Tippmix Női NB I: A PEAC a DVTK-t is legyőzte
05
Oct
2021
Tippmix Női NB I: A PEAC a DVTK-t is legyőzte
2021. október 5.  |  21:46
A bajnokság 3. fordulójának egyetlen keddi mérkőzésén az NKA Universitas PEAC 84-78-ra múlta felül a DVTK-t.
 
Wentzel Nóra és Cheridene Green találatai vezették fel a találkozót. A folytatásban Chelsea Nelson és Wentzel Nóra vezetésével pár pontos előnyre tett szert az NKA Universitas PEAC, de Milica Jovanovic triplája és sikeres büntetői 8-7-re felhozták a DVTK-t. Az első szakasz közepén ismét pécsi fölény rajzolódott ki. Csirke Ferenc tanítványai 8-0-s futással 16-7-re léptek el. Rendkívül pontgazdag első szakaszt láthattunk, mely során 24-12-nél már 12 egységgel jártak előrébb a hazaiak. A negyed hajrájában Kányási Veronika és Aho Nina révén szépített a DVTK. Végül 24-17-ről vonultak a kisebb pihenőre a csapatok. Ki kell emelni Chelsea Nelson teljesítményét, aki egymaga 12 pontnál járt hazai oldalon. A hat mezőnykísérltéből öt sikeres volt.
 
A második szakasz elején Kiss Angelika és Bernáth Réka pontjaival folytatódott a DVTK felzárkózása. 24-21-nél már a piros mezes vendég gárda volt 9-0-s sorozatban. Erre pécsi oldalról Sarok Nikolett két triplája érkezett válaszul. Nem sokkal később pedig Szücs Réka büntetőit követően 33-23-nál visszaállt a kétszámjegyű különbség a felek között.  A hazai előnyt az extra formát mutató Wentzel-Nelson kettős erősítette tovább, így 40-25-nél kialakult a mérkőzés legnagyobb különbsége. A NKA Universitas PEAC 15 duplát értékesített az első 20 percben, abból 12 az előbb kiemelt két játékoshoz kötődött. A félidőig érdemben nem változott a mérkőzés képe. A nagyszünetben 44-33-as állást rögzíthettünk.
 
A harmadik negyed elején Nikola Dudasova büntetőjével 45-33-ra módosult az állás. Innen viszont Cheridene Green és Milica Jovanovic pontjaival 10-0-s futást mutatott be a DVTK és teljesen nyílttá tette az összecsapást. Pécsi időkérés után Ty Marshall percei következtek és az öt pontja 50-43-ra módosította az eredményt. Erre ismét Green és Jovanovic felelt a DVTK-tól, ennek megfelelően a hullámzó találkozón összességében 2-6 pont között mozgott a differencia a felek között. A PEAC nem tudta az első félidő kátszámjegyű előnyét visszaállítani, míg a DVTK számára reális fordítási esélyek nem mutatkoztak. 30 perc játékot követően 55-50-es eredményt rögzíthettünk a jegyzeteinkben.
 
A záró szakasz is hasonló fordulatokat tartogatott. A negyed elején Wentzel Nóra 7 pontra növelte a pécsi előnyt, majd innen Kiss Angelika és Aho Nina 57-55-re visszahozta a DVTK-t. Földi Attila tanítványai támadhattak az egyenlítésért vagy a vezetésért. Ezzel nem tudtak élni és ez egy újabb fordulatba vitte a mérkőzést. Innen ugyanis 9-0-val 66-55-re elszakadt a PEAC. Chelsea Nelson, Nikola Dudasova, Wentzel Nóra és Kiss Virág voltak ezen futás pontszerzői. Úgy nézett, hogy a mérkőzést is eldönthetik ezzel a pécsiek. Cheridene Green azonban 2+1-es helyzeteket harcolt ki, Kányási Veronika is betalált. A rendes játékidő utolsó két percébe érkezve így 66-60-ra felzárkózott a DVTK és ezzel ismét fordult a kocka. Ezúttal a DVTK került lélektani fölénybe. Aho Nina és Medgyessy Dóra triplái, illetve Cheridene Green büntetője 67-66-os előnyt hozott a vendégeknek, akik Milica Jovanovic villanása után már 69-66-ra vezettek. Fél perc volt hátra és a PEAC sem adta fel egy pillanatra sem. Nikola Dudasova triplájával megtört a háromperces hazai kosárcsend, 69-69-nél egyenlő volt az állás. Az utolsó támadást a DVTK vezette. Medgyessy Dóra betörésből ziccerhelyzetet alakított ki, de a labda leperdült a gyűrűről. Jöhetett a hosszabbítás.
 
A ráadás elején Medgyessy Dóra triplájával 72-69-re ment a DVTK. Erre Sarok Nikolett 3+1-es megoldással válaszolt. A ráadás büntető kimaradt, de a következő támadásból a pécsiek csapatkapitánya újabb triplát értékesített és ezzel 75-72-re vezetett a PEAC. Eközben a DVTK kipontozódás miatt elveszítette legeredményésebbjét, Milica Jovanovicsot. Medgyessy Dóra büntetői után 75-74-re még felzárkózott a miskolci gárda. Erre azonban újabb hárompontossal felelt Sarok Nikolett. Ezzel már lélektanilag olyan fölénybe került a pécsi együttes, hogy onnantól nem engedte ki a kezéből az irányítást. Kiss Angelika még két egységre visszahozta a DVTK-t, de 78-76 után sorozatban hat pontot szerzett az NKA Universiatas PEAC, amivel eldöntötte a rangadó sorsát. Emlékezetes küzdelemben 84-78-as pécsi siker született.
 
NKA Universitas PEAC - DVTK 84-78 (24-17, 20-16, 11-17, 14-19, 15-9)
 
Bajnokság, 3. forduló
Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok
Tőzsér D., Fodor A., Rácz Zs. (Farkas J.)
 
NKA Universitas PEAC: Kiss 4, Nelson 18, Marshall 12/3, Wentzel 18/3, Dudásová 11/3. Csere: Sarok 16/15, Szücs 3, Selcova, Brajković 2.
 
DVTK: Green 15, Bogičević 2, Medgyessy 13/6, Jovanović 22/12, Kiss 6. Csere: Kányási 6, Aho 9/9, Tóth F. 3, Bernáth 2.

Vármegyei szövetségek