Tippmix Női NB I: BEAC-siker a DVTK ellen
17
Oct
2021
Tippmix Női NB I: BEAC-siker a DVTK ellen
2021. október 17.  |  11:12
A bajnokság 5. fordulójában az ELTE BEAC Újbuda bravúros teljesítménnyel 79-73-ra legyőzte a DVTK-t.
 
Milica Jovanovic és Gergana Ivanova találata vezette fel az összecsapást. Ezt követően Kiss Angelika és a visszatérő Barnai Judit kosárváltása után még 4-4 állt az eredményjelzőn. Innen azonban Boros Julcsi triplájával új lendületet vett a BEAC. A folytatásban betalált Czank Tímea és ismét megvillant Barnai Judit, így 11-4-nél már Földi Attila időkérése miatt állt a játék. A folytatásban is lendületben maradtak a hazaiak. Amikor Gergana Ivanova triplája célt ért, 16-4-nél 12-0-s fővárosi futást rögzíthettünk a jegyzeteinkbe. Medgyessy Dóra sikeres távoli dobásával kezdte meg a felzárkózást a DVTK, de azzal, hogy Gergana Ivanova és Shequila Joseph a negyed hajrájában két hárompontost is értékesített, maradt a 10 egység környéki differencia. Az első szakasz végén 26-17 állt az eredményjelzőn. A második szakaszban sem változott a játék képe. A DVTK öt percen át nem talált be és ez idő alatt 35-17-re elszakadt a BEAC. Boros Berta, Shequila Joseph és Czank Tímea voltak a hazai futás pontszerzői.
 
Cheridene Green törte meg a DVTK kosárcsendjét, de nem sokkal később 39-20-nál kialakult a mérkőzés legnagyobb különbsége. A második szakasz utolsó három percébe fordulva igyekezett szigorítani védekezésén a DVTK. Szerzett labdákból tudtak indulni a vendégek, így 39-25-nél Balogh Judit időt kért, hogy rendezze a sorokat. Boros Julcsi találatával ezt a csapata a pályán is megtette, de ezt követően Aho Nina és Cheridene Green határozott játékával szépített a DVTK. A félidőt Aho dudaszós triplája zárta és ezzel 43-31-re visszahozta a miskolciakat. A harmadik negyed elejének nagy kérdése az volt, hogy a DVTK felzárkózása tartósnak bizonyul-e. Kányási Veronika duplájával indult a játékrész, így 43-33-nál hosszú idő után először ismét 10 pontra olvadt a különbség. A BEAC azonban ennél közelebb nem engedte riválisát. Boros Berta és Barnai Judit a miskolciak felzárkózási kísérleteire rendre válaszolt.
 
A harmadik szakasz közepén 53-39-nél a vendégek időkérése miatt állt a játék. A DVTK előtt a harmadik negyed hajrájában Aho Nina hárompontosa után 56-47-nél felcsillant a remény. Erre azonban azonnal felelt Czank Tímea és ebben rejlett a BEAC ereje, hogy rendre érkeztek nehéz helyzetben extrák. Ennek megfelelően még a harmadik etap végén is megmaradt a kétszámjegyű differencia. A záró szakasznak 59-49-ről vágtak neki a felek. Mérész Beatrix találata indította ezt a 10 percet. A folytatásban Milica Jovanovic és Kiss Angelika 61-54-re felhozta a DVTK-t. Balogh Judit időkérése után Boros Julcsi állt a BEAC élére. Duplát és triplát is értékesített, így 66-56-nál visszaállt a 10 pontos különbség a felek között. A következő percekben 7-10 egység között mozgott a differencia. Kézzelfogható közelségbe került a fővárosi bravúr. 69-60 után azonban Milica Jovanovic és Medgyessy Dóra triplái 69-66-ra felhozták a DVTK-t. Még két perc volt hátra, de fordítani a vendégek nem tudtak. Koch Dóra keze nem remegett meg büntetőnél. Boros Julcsi érett játékkal értékesítette lehetőségeit, így három egységnél közelebb a DVTK nem került. A 79-73-as végeredményt Cheridene Green és Mérész Beatrix büntetői alakították ki.
 
