Tippmix Férfi NB I: Zsinórban harmadjára győzött a Nyíregyháza
30
Oct
2021
Tippmix Férfi NB I: Zsinórban harmadjára győzött a Nyíregyháza
2021. október 30.  |  21:01
Egymás után két megnyert mérkőzés után fogadta az előző körben a Debrecent legyőző Kaposvári KK-t a Hübner Nyíregyháza BS csapata.
 
Suárez nehéz duplájával indult a találkozó, Plézer egy triplával válaszolt (2-3). A jó kezdet után viszont elég sok hiba csúszott a játékba mindkét oldalon, eladott labdák, kihagyott helyzetek jellemezték a következő perceket, végül Suárez centerezett szépen, valamint Bryce is megszerezte első kosarát (6-3). Erre még tudott válaszolni a KKK, de ezután elkezdett meglépni a Nyíregyháza, Nikola Lazics időt kért (12-5). Jót tett a kis szünet a vendégeknek, egy kicsit tudtak gyorsítani a játékuk tempóján, ezzel feljöttek egy pontra (12-11). Ford emberről is betalált, de Johnson egy hosszú hazai gólcsendet tört meg. A hátralevő pár perc már kiegyenlített játékot hozott, az utolsó öt percet megnyomva került előnybe a Kaposvár. 17-18.
 
A második etap elején felváltva jöttek a pontok, majd Hilliard távolijával kezdett meglógni a somogyi csapat, ezúttal Pethő Ákos volt kénytelen időt kérni (19-25). Magabiztosan tartotta távol magától az ellenfelét ebben a periódusban a Kaposvár, Puska Bence alapvonali belépését és Hilliard ziccere után már kétszámjegyű volt a különbség (23-34). Az újabb nyíregyházi időkérés ezúttal már megtette a hatását, egy 6-0-ás rohanást csinált a Blue Sharks (29-34). Alább maradt a lendület, de így is feljött háromra a Nyíregyháza Johnson tempója után (31-34), Martin kosara a legjobbkor érkezett vendég szempontból. Johnson kapta el nagyon a fonalat, olyannyira, hogy az ő remeklésével a nagyszünet előtt, mínusz tizenegyről előbb felállt és fordítani tudott a Blue Shraks. 40-38.
 
A fordulás után jobb energiával jött ki az öltözőből a KKK és egy 5-0-ás kezdéssel visszavette a vezetést (40-43). Villámgyorsan reagált a Nyíregyháza, Suárez nehéz triplája is beesett, de Hilliard válaszolt (48-48). Fordulatos volt a találkozó, felváltva változott a vezető csapat kiléte, a harmadik negyed derekára 50-51-gyel fordultak a felek. Ahogy meglépett hárommal a vendég gárda, azonnal jött Johnson 2+1-es akciója (55-55). Price középtávolijával megint a Kaposváré volt az előny, ám másfél perccel a felvonás vége előtt Pipiras dobott egy hármast (58-57). Ford csak az egyik büntetőjét dobta be a túloldalon, de egy tripla még belefért a hazaiaknak a negyed vége előtt. 63-60.
 
Suárez nagy trojkával nyitotta az utolsó felvonást, ráadásul Johnson középtávolija is bement, időt kért Nikola Lazics (68-60). Ford vitte be a labdát, ám Suárez újabb távolit dobott, míg Price egy duplát értékesített (71-64). Elkezdett éledezni a somogyi csapat, Price fontos hármast süllyesztett el, ezúttal Pethő Ákos hívta magához az övéit (73-69). LeDay faulttal együtt juttatta a gyűrűbe a labdát, ráadásul Price eladta a labdát, Johnson pedig végigrobogott a pályán, újra kilenc volt közte (78-69). Nem tudott közelebb férkőzni a KKK, három és fél perccel a vége előtt kért időt Nikola Lazics (81-71). Akárhányszor kosarat szerzett a Kaposvár, azonnal válaszolt a Nyíregyháza, az idő pedig egyre csak fogyott, két perc maradt (85-77). Johnson egyszerűen tarthatatlan volt, végül 38 pontnál állt meg. Köszönhetően az ő extrájának és a többi hazai légiós jó teljesítményének a Hübner Nyíregyháza BS zsinórban harmadszor diadalmaskodott. 90-82.
 
