Tippmix Női NB I: A Szekszárdot fogadja a Győr a 6. forduló rangadóján
24
Oct
2021
Tippmix Női NB I: A Szekszárdot fogadja a Győr a 6. forduló rangadóján
2021. október 24.  |  14:00

Teljes fordulót rendeznek a női élvonalban vasárnap, lássuk a találkozók felvezetőit!

 

PINKK Pécsi 424 (0-5) - ELTE BEAC Újbuda (2-3)

2021. október 24. vasárnap        15:00

A kozármislenyiek legutóbb kis híján fordítani tudtak a TFSE elleni végjátékban, de végül hat pontot megőrzött előnyéből a fővárosi alakulat, így továbbra is nyeretlen Vanja Miljkovic gárdája. A BEAC nem csak közel járt egy bravúrhoz, de véghez is vitte azt, DVTK elleni sikerük a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetése. Balogh Judit alakulata folytatná jó sorozatát, de a PINKK is javuló formát mutat.

 

 

UNI Győr MÉLY-ÚT (3-2) - Atomerőmű KSC Szekszárd (5-0)        

2021. október 24. vasárnap        15:30

A tavalyi bajnokság bronzérmese fogadja az ezüstérmest a forduló rangadóján. Iványi Dalma hölgykoszorúja nincs könnyű sorozatban, hiszen legutóbb Sopronban lépett pályára, most pedig a hazai pontvadászatban menetelő Djokics-gárdát látják vendégül. A Szekszárd a legutóbbi fordulóban a hozzá hasonlóan veretlen Csatával találkozott, és győzött 75-66-ra – itt is esélyesnek tűnnek, de a hazai pálya a győriek mellett szólhat.

 

 

DVTK (2-3) - TFSE-MTK (1-3)      

2021. október 24. vasárnap        17:30

Mindkét gárda a várakozásoknál gyengébben kezdte az idényt, létfontosságú tehát a győzelem mind Magyar Bianka, mind Földi Attila együttese számára. A fővárosiak nemrég új légióst igazoltak Jatavia Tapley személyében, aki egy 19 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával debütált új csapata színeiben – itt is kelleni fog tőle a jó teljesítmény, hogy a kék-fehérek versenyben legyenek a nemzetközi kupában legutóbb sikert arató diósgyőriekkel szemben.

 

 

NKA Universitas PEAC (5-0) - BKG-PRIMA Szigetszentmiklós (0-5)          

2021. október 24. vasárnap        18:00

Vaskos meglepetés lenne az újonc pécsi győzelme, Csirke Ferenc gárdája ugyanis a bajnokság egyik pozitív meglepetése – lehetett tudni, hogy jó a keret és az edzői stáb, de az 5-0-s kezdés talán csak a legmerészebb tervekben szerepelt. A BKG közel járt első élvonalbeli sikeréhez, de végül hosszabbítást követően a Cegléd elhozta a két bajnoki pontot Szigetszentmiklósról.

 

 

VBW CEKK Cegléd (2-2) - Vasas Akadémia (0-5)

2021. október 24. vasárnap        18:00

A bajnokság 9. és 10. helyezettje csap össze a Pest megyei gárdák derbijén. A Vasas nehéz sorsolást kapott, hiszen a tabella első öt helyezettje ellen játszottak eddig, a ceglédiek szereplése viszont felemás – ahogy fentebb is említettük, legutóbb csak ráadást követően győztek a BKG otthonában. Egyik csapat valós erejéről sem kaphattunk még teljes képet, talán majd most közelebb kerülünk ehhez.

 

 

Ludovika-FCSM Csata (4-1) - Sopron Basket (5-0)           

2021. október 24. vasárnap        18:30

Három győzelemmel kezdte az Euroligát a Sopron Basket, így a magyar bajnokikon természetesen továbbra is mindenhol esélyesnek számítanak – így lesz ez most is. A fiatalok szereplése miatt lehet érdekes a derbi, hiszen Varga Alíz már a nemzetközi porondon is letette névjegyét, a túloldalon pedig Gyöngyösi Janka rukkolt elő remek produkcióval legutóbb, mind az öt triplakísérletét értékesítette a Szekszárd ellen.

Vármegyei szövetségek