ELTE BEAC Újbuda - DVTK 79-73 (26-17, 17-14, 16-18, 20-24)
 
Bajnokság, 5. forduló
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Csabai-Kaskötő B., Balog Gy., dr. Németh P. (Schäffer B.)
 
ELTE BEAC Újbuda: Ivanova 10/6, Czank 10/3, Boros J. 18/6, Mérész 7, Barnai 18. Csere: Joseph 8/3, Koch 2, Orosz, Boros B. 6.
 
DVTK: Green 14, Kányási 11/3, Medgyessy 8/6, Kiss 15, Jovanovic 10/3. Csere: Bogicevic 2, Aho 7/6, Tóth 6, Bernáth.
 
 
 
A hazai élvonal 5. fordulójában, a szombati játéknap nyitó mérkőzésén, az Atomerőmű KSC Szekszárd 75-66-ra győzte le a Ludovika-FCSM Csata együttesét.
 
A találkozó első pontjait szekszárdi oldalon Cyesha Goree szerezte, majd szinte azonnal Horváth Bernadett (Ludovika-FCSM Csata) is betalált a hárompontos vonalról (2-3). Ezt követően Lelik Réka is csatlakozott a pontszerzők sorába – így Goree újabb találata ellenére is – megtartotta korán kialakított előnyét a Csata együttese (4-5). Négy perccel az összecsapás kezdete után 6-11-et mutatott az eredményjelző tábla Tursics Krisztián csapata javára, így hazai időkérés következett. A rövid eligazításból visszatérve Stasha Carey-nek nem sikerült két büntetőjét értékesíteni, így a szekszárdiaknak alkalmuk nyílt egy kontra támadásra, melyből Nikolina Milic szerzett két pontot (8-11). A folytatásban Carey kijavította a büntetőknél elkövetett hiányosságait és egy közeli tempót értékesített (8-13). Ezt követően Zala Friskovec is betalált hazai oldalon, melyet azonnal Horváth Bernadett egy újabb triplája váltott fel, majd Goree kosarával 12-17-re változott az állás. Hegedűs Janka növelte tovább a vendégek előnyét. Annak ellenére, hogy kellemetlen sérülésekkel küzd jelenleg is a Ludovika-FCSM Csata együttese, hihetetlen agresszivitással és dominanciával játszották az első negyedet, melyet az eredmény is tükrözött. Két perccel a játékrész vége előtt – Böröndy Vivien távolijával – nyolc pontos előnyre tettek szert (14-22). Sara Krnjic törte meg a KSC rossz sorozatát magabiztos centerkosarával, csökkentve a felek közötti különbséget (16-22). Ezt követte még két sikeres találata, de Horváth, illetve Gyöngyösi Janka is közbeszólt, így a periódus végül 20-28-as budapesti előnnyel végződött.
 