HÜBNER Nyíregyháza BS - Kaposvári KK 90-82 (17-18, 23-20, 23-22, 27-22)
 
Bajnokság, 8. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna,
V.: Győrffy P., Minár L., Nyilas I. (Dernei G.)
 
Nyíregyháza: Johnson 38, Kiss -, Bryce 8, Pipiras 15/9, Suárez 20/9. Cserék: Bus -, Bazsó -, LeDay 7, Mokánszki 2.
 
Kaposvár: Hilliard 24/9, Plézer 3/3, Price 20/9, Hendlein 6, Martin 15. Cserék: Krnjajski -, Puska 2, Ford 12, Bogdán -.
 
 
 
Eilingsfeld zsákolásával kezdődött a mérkőzés, majd Persons szerezte meg a vendégek első kosarát, majd egy kis ideig nem született kosár. Mindkét fél elkezdte termelni a kosarakat és a hangulat is forrni kezdett, a hazaiak egy technikait kaptak reklamálásért, mely után kiegyenlíttetek a vendégek. (7-7) A paksiaknak sikerült ellépniük kicsit a vendégektől öt pont erejéig, majd Persons gyorsan redukálta ezt háromra. (13-10) Triplára-tripla volt a válasz, majd átvette a vezetést rövid időre a Szeged. (18-19) Egészen az utolsó harminc másodpercig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd egy 4-0-s futást csináltak a hazaiak, így négy pontos különbséggel fordultak az együttesek a második negyedre. 27-23
 
Jól kezdett a második etap elején a vendégcsapat és így rövid időn belül kiegyenlítettek. (27-27) Nem született kosár jó ideig, a szegediek három támadást sem tudtak befejezni kosárral, majd a vendégek is kaptak egy technikai faultot, így három perc elteltével megszerezték első kosarukat a negyedben a hazaiak, majd kicsit később újra egál lett a találkozó, hiszen Keller triplája betalált. (30-30) Úgy tűnt, hogy a fehérek szökni próbálnak, de Bognár trojkájával ezt eloszlatta, majd Persons újabb kosarával vezetett a Szeged. (34-35) Egy ideig még a kékek vezettek, de a félidő végén megint a hazaiak álltak jobban. 41-39
 
Kovács triplájára Kerpel-Fronius válaszolt egy hármassal, majd kis idő után újra betalált. (46-47) Gyors kosarak születtek mindkét oldalon rövid idő alatt és ebből a periódusból a hazaiak jöttek ki jobban, hiszen hárompontos előnyre tettek szert, ekkor időt is kértek a kékek. (54-51) Cook hármasával kiegyenlített a vendég gárda újra. (57-57) Jól játszott a következő időszakban a hazai együttes, így öt pontra sikerült meglépniük először, melyet Kerpel-Fronius büntetője tört meg, de aztán kilenc pontra is sikerült felduzzasztaniuk a különbséget. (69-60) Alston büntetőjével zárult a negyed. 69-61
 
Alstonnak és Personsnak köszönhetően egy 2-7-es futással kezdtek a vendégek, így három pontra zárkóztak. (71-68) Újra ellépett a fehér gárda, de a vendégek zárkóztak, ahogyan megszokhattuk már. (78-73) Sikerült egészen három pontig feljönnie a kékeknek, mikor időt kért a Paks, majd kis idő múlva Cook triplájával egál lett a mérkőzés, majd újabb hármasával már a vendégek vezettek. (80-83) Egy vendégjátékos került a földre, így emberelőnnyel támadhatott a hazai együttes, melyet sikeres kosárral zártak, így újra átvették a vezetést rövid időre. (84-83) A végjátékban Alston közelijével gyújtotta be a rakétákat a vendégcsapat, végül hat ponttal nyert a Szeged. 84-90
 
Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák 84-90 (27-23, 14-16, 28-22, 15-29)
 
Bajnokság, 8. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Tőzsér D. K., Pozsonyi L. (Páli dr. K.)
 
