Tippmix Férfi NB I: Az OSE győzött Szegeden, a Pécs ezúttal nem tudott fordítani
17
Oct
2021
Tippmix Férfi NB I: Az OSE győzött Szegeden, a Pécs ezúttal nem tudott fordítani
2021. október 17.  |  20:42
A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést. Szrecsko Szekulovics azonban hiába szerzett előnyt, az MVM-OSE Lions gyorsan rendezte sorait. Mindkét csapat jól dobott, izgalmas, jó mérkőzés volt. Tóth Bence két triplájával már 16-12-re a vendégek vezettek. A szegedieknél Persons vitte a hátán a csapatot. Remekül dobott az amerikai, az ő hármasával egyenlítettek a hazaiak, ekkor már tizenkét pontnál járt a hátvéd. Miliszavljevics rázta meg magát a negyed végére, fontos kosarakat szerzett, így a vendégek nyerték az első etapot. 18-21.
 
Az OSE keményen védekezett a negyed elején, de támadásban a vendégeknél is akadtak gondok. Parrish triplája törte meg a gólcsendet, hat ponttal vezettek a vendégek. Keller Iván triplája esett be, de Minchev is betalált. Szatmári dobott be – hazai szempontból fontos – büntetőket, Cook duplájával pedig már háromra jöttek fel szegediek. Szrecsko Szekulovics időkérése után, Cook büntetőivel egyre jöttek fel. Sok volt a pontatlanság a vendégeknél ebben a periódusban. Cook triplája után, időt kért Sebastian Krasovec. Burns büntetői estek be, Cook duplával válaszolt. Minchev dobott remek kosarat, Bognár Kristóf triplája volt rá a válasz. Ismét időt kért az OSE. Tóth Bence remek kosarával folytatódott a mérkőzés, de a másik oldalon Bognár is jól érkezett a palánk alá. Ihring szerezte meg első kosarát, ez volt az első félidő utolsó kosara. 38-36.
 
Cook bravúrkosarával indult a második félidő, Ihring egy triplával válaszolt. Minchev egyenlített, Burns duplájával pedig már négyel vezettek a vendégek. Parrish növelte tovább az előnyt, amire Bognár Kristóf válaszolt. Ihring villant egy nagyot, folyamatosan lépett meg az OSE. Alston szerzett a palánk alatt egy kosarat és dobhatott egy büntetőt is, amit értékesített a center. Ruják dobott egy palánkos duplát, rengeteg rossz dobása volt a Szegednek ebben a periódusban. Ihring tripláját követően időt is kért Szrecsko Szekulovics. Cook dobott két pontot, de Minchev egy zsákolással azonnal “reagált” a szegedi zárkózási kísérletre. 47-57.
 
Parrish növelte tíz fölé az előnyt, Miliszavljevics pedig megnyugtató előnyhöz jutatta az OSE-t. Persons dobott egy duplát, de Minchev is pontosan célzott a másik oldalon. A vendégek uralták a találkozót, a szegedieknél nagy volt a tanácstalanság. Fásultan, fáradtan kosaraztak. Persons pontjai után időt kértek a vendégek, ekkor 51-63 volt a táblán. Alston faultja után három büntetőt dobhatott Ihring, kettő ment be belőle. A szlovák válogatott mezőnykosara után már 16 ponttal vezetett az OSE. Persons pillanati következtek, de a vendégek őrizték előnyüket. Bognár duplája hozta fel tízre a Szegedet, időt kértek a vendégek. Hunt triplája után hétre csökkent a vendégek előnye, Burns érkezett jól a másik oldalon. A Szeged mindent elkövetett, de az OSE már nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából. 64-73.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák - MVM-OSE Lions 64-73 (18-21, 20-15, 9-19, 17-18)
 
Bajnokság, 6. forduló
Szeged
Cziffra Csaba, Söjtöry Tamás, Sörlei Attila (Bodrogváry Iván)
 
Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 23/3, Balogh S. 2, Cook 19/6, Hunt 3/3, Bognár 9/3. Csere: Alston 3, Szatmári 2, Keller I. 3/3, Kerpel-Fronius B. -, Filipovics -, Polányi -.
 
MVM-OSE Lions: Ihring 16/6, Miliszavljevics 12/6, Carev -, Minchev 16/3, Burns 11. Cserék: Parrish 8/6, Ruják 2, Garamvölgyi -, Tóth B. 8/6.
 
 
 
Alaposan beragadtak a rajtnál a vendégek, míg a hazaiknál több jó teljesítmény is akadt. Badzim, Cakarun és Subotic is fontos pontokat szerzett, míg a pécsieknél csak Brkics tudta valamennyire tartani a lépést. Gyorsan tízre növelte előnyét az Olajbányász, amit meg is tartott a negyed végéig. 22-9.
 
Gyors kosárváltással indult a második negyed, maradt a tíz pont fölötti hazai vezetést. Cakarun büntetőzött jól, ezt követően pedig beindult a pontgyártás mindkét oldalon. 4 perc alatt mindkét csapat 13 pontig jutott, a pécsieknél Haynes-Jones kapta el a fonalat, míg a hazaiknál jobban megoszlottak pontok. 35-22 volt a táblán, amikor a hazaiak időt kértek. Meg is rázta magát az Olajbányász, Badzim szerzett kosarat. 40-22 volt a táblán, amikor Dragan Alekszics kért időt. Haynes-Jones szinte egyedül vitte a vendégeket, de pontjai csak a szépítésre voltak elegek ebben a játékrészben. 47-33.
 
Rontott dobásokkal indult a második félidő, Bíró Olivér hármasára egy percet kellett várni. Cakarun nyugtatta meg a hazai kedélyeket. 51-36-ra növelte előnyét az Olajbányász, ismét jelentős volt a pécsiek hátránya. Gordon dobott egy triplát, de Cakarun azonnal válaszolt rá. Bíró Olivér újabb triplájával folytatódott a találkozó. A negyed derekán Gordon rontotta el mindkét büntetőjét, de a mezőnyből betalált a légiós. Ismét látótávolságon belülre érkezett a PVSK. Illés közelijével olvadt tízre a hazai vezetés. Ivosev duplája után időt is kért az Olajbányász. Badzim triplája hullott be a gyűrűbe, majd Kovács Péter is betalált. 66-52.
 
Az utolsó negyedben sokáig nem változott a játék képe, a Szolnoki Olajbányász a pécsiek minden felzárkózási kísérletét visszaverte. Többen is jó teljesítményt nyújtottak a hazaiknál, a húszat például Badzim tette közé. A pécsiek azonban becsülettel küzdöttek az utolsó percben már négy pontra is feljöttek, sőt Haynes-Jones hármasa után, már két pont volt csak a különbség. A csattanó azonban elmaradt, a Szolnok ha nehezen is, de hozta a kötelezőt. 80-78.
 
Szolnoki Olajbányász - Pécsi VSK-VEOLIA 80-78 (22-9, 25-24, 19-19, 14-25)
 
Bajnokság, 6. forduló
Szolnok
Benczur Tamás, Ádám József, Makrai Márton (Gincsai János Dr.)
 
Szolnoki Olajbányász: Rogic 9/3, Pallai 3/3, Cummings 7, Subotic 8, Cakarun 17. Csere: Badzim 22/12, Zsiros 2, Gilszki -, Taiwo 2, Rudner -, Kovács P. 2, Pongó 8.
 
PVSK: Haynes-Jones 21/12, Hőgye -, Bryson 12/12, Gordon 17/6, Ivosev 9. Csere: Bíró O. 9/9, Illés 2, Brkics 8, Armaghani-.

Vármegyei szövetségek