A második negyedet Sara Krnjic ziccere nyitotta (22-28). Közvetlenül ez után egy feldobást is kiharcolt Zseljko Djokic együttese, melyből Studer Ágnes értékesített egy tranzíciós tempót (24-28), ezzel egy teljesen más ritmust mutatott be a szekszárdi együttes. A Csata vezetőedzője kérte ki idejét. Egy perccel az etap kezdete után Sara Krnjic átlépte a 10 dobott pontot, és két egységre hozta fel együttesét (26-28). Ekkor Lelik Réka és Toman Petra találatai következtek (26-32), mely visszaállította a mérkőzés eddigi képét. Miklós Melinda jelentette a kulcsot a majdnem egál mérkőzéshez, ugyanis hárompontosával 31-32-re változott az eredmény a felek között. Ám 33-32-nél Bálint Réka közelijével vette át a vezetést csak igazán a hazai csapat, melyhez Zala Friskovec adott még plusz két pontot (35-32). A Csata viszont egy másodpercre sem hagyta magát, hihetetlen koncentrációt tanúsítottak Tursics Krisztián játékosai, és 35-35-nél Gyöngyösi Janka triplájával újból kiegyenlítettek. Ekkor Goree és Mányoky adta csapata kezébe az irányítást (39-35), mely időkérésre kényszerítette a vendégek vezetőjét. Visszaérkezve a Szekszárd tovább folytatta a hajrát, Nikolina Milic harcolta ki két büntető jogát, melyből egyet értékesített (40-35). Ezt követően újra a Horváth – Gyöngyösi duó brillírozott, és 40-41-nél megint a fővárosiak kezében volt a találkozó. Ezúttal Zseljko Djokkic kért időt eligazításra. A hátralévő egy percben a Csata együttese plusz energiákat mozgósított védekezésben, mely egy szerzett labdát eredményezett Horváth Bernadett részéről, aki támadása közben egy sportszerűtlen fault-ot is kiharcolt, majd két büntetőt értékesített (40-43). Már csak megszokásból is, rögtön ezt után Gyöngyösi Janka talált be a hárompontos vonalról – melyhez Stasha Carey is csatlakozott egy büntetőjével – így a csapatok 40-47-ről kezdhették meg a nagyszünetet. A budapesti oldalon míg Horváth Bernadett 14, addig Gyöngyösi Janka 12 pontot jegyzett fel neve mellé egy félidő alatt, a túloldalon pedig Sara Krnjic értékesített 5 kosarat (10).
 
A forduló harmadik játékrésze kicsit lassabban, kihagyott dobások sorozatával kezdődött. Közel két perc elteltével sikerült a Szekszárdnak megszerezni a negyed első pontjait, melyek Cyesha Goree büntetőjéből és Miklós Melinda középtávolijából tevődtek össze (43-47). Ezt követően Sara Krnjic-nek sikerült egy fault-ot kiharcolnia, így a hazaiaknál maradt a labda, ám egy jó védekezésnek következtében kontrába támadhatott az ellenfél, és az akció kosárral végződött (43-49). Újabb két perc következett találatok nélkül, amit Zala Friskovec hárompontosa szakított meg (46-49). Védekezési szempontból javulni látszott Zseljko Djokic együttese, ám a szerzett labdák ellenére se tudtak kosarat értékesíteni, míg a túloldalon Gyöngyösi Janka újból betalált (46-51). Ekkor azonban a budapestiek hibáztak. Horváth Bernadett kihagyott közelijét Nikolina Milic “bosszulta meg”, melyhez Krinjic büntetői is csatlakoztak, így 50-51-re változott az állás. A negyed utolsó egy percében a felek felváltva szerezték meg a labdát egymástól – és csak Miklós Melinda tudta az egyiket értékesíteni – 53-51-nél ismét a Szekszárdé volt az előny, innen kezdődhetett meg az utolsó játékrész.
 
A záró szakasz elején Böröndy Vivien kosara egyenlítette ki a mérkőzést, ám az egál nem tartott sokáig, hiszen Milic (KSC) középtávolról ismét betalált (55-53). Goree és Friskovec is adott hozzá a Szekszárd előnyéhez, ezzel 61-53-at mutatott a kijelző, majd Friskovec újabb tripláját követően a budapestiek kértek időt (64-53). Visszatérve az eredmény az eddigi legnagyobb különbséget mutatta a fel között – 11 pontot – melynek ledolgozására a fővárosi együttesnek hét perc állt rendelkezésére. Ekkor Horváth Bernadett szerezte meg 17. pontját, sorozatban az ötödik hárompontosával, mellyel újból közelebb hozta együttesét (64-56). A negyed felét átlépve a 10 pontos különbség állandósulni látszott a felek között, Nikolina Milic kosarával 70-59-re változott az eredmény. Ezt követően bár a Csatának sikerült pár pontot szerezni, a mérkőzést érdemben már nem tudták megváltoztatni, így végül az Atomerőmű KSC Szekszárd az 5. forduló első mérkőzésén – hazai pályán 75-66-os győzelmet aratott.
 