Paks: Brown 15/6, Frank 2, Brzoja 8, Eilingsfeld 10, Melvin 26/9, Csere: Karosi 6/6, Buljevics 9, Kis 2, Kovács 6/3.
 
Szeged: Persons 22/6, Cook 26/12, Polányi -, Bognár 9/3, Filipovic 4, Csere: Szatmári 2, Alston 12/3, Hunt -, Keller 3/3, Balogh 2, Kerpel-Fronius B. 10/9.
 
 
 
Somogyi triplája volt a találkozó első kosara, de az MVM-OSE Lions gyorsan reagált, Burns egy duplával válaszolt. Ihring triplájával és Carev duplájával 7-3-ra léptek meg a vendégek. Miliszavljevics triplája is ült a vasi gyűrűben. Golomán két büntetőből egyet dobott be, Miliszavljevics pedig ismét távolról talált be, kilenccel vezettek a vendégek. A tízet Burns tette közzé, időt kértek a beragadó sárga-feketék. Golomán duplájával folytatódott a találkozó, Parrish és Keller is dobott egy triplát. Miliszavljevics büntetőivel nőtt ismét tíz fölé az OSE előnye. A piros-feketék nagyon jól játszottak. Golomán és Barac dobott egy-egy kosarat, nagyon kellettek ezek a pontok a Falcónak. Ruják eladott labdájából, Váradi dobott egy duplát, ötre zárkóztatva ezzel csapatát. Sebastjan Krasovec időt kért. Váradi és Golomán pontjaira, Garamvölgyi dobott egy duplát. Parrish is betalált, de az OSE nem tudott ismét meglépni, mert Clark azonnal szórt egy triplát. Somogyi szerezte a negyed utolsó kosarát. 23-26.
 
Barac szerezte a második negyed első kosarát, Parrish válaszolt rá. Rontott dobások következtek mindkét oldalon. Clark zsákolással egyenlített, időt kértek a vendégek. Nagyon kevés pont született a második negyed első felében. Burns duplájával ismét az OSE vezetett. Golomán triplájával vette át a vezetést a szombathelyi csapat. Somogyi is betalált, de Miliszavljevics egy távolival ismét szorossá tette a meccset. Barac és Parrish pontot dobott a hajrában, de a negyed utolsó kosarát Keller Ákos szerezte. 37-35.
 
Clark és Keller is villant a második félidő elején, utóbbi zsákolását követően időt is kért az MVM-OSE Lions. Kilenc ponttal vezettek ekkor a vasiak. Parrish dobott egy triplát a folytatásban, míg Váradi elrontotta távoli dobását. Barac pontjai törték meg a gólcsendet, állandósult a szombathelyiek fölénye. Miliszavljevics is betalált, de azonnal érkezett Clark kosara is. Minchev és Váradi is betalált, jó volt a mérkőzés. Golomán kosarával tíz lett közte, időt kértek a vendégek. Garamvölgyi dobott be egy duplát és értékesítette a ráadás büntetőt is. 66-58 lett a negyed vége.
 
Egy 5-0-ás periódussal kezdett a Falco, nem ültek a vendégek dobásai. Minchev dobott be egy közelit, a Falco azonban átvette a találkozó irányítását. Keller és Váradi is fontos pontokat dobott, folyamatosan nyílt az olló. Az OSE azonban remekül küzdött, Burns egy triplával próbálta felrázni az övéit. Ihring és Minchev is betalált, de Keller kosara “elég volt” ahhoz, hogy megmaradjon tíz pont fölötti szombathelyi vezetés. A vendégek az utolsó percekben is becsülettel küzdöttek, jó meccset láthatott a publikum. 81-73.
 
