A Szekszárd és a PEAC vívja a női élvonal hetedik fordulójának rangadóját
29
Oct
2021
A Szekszárd és a PEAC vívja a női élvonal hetedik fordulójának rangadóját
2021. október 29.  |  20:00

Szombaton és vasárnap játsszák a Tippmix Női NB I A 7. fordulóját, lesznek érdekesnek ígérkező derbik - lássuk a felhozatalt!

 

 

Sopron Basket (6-0) - VBW CEKK Cegléd (3-2)  

2021. október 30. szombat         16:30

 

Valószínűleg nem a CEKK soproni vendégjátéka tartogatja a legnagyobb izgalmakat a forduló mérkőzései közül, Gáspár Dávid együttese ráadásul Shey Peddy-vel is kiegészült, bővült tehát a rotációs lehetőségek tárháza. A zöld-sárgák kikaptak hétközi Euroliga-derbijükön a Fenerbahce otthonában, de bőven van annyira profi a gárda, hogy hamar túllép a negatív élményeken, és a következő feladatra fókuszál.

 

 

 

Vasas Akadémia (0-6) - PINKK Pécsi 424 (0-6)   

2021. október 30. szombat         18:00

 

Az egyik gárda hosszú nyeretlenségi sorozata egészen biztosan megszakad, a hazai pálya a pasarétieknek kedvezhet. Cegléden közel járt első diadalához a fővárosi alakulat, de végül négy ponttal a kék-sárgák bizonyultak jobbnak – gyakorlatilag kötelező a győzelem Papp Diáéknak, ha meg akarják közelíteni tavalyi, rájátszást érő szereplésüket.

 

 

TFSE-MTK (1-4) - UNI Győr MÉLY-ÚT (3-3)          

2021. október 30. szombat         18:00

Mindkét gárda számára fontos lenne a két bajnoki pont begyűjtése, hiszen a Győr elmozdulna a középmezőnyből, a TFSE pedig az alsóházból tenné ugyanezt. Mindkét együttes vesztes meccsből érkezik, nincsenek a legjobb passzban, ezért vélhetően mindent megtesznek majd a sikerért – a győriek nemrég új amerikai légióssal egészültek ki, valamivel mélyebbnek tűnik így a keretük.

 

 

 

ELTE BEAC Újbuda (3-3) - Ludovika-FCSM Csata (4-2)    

2021. október 31. vasárnap        17:00

 

A négy győzelemmel rajtoló Csata sorsolása a nehezebb fázisába érkezett, igaz, a Szekszárd és a Sopron ellen összesen 22 ponttal maradtak alul Lelikék, bőven kimerítve a tisztes helytállás fogalmát. A BEAC a DVTK ellen bravúr után a PINKK otthonában is nyerni tudott, egészen biztosan fenik a fogukat a hárommeccses győzelmi szériára Balogh Judit tanítványai a fővárosi rangadón.

 

 

BKG-PRIMA Szigetszentmiklós (0-6) – DVTK (3-3)           

2021. október 31. vasárnap        18:00

 

Kötelező a győzelem a diósgyőri alakulatnak még úgy is, hogy javuló játékot mutat az újonc szigetszentmiklósi gárda. Szoros derbin szenvedett vereséget hétközi nemzetközi fordulójában Földi Attila hölgykoszorúja, egy idegenbeli siker gyógyír lehet a bajokra – persze a meglepetés-faktor is ott van az összecsapásban, hiszen a BEAC-hoz is nyerni utaztak a piros-fehérek…

 

 

Atomerőmű KSC Szekszárd (6-0) - NKA Universitas PEAC (6-0)

2021. október 31. vasárnap        18:30

 

A forduló rangadóját két veretlen együttes vívja – a tolnaiak az elvárásoknak megfelelően szerepelnek eddig, a mecsekaljaiak pedig a bajnokság egyik kellemes meglepetése. Két masszívan összerakott védőcsapat néz farkasszemet, nagy pontzuhatagra nem számíthatunk, küzdelemre annál inkább. Szekszárdi szempontból kulcskérdés lesz Kiss Virág és Chelsea Nelson semlegesítése – mindkét játékos a top 5-ben van pontszerzést és lepattanózást tekintve a bajnokság vonatkozó rangsorában, ha ezt meg tudja oldani Djokics mester gárdája, hazai pályán jó esélyeik lehetnek a győzelemre.

Vármegyei szövetségek