Atomerőmű KSC Szekszárd - Ludovika-FCSM Csata 75-66 (20-28, 20-19, 13-4, 22-15)
 
Bajnokság, 5. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Praksch Péter Árpád, Nyilas István, Varga-Záray Katalin (Téczely Tamás)
 
Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 6, Mányoky 2, Friskovic 16/6, Goree 15, Milic 11. Csere: Krnjic 15, Miklós 8/6, Vorpahl -, Bálint 2, Holcz -.
 
Ludovika-FCSM Csata: Horváth 20/18, Lelik 8, Hegedűs 2, Carey 9, Toman 5. Csere: Gyöngyösi 17/15, Balogh -, Angyal N. -, Böröndy 5/3.
 
 
 
A bajnokság 5. fordulójában a TFSE-MTK 68-62-re legyőzte a PINKK-Pécsi 424 együttesét.
 
A TFSE új légiósa Ja’Tavia Tapley találata vezette fel a két eddig nyeretlen csapat találkozóját. Az első három percben Elisabeth Pavel, Baa Dominika és Dúl Panka is feliratkozott a hazai pontszerzők sorába, így 11-2-re elszakadt a TFSE. A PINKK első találatát Révész Luca szerezte, majd a folytatásban a baranyaiak egyetlen bevethető légiósa Denia Davis-Stewart is betalált. Az első szakasz közepén a rendkívül motiváltan játszó Tapley vezetésével 10 egység felett állandósult a különbség. A TFSE-nél Burján Laura és Németh Alma szintén megvillant, amivel tovább erősítette fölényét a házigazda A legnagyobb differenciát 25-10-nél rögzíthettük, majd az első szakaszt Jáhni Zsófia villanása zárta, de így is magabiztosan 25-12-re vezetett a TFSE. A második negyed elején Pavel és Dúl 29-12-re módosította az állást. Burján Laura tripláját követően pedig már 32-14 állt az eredményjelzőn.
 
A PINKK a második szakasz közepén Szücs Luca, Vincze Nikolett és Jáhni Zsófia találataival szépített. Magyar Bianka időt kért, majd Ja’Tavia Tapley pontjaival visszaállt a nagyobb hazai előny. A félidő hajrájában 37-26-nál ismét akadt egy felzárkózása a PINKK-nek, de a második negyed végén Dúl Panka gondokosodott arról, hogy a lélektani 10 pont felett maradjon a TFSE előnye. A félidőben 39-26 állt az eredményjelzőn. A hazai oldalon Ja’Tavia Tapley 15, Burján Laura 8 pontnál járt, a vendégek legeredményebbje a 7 egységig jutó Jáhni Zsófia volt. A harmadik szakaszt Dúl Panka és Tenyér Zsófia kosárváltása vezette fel. A különbség 11-13 pont között állandósult. A TFSE stabilan menedzselte előnyét, így a PINKK érdemben nem tudott közelebb kerülni. Például 43-32-nél is volt labdájuk a vendégeknek. Ezzel nem éltek és innen 49-32-re ismét megugrott a TFSE.
 
A harmadik negyedet 49-36 után 8-3-as sorozattal zárta a TFSE, aminek köszönhetően 30 perc játékot követően 57-39-es állást rögzíthettünk. A záró szakasz elején Baa Dominika duplájával 59-39-nél a mérkőzés során először elérte a 20 egységet a differencia. A következő öt percben azonban mindössze egy Theodoreán Alexandra tripla érkezett a TFSE részéről. A PINKK ez idő alatt 62-50-re felzárkózott. Időkérés után Ja’Tavia Tapley törte meg a TFSE kosárcsendjét, majd ismét megvillant Theodoreán Alexandra. 66-50-nél újra visszaállt a nagyobb hazai előny. Ekkor még négy és fél perc volt hátra és a PINKK 9-0-val 66-59-re ezúttal is visszakapaszkodott. Másfél perccel a vége előtt Burján Laura keze nem remegett még két büntetőnél, így 68-59-nél megerősítette csapata vezetését és el is döntötte a lényeges kérdéseket. A végeredményt Vincze Nikolett triplája alakította ki.
 
