volt a találkozó. Gyors kosárváltást követően, 19-16 volt a táblán. Pollard nagyon élt, két perc alatt a harmadik dupláját is bedobta, Dramicsanin közelijével a vezetést is átvette a KTE. Mindkét csapat nagyon rosszul dobott, inkább küzdelmes volt, mint szép a játék. Hosszú ideig nem született újabb kosár, 19-20-as állásnál bedeszkázták a gyűrűket. A hazaiak 35%-al, a vendégek 28%-al dobtak. Cakarun és Karahodzics is betalált a 16. perc végén, felpörögtek az események. Dramicsanin dobott egy hármast, időt kért Szolnok. Pongó duplájával pörögtek tovább az események, Cummings triplájával pedig már 28-25-re a hazaiak vezettek. Rudner és Pongó pontjaival nyomta meg az első félidő hajrájátt a hazai csapat. 33-27.
 
Cakarun duplájával indult a második félidő és a ráadás büntetőt is bedobta a légiós.  A “tizet” Badzim triplája tette közé, nagyon elkapta a fonalat az Olajbányász. Időt kért a KTE. Karahodzsics dobott egy duplát, majd Milutinovics büntetőzött jól. Folytatásban sem változott azonban a játék képe, a Szolnoki Olajbányász fegyelmezett játékkal őrizte előnyét. Cakarun 50-39-re módosította az állást, Pollard azonban továbbra is jól játszott, nem tudták tovább növelni előnyüket a hazaiak. 55-44.
 
Karahodzsics és Badzim is kosarat szerzett a negyed elején, úgy tűnt, sorsdöntő perceket élnek meg a csapatok. Rogic triplája nyitotta tovább az ollót, Forray Gábor időkéréssel próbálkozott. Az Olajbányász azonban ekkor már megérezte a győzelem ízét, kifejezetten jól játszottak a piros-feketék. Több jó egyéni teljesítmény is akadt, Cummings és Subotic is triplát dobott. 70-53 volt az eredmény az utolsó negyed közepén. A hajrában aztán már nem történt “csoda”, az Olajbányász megérdemelten nyerte meg a találkozót. 81-63.
 
Szolnoki Olajbányász - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 81-63 (16-12, 17-15, 22-17, 26-19)
 
Bajnokság, 8. forduló
Szolnok
V.: Papp P., Török R., Goda L. (Hartyáni Zs.)
 
Szolnoki Olajbányász: Rogic 9/3, Kovács -, Badzim 11/6, Subotic 13/3, Taivo 4. Cserék: Gilszki -, Zsiros 6/6, Cakarun 10, Rudner 5/3, Pongó 5/3, Cummings 15/9, Pallai 3/3.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 24/3, Jaramaz 6, Milutinovics 12/3, Kucsera - , Karahodzsics 11. Cserék: Wittmann 3, Dramicsanin 5/3, Kiss D., Körmendi 2.

Vármegyei szövetségek