Légiós körkép: Rosco Allen nagyszerűen kezdte az idényt
03
Oct
2021
Légiós körkép: Rosco Allen nagyszerűen kezdte az idényt
2021. október 3.  |  20:36
Eltelt egy hét, a Real Madrid azonban továbbra sem lassít: Hanga Ádám új csapata újabb két győzelmet jegyzett ezen időszak alatt. A Királya Gárda csütörtökön nem kisebb csapatot győzött le az Euroligában, mint a címvédő Anadolu Efest, és ehhez a magyar válogatott kiválósága is hozzájárult, nem is kis mértékben: valamivel kevesebb mint 16 perc alatt 8 pontig és 3 lepattanóig, összesen 8 VAL-ig jutott. A Madrid tehát sikerrel kezdte az első számú európai kupasorozat új szezonját, és győzelemmel folytatta a spanyol bajnokságot, amelyben a Lenovo Tenerifét fektette két vállra 86-77 arányban - a Real ezzel vezeti a táblázatot 4-0-s mutatójának köszönhetően. Hanga ezen a mérkőzésen még jobb volt: majdnem 20 percet töltött a parketten, ami alatt 12 pont, 4 pattanó és 12 VAL került a neve mellé.
 
A szintén a spanyol bajnokságban érdekelt Filipovity Márkó - Maronka Zsombor duó is pályára lépett a hétvégén. A Monbus Obradoiro három negyedig teljesen egyértelműen uralta az Urbas Fuenlabrada elleni összecsapást, és gyengébb záró 10 perce ellenére is 93-81-re győzött - így 2-2-vel jelenleg a 12. a tabellán. Filipovity 10 és fél perc alatt 2 gólpasszig jutott. A Joventut szintén 2-2-vel rendelkezik, amellyel a 10., miután 84-71-es vereséget szenvedett a Gran Canaria vendégeként - Maronka 34 másodpercet kapott edzőjétől.
 
Elkezdődött a japán bajnokság is, ahol Rosco Allen is érdekelt volt a hétvége folyamán, méghozzá az előző idényhez hasonlóan a Niigata Albirex csapatában. A Niigata a Kyoto Hannaryzzel játszott két meccset szombaton és vasárnap. Az elsőt 85-81-re elvesztette, de nem Roscón múlt ez a találkozó sem: 28 VAL-val holtversenyben csapata legjobbja volt 19 pontjának, 14 pattanójának és 4 gólpasszának köszönhetően. A második összecsapást 76-75-re nyerte az Albirex, melynek legjobbja a magyar válogatott magasembere volt: Allen ezúttal 16 pontot, 4 pattanót és 6 gólpasszt, összesen 26 VAL-t tett a közösbe, amivel az egész mezőnyben a legmagasabb értéket érte el.

Vármegyei szövetségek