TFSE-MTK - PINKK Pécsi 424 68-62 (25-12, 14-14, 18-13, 11-23)
 
Bajnokság, 5. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Rácz Zs., Horváth Cs., Rózsavölgyi A. (Balogh L.)
 
TFSE-MTK: Theodoreán 10/6, Tapley 19/3, Baa 8, Pavel 7, Dúl 9. Csere: Herman, Szeitl, Tóth, Németh 3, Burján 12/3, Király.
 
PINKK Pécsi 424: Szücs 5/3, Jáhni 16, Révész 5, Tenyér 9, Davis 8. Csere: Horváth 4, Vincze 12/6, Zsilinszky 3, Kovács.
 
 
 
Az NKA Universitas PEAC 63-49-es győzelmet aratott a Vasas Akadémia otthonában. A budapesti együttes öt forduló elteltével öt vereséggel jelenleg a bajnoki tabella nyolcadik helyén áll – bár hozzá kell tenni, hogy négy élcsapattal kellett megküzdeniük – míg a pécsiek megőrizték eddigi veretlenségüket.
 
A Vasas Akadémia játékoskeretében történt némi változás az előző mérkőzésekhez képest, ugyanis az amerikai centerüktől, Robinsontól elköszöntek a pasarétiek. A helyén egyelőre még nem játszott senki, így klasszikus értelemben nincs most légiósuk, de Nadia Smailbegovic és Sara Heljic személyében két fiatal külföldivel álltak ki a PEAC elleni mérkőzésen. Ennek ellenére a találkozó Vasasos pontokkal indult, melyeket Papp Dia és Tóth Orsolya értékesített (4-0). A túloldalról azonban Tyaunna Marshall is becsatlakozott a pontszerzők sorába, így 4-2-re változott meg az eredmény. Ekkor Kiss Virág értékesített egy 2+1-es akciót, mellyel a pécsi együttes át is vette a vezetést (4-5). Ezt követően Chelse Nelson, Wentzel Nóra és Marshall újabb pontjai következtek, mellyel egy hét pontos előny alakult ki a pécsiek javára (4-11). A Vasas rossz sorozatát Nadija Smailbegovic találata törte meg, melyhez Salamon Zsófia, illetve Bach Boglárka is csatlakozott. Ám így se tudták tartani a vendégek együttesét, akik már az első negyed végén egy 13 pontos előnyre tettek szert (8-21). A PEAC játékosai között gyönyörűen megoszlottak a pontok, az első játékrész lefújása után Kiss Virág, illetve Chelsea Nelson neve mellett is 6-6 pont állt.
 
A második negyedet újabb vendég pontok nyitották, Sarok Nikolett, Wentzel Nóra, illetve Nikola Dudasova jóvoltából (8-27). Mielőtt a felek közötti különbség elérte volna a 20 pontot, a Vasas vezetőedzője – Milos Pavlovic – kérte ki idejét. Visszatérve sem lankadt a pécsi dominancia, ezúttal Kiss Virág érvényesítette akaratát, így az eredmény 8-31-re módosult. Ekkor Papp Dia és Sara Heljic találatait jegyezhettük, mely egy lépéssel közelebb hozta Vasas csapatát (12-31). A tapasztalat, illetve a lendület, amit Csirke Ferenc tanítványai az Európa Kupa első fordulója alkalmával szereztek, látszódott a Vasas elleni találkozón is. A nagyszünet előtti percekben Bach Boglárka értékesített egy hárompontost (15-37), ám az etap végére a két fél közötti különbség a 25 pontot is elérte, így végül a csapatok 15-40-el zárták a félidőt.
 