Falco KC Szombathely - MVM-OSE Lions 81-73 (23-26, 24-17, 19-15, 15-15)
 
Bajnokság, 8. forduló
Szombathely, Aréna Savaria
V.: Benczur T., Tóth C., Makrai M. (Gorka Sz.)
 
Falco KC Szombathely: Váradi 11, Somogyi 10/6, Clark 12/6, Golomán 14/3, Keller 15/3. Cserék: Verasztó 2., Barac 15, Kovács B. 2.
 
MVM-OSE Lions: Ihring 12/6, Miliszavljevics 15/9, Carev 5/3, Minchev 8, Burns 13. Cserék: Ruják -, Parrish 15/9, Garamvölgyi 5.
 
 
 
Brkics duplájával indult a találkozó, míg az első hazai pontot Garret szerezte, büntetőből. Kettőből egyet dobott be a légiós. Brkics talált be ismét, míg az első körmendi mezőnykosarat Szavics szerezte. Gordon triplájával és White duplájával folytatódott a találkozó, “élesen” futott ki a parkettre mindkét csapat. White kosarával vezetett először az Egis Körmend. Haynes-Jones és Stokes is betalált, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyed közepén 11-10 volt a táblán. Kisebb gólcsendet követően White dobott be egy ziccert és Szavics is betalált, öt pontos előnyhöz jutottak a hazaiak. Garrett rázta meg magát, 17-10-re léptek meg a piros-feketék. 19-10.
 
Zseniálisan folytatta az Egis Körmend. Krivacsevics és White is betalált, tíz pont fölötti volt az előny. Időt kértek a vendégek. Durázi is betalált, Krivacsevics is fontos pontokat szerzett. Stokes végül büntetőből tette közé a tizet, 11-0-ás rohanásban voltak a hazaiak. A negyed első vendégkosarát Ivosev dobta, nagyot zsákolt a pécsiek légiósa. Ivosev szerzett újabb kosarat, időt kértek a hazaiak. Bryson pontjaival folytatódott a mérkőzés, Ivosev pedig tízre hozta fel a csapatát. Ivosev nagyon belelendült, újabb duplát szórt. Megzavarodott a Körmend, Bryson és Gordon duplája után 30-26 volt a táblán. Egy 16-0-ás pécsi rohanást követően, White szerzett pontot hazai oldalon. Egy perccel később Ivosev triplájára is ő válaszolt. Szavics büntetője és triplája nyugtatta a hazai szurkolókat. 38-32.
 
White közelijével indult a második negyed, Durázi pedig egy nagy blokkot osztott ki. Gordon szerezte a negyed első pécsi pontját. Nem sokkal később büntetőkből is betalált a légiós, ismét szoros volt a találkozó. Ivosev és Stokes kosárváltásával folytatódott a mérkőzés, őrizte előnyét az Egis Körmend. A negyed közepén 48-40 volt a táblán. Haynes-Jones büntetőivel folytatódott a találkozó. Begyújtotta a rakétákat a Körmend, elkapta a fonalat Stokes. A légis kosaraival tetemesre nőtt a hazai előny. Pécsi időkérést követően Bíró Olivér dobott egy hármast. Állandósult a tíz pont körüli különbség. A negyed hajrájában Stokes dobott egy triplát, a pécsiek büntetőből találtak be. 62-53.
 
Az utolsó negyed elején is a Körmend irányította a mérkőzést, de a vendégek egy percig sem adták fel. Bíró Olivér hármasa talált be, de White azonnal válaszolt, így ismét megnyugodhattak a piros-feketék. Ivosev és a Pécs azonban “nem akarta” feladni, a negyed közepére négy pontra zárkóztak. Szavics dobott egy triplát, amire Bryson válaszolt. Haynes-Jones hozta fel kettőre a vendégeket, Stokes azonban bedobott egy középtávolit. Garret is megrázta magát, mindkét büntetőjét bedobta. White is kosarat szerzett, így nyolc volt az Egis Körmend előnye. A vasiak a végjátékban (is) kézben tartották a mérkőzést. Megérdemelten nyerték meg a bajnokit.
 