A mérkőzés harmadik játékszakaszának első kosarát Kiss Virág szerezte, aki ezzel 12 pontot jegyzett fel neve mellé (15-42). Ezt követően Budácsik Dorottya (Vasas Akadémia) ragadta magához a szót. A budapestiek eddig nem látott energiákat mozgósítottak védekezésben, mely az eredményen is megmutatkozott. Szerzett labdák követték egymást és Madár Eszter, majd Papp Dia kosaraival 22-42-re változott az eredmény. Végül Bach Boglárka törte meg a felek közötti 20 pontos különbséget (24-42). Milos Pavlovic tanítványai továbbra sem engedtek ki védekezést illetően. Papp szerzett egy újabb labdát, ami után Nikola Dudásová is elkövetett egy sportszerűtlen hibát, így két büntető lett Papp jutalma (26-42). A negyed felénél járva a PEAC is kiérdemelt magának két szabaddobást, melyeket sikeresen értékesítettek, ám Papp Dia rögtön válaszolt is egy jól időzített ziccerrel (28-44). Az első félidőhöz képest a mérkőzés dinamikája érezhetően megváltozott, a felek felváltva szerezték a kosarakat. Ennek ellenére a Vasas nem tudta lefaragni az előzőekben kialakult hátrányt. Két perccel az etap vége előtt 30-50-et mutatott az eredményjelző, így kerek 20 pont volt a felek közötti különbség. Bár a továbbiakban mind két fél szerzett pontokat, az eredmény érdemben nem változott. Az előzőektől eltérően azonban a játékrészt ezúttal a Vasas Akadémia nyerte meg 18-12-re.
 
Az utolsó negyedet 33-52-ről kezdhették meg a találkozó résztvevői. A budapestiek átváltottak területvédekezésre, mely egy rövid időre megzavarta Csirke Ferenc tanítványait. Wentzel Nóra (PEAC) találata “egyenesítette ki” a dolgokat, amit Budácsik Dorottya értékesített tempója követett. Ezzel 35-54-re változott a meccs eredménye. A záró szakasz felét átlépve továbbra is a 20 pontos különbség határán táncoltak a felek. Ekkor Pusztai Petra középtávolija, illetve Bach Boglárka hárompontosa következett, melyre Szücs Rékának volt egy ugyanennyi pontot érő válasza. Milos Pavlovic kért időt (40-62). Visszaérkezve Kiss Virág szerezte meg 17. pontját. A továbbiakban a fővárosiak magasabb fokozatra kapcsoltak és magabiztosabban kezdték el támadni a pécsiek védelmét. Ám ez érdemben már nem tudott sokat változtatni a végeredményen, végül az NKA Universitas aratott egy újabb magabiztos győzelmet. A magyar bajnokság ötödik fordulóján 49-63-ra verték a Vasas Akadémia együttesét.
 
Vasas Akadémia - NKA Universitas PEAC 49-63 (8-21, 7-19, 18-12, 16-11)
 
Bajnokság, 5. forduló
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Minár László Balázs, JAKAB László Imre, Balogh Gyula (Bognár Tibor)
 
Vasas Akadémia: Bach 12/6, Budácsik 4, Papp 10, Heljic 2, Tóth 4. Csere: Madár E. 5/3, Smailbegovic 4, Pusztai 5, Szerencsés 2, Salamon 1.
 
NKA Universitas PEAC: Kiss 17, Nelson 16, Marshall 8, Wentzel 12, Dudásová 4. Csere: Brajkovic -, Sarok 2, Szücs 4/3, Selcova -.
 
 
 
A szombati játéknap záró mérkőzésén a VBW CEKK Cegléd hosszabbítást követően 74-72-es sikert aratott a BKG PRIMA Szigetszentmiklós otthonában.
 
Első hazai mérkőzését vívta az élvonalban a BKG PRIMA Szigetszentmiklós. Szép számú lelkes közönség gyűlt össze erre a klubtörténeti eseményre. Szabó Fanni 2+1-es megoldásával és Sofija Zivaljevic triplájával indult az összecsapás. Az első szakaszban fej-fej mellett haladtak a csapatok. Sierra Campisano négy pontjával 9-5-nél volt egy kisebb megugrása a házigazdának. Ennél a négy pontnál nagyobb különbség azonban nem alakult ki az első etapban. A Cegléd rendre felzárkózott. 10 perc után így 19-17-es állást rögzíthettünk. A második szakaszt Angyal Barbara és Sierra Campisano találatai vezették fel. A BKG 8-3-as sorozattal indított, amivel 27-20-ra ellépett. A folytatásban is lendületben maradtak a hazaiak, akik az első szakasz közepére 32-23-ra elléptek.
 
A félidő hajrájához közelítve 38-27-nél regisztrálhattuk a legnagyobb különbséget. Katona Szidónia és Kobolák Cintia büntetőivel 38-31-re szépített a Cegléd. A töredezett mérkőzésen a nagyszünet előtt Angyal Barbara is két büntetőt harcolt ki. A hazai irányító sem hibázott, így 20 perc után 40-31 állt az eredményjelzőn. Szigetszentmiklósi oldalon a 13 pontos Sierra Campisano volt a legeredményesebb, míg a vendégeknél Lauren Manis járt 7 pontnál. A harmadik negyed elején Szabó Fanni és Szabó Dóra tripláival folytatta felzárkózását a Cegléd. 40-37-nél már 10-2-es sorozatban voltak Hegedűs Péter tanítványai. A BKG rosszabb sorozatát Solanch Aldazabal négy pontja törte meg. A különbség ezt követően 5-8 pont között látszott állandósulni.
 
A BKG a harmadik negyed hajrájában jó távoli dobásokkal, Camesha Davis és Sierra Campisano révén 54-44-nél újra meglépett 10 ponttal. A hullámzó mérkőzésen innen azonban 9-2-vel 56-53-ra ismét felzárkózott a CEKK. A harmadik szakaszt Szabó Fanni és Raus Vivien egy-egy triplája zárta, amivel 61-56 állt az eredményjelzőn. Joggal számolt mindkét fél reális győzelmi eséllyel ezen az estén, így a tét érezhetően rányomta a bélyegét a játékra a negyedik negyed elején. Két és fél percet kellett várni az első találatra, amivel Katona Szidónia 61-58-ra felhozta a Ceglédet. Erre Angyal Barbara válaszolt, majd Lauren Manis vette át a vezér szerepét és hozta fel a csapatát 63-62-re. A hajrában nem alakult ki folyamatos játék. Raus Vivien büntetőjével 65-62-re módosította az állást a BKG, de Szabó Dóra triplájával végül egyenlített a CEKK. 65-65-ről jöhetett a ráadás. A hosszabbítás Katona Szidónia és Sierra Campisano kosárváltásával indult. A BKG 69-69 után Angyal Barbara triplájával újra előnybe került, de az utolsó három percben már nem talált be. Petra Holesinska négy büntetőt is értékesített, amivel 73-72-re fordított a csapata. A végeredményt Vicki Baugh alakította ki.
 
BKG PRIMA Szigetszentmiklós - VBW CEKK Cegléd 72-74 hosszabbítás után (19-17, 21-14, 21-25, 4-9, 7-9)
 
Bajnokság, 5. forduló
Szigetszentmiklós, Városi Sportcsarnok
Pozsonyi L., Lengyel Á., Szilágyi B. (Dernei G.)
 
BKG PRIMA Szigetszentmiklós: Angyal 15/3, Aldazabal 8, Zivaljevic 8/3, Suppán, Campisano 20/6. Csere: Benke, Vári 3, Davis 11/6, Raus 6/3, Kovács.
 
VBW CEKK Cegléd: Katona 10, Kobolák 6, Szabó Fa. 9/6, Viszmeg, Manis 15/3. Csere: Szabó D. 6/6, Baugh 7, Holesinska 15/3, Rakita 2, Szabó Fl. 4.

Vármegyei szövetségek