Egis Körmend – Pécsi VSK-VEOLIA 84-71 (19-10, 19-22, 24-21, 22-18)
 
Bajnokság, 8. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs. Zs., Söjtöry T. F., Kovács N. J. (Fekete L.)
 
Egis Köremnd: Stokes 22/6, Takács -, White 18, Szavics 19/9, Garrett 9. Cserék: Ferencz 2, Kenéz - , Durázi 7, Krivacsevics 7.
 
Pécsi VSK-VEOLIA: Haynes-Jones 8, Bryson 13/3, Armaghani -, Gordon 10, Brkics 5. Cserék: Bíró O. 11/9, Illés 1, Ivosev 23/6, Popadic -, Goldring -.
 
 
 
Tóth Ádám rögtön az első támadásból betalált, ami meg is adta a találkozó alaphangját, hiszen nem sokkal később már 10-0 állt az eredményjelzőn, Teo Cizmic viszonylag hamar kényszerült időt kérni. Wilson révén megszerezte első pontjait a Zalaegerszeg is, ám ez nem nagyon hatotta meg a hazaiakat, akik ezúttal erre egy 6-0-ás futással válaszoltak (16-2). A cserejátékosok új színt tudtak vinni a vendégek játékába, ezzel sikerült tízen belülre zárkózniuk a kék-fehéreknek (16-8). Egy hosszabb gólcsend után sikerült újra tíz fölé vinnie a különbséget a debrecenieknek, ami az utolsó másodpercig ki is tartott, akkor jött viszont Simó találata. 21-12.
 
Parks egyértelműen a csapata legjobbja volt ebben az időszakban, az ő vezérletével visszajött háromra a ZTE (21-18). Harris is hozzátett kettőt, újra nyílttá vált a találkozó. sokat hibázott ezúttal a DEAC-Tungsram, amely még nem szerzett pontot a negyedben, végül Thames törte meg ezt három büntetővel (24-20). Guyton vétett sportszerűtlen hibát, amelyből Valerio-Bodon szerezhetett pontokat, újra kezdtek meglépni a debreceniek és ez most már ki is tartott a félidőig. 35-27.
 
Lapornik tripla, Simó dupla volt az első perc mérlege a térfélcserét követően, majd Tóth Ádám is beköszönt (40-29). A játék képe lényegében nem változott a második félidőben sem, magabiztosan őrizte kétszámjegyű előnyét a DEAC-Tungsram csapata. Egy másfél perces vendég lefagyást kihasználva pedig tovább nőtt a differencia, Kerpel-Fronius sarokhármasát követően 52-33-ra lépett meg Milenko Topics legénysége. Egy hosszabb technikai szünetet követően folytatódhatott a találkozó, nem sokkal később pedig már a húszat is átlépte a különbség (56-35). Bár ezen egy kicsit tudott kozmetikázni a Zalaegerszeg, a magabiztos DEAC előny nem forgott veszélyben. 62-49.
 
A záró etap elején még megpróbált egy nagy rohamot menni a vendég együttes, de a Debrecennek mindenre volt válasza, így pedig nem forgott veszélyben a győzelme. A DEAC-Tungsram végig vezetve gyűrte le a Zalakerámia ZTE KK-t, ezzel megszerezve ötödik sikerét az idényben. Külön érdekesség, hogy a VAL pontokat tekintve a mérkőzés legjobbja az U23-mas szabálynak is megfelelő Valerio-Bodon Vincent lett a maga 13 pontjával, 10 lepattanójával és 3 gólpasszával (25 VAL). 88-66.
 
DEAC-Tungsram - Zalakerámia ZTE KK 88-66 (21-12, 14-15, 27-22, 26-17)
 
Bajnokság, 8. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
V.: Földházi T. P., Csabai-Kaskötő B., Rácz Zs. R. (dr. Gincsai J. P.)
 
Debrecen: Thames 16/3, Lapornik 16/6, Valerio-Bodon 13/6, Dzeletovics 13/3, Tóth 15. Cserék: Kerpel-Fronius 5/3, Balázsi -, Neuwirth -, Kovács -, Aska 10.
 
Zalaegerszeg: Wilson 2, Guyton 16/12, Polster -, Barnett 2, Horti 4. Cserék: Parks 17/6, Simó 6, Bonifert 2, Csuti 4, Révész 5, Harris 8.
 
 
 
Myers két büntetője nyitotta meg a találkozót, Vojvoda egy szép belépéssel válaszolt (2-2). Az első percekben nem tudott meglépni egyik csapat sem, Ford büntetőit követően minimális előnyre tett szert a Sopron, de Vojvoda azonnal szerzett három pontot a túloldalon (6-8). A hazaiaknál jobban eloszlottak a kosarak, míg a vendégeknél Vojvoda már nyolcnál járt. Ahogy második is elkezdtek betalálni az Albából, egyre jobban kezdett meglépni a csapat, Steele hármasával kilencre hízott a fehérvári előny (15-24). Egyelőre erre nem tudott reagálni a Sopron, magabiztosan vezetett az Alba Fehérvár. 17-28.
 
A második felvonásban is jobban kosárlabdáztak a vendégek, míg a soproniak elsősorban egyéni akciók révén akartak érvényesülni (24-37). Szabó és Lukács szerzett egy-egy gyors kosarat, ezzel pedig már tizenhét pont került a két együttes közé. Hiába voltak szép megoldásai a Sopronnak, nem tudott sokkal közelebb kerülni a csapat, végül 34-48-as hátrányban mehetett nagyszünetre a hazai együttes.
 
5-0-val nyitott a fordulás után az SKC, Laksa szerezte a második félidő első fehérvári kosarát, majd Diggs küldött a helyére két büntetőt (41-50). Tovább nyomtak a hazaiak, Takács Norbert egy fontos triplát süllyesztett el, felzárkózott hatra a Sopron, időt kért az Alba (46-52). Stark oldott meg egy jó helyzetet, majd a következő támadásban egy 2+1-es akciót is csinált, újra kétszámjegyű volt a különbség (46-57). Próbálkozott becsülettel a sok hiányzóval játszó hazai együttes, de egyelőre jól állta a sarat az Alba, amely növelni tudta előnyét a negyedik negyed előtt. 56-72.
 
A záró etapot is a hazaiak nyitották jobban, ám Diggs sportszerűtlen hibát vétett, ezzel pedig rendezte a sorait az Alba Fehérvár (60-76). Mindent egy lapra feltéve támadott a Sopron KC, de ezúttal nem volt fogás az Alba Fehérváron, amely végig kontrollálva a mérkőzést húzta be harmadik győzelmét a szezonban és szakított meg egy hármas vereségszériát. 82-95.
 
Sopron KC - Alba Fehérvár 82-95 (17-28, 17-20, 22-24, 26-23)
 
Bajnokság, 8. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Praksch P. Á., dr. Mészáros B., Fodor A. (Bognár T.)
 
Sopron: Myers 20/6, Diggs 11/3, Ford 17, Sitku 6, Montgomery 13. Cserék: Csátaljay -, Csendes -, Takács N. 15/15, Werner -.
 
Fehérvár: Stark 13, Vojvoda 19/9, Mulalics 3/3, Szabó 7/3, Omenaka 6. Cserék: Pongó 3/3, Takács Mi. 9/3, Lukács 6, Laksa 16/6, Steele 13/3.
 
 
 
Fotó - HÜBNER Nyíregyháza BS facebook

Vármegyei szövetségek