FIBA Europe Cup selejtező: Legyőzte a Szedeák a TFT Szkopjét
28
Sep
2021
FIBA Europe Cup selejtező: Legyőzte a Szedeák a TFT Szkopjét
2021. szeptember 28.  |  16:30

Jó hangulatban melegített a Naturtex-SZTE-Szedeák az Arena Severben, ahol a TFT Szkopje ellen kezdte - a klub szempontjából történelminek számító - kupakalandot Szrecsko Szekulovics együttese. A bronzérmes teljes keretével érkezett a találkozóra, sem sérülés, sem pozitív Covid-teszt nem hátráltatta.
 

Kerpel-Fronius triplájával kezdődött a találkozó, Horton azonban azonnal válaszolt rá. A Szkopje a 4. percben vezetett először. Smith volt harcos a palánk alatt, dobhatott egy ráadás büntetőt is, 10-8 volt ekkor a táblán. Smith növelte tovább az előnyt, gyengélkedett támadásban a magyar csapat. Kerpel-Fronius két ziccerrel törte meg a kétperces szegedi gólcsendet, Persons egyenlített. Smith dobott két kosarat a palánk alól. Hunt szerzett fontos pontokat, Persons duplájával vette vissza a vezetést a Szedeák. Bognár Kristóf is betalált, de Alston is szórt egy hármast. 22-24
 

Persons szerezte a második negyed első kosarát, majd Bognár állhatott a vonalra. Alstont zsákolás közben faultolták, mindkét büntetőjét bedobta. Smith szerezte a negyed első macedón kosarát, Persons triplával válaszolt rá. Alston palánk alól szerzett kosárral tette közé tízet. A center újabb két duplájával már 24-38 volt a táblán. Kostoski rázta meg magát az ellenfélnél, de a Szkopje így sem tudott tíz ponton belülre zárkózni. Egy perccel később azonban rossz spirálba került Szrecsko Szekulovics csapata, a palánk alól és távolról is pontot dobott, öt pontra zárkózott az ellenfél. Az utolsó perc azonban ismét a szegedieké volt. Filipovic és Cook is betalált. 43-50
 

Hunt szerezte a második félidő első kosarát, Kostoski triplája volt a válasz rá. Smith az egyik, Cook a másik oldalon talált be. A negyed közepén 56-48-ra vezetett a Szeged. Hunt triplájával nyílt ismét 10 fölé az olló. A TFT Szkopje azonban nem engedte eldönteni a mérkőzést, harcos játékkal loholtak az eredmény után. Szrecsko Szekulovics 51-59-es állásnál ismét időt kért. Többen is jó teljesítményt nyújtottak, Bognár fontos kosarakat szerzett, Hunt pedig már ekkor 14 lepattanónál járt. Koncentráltan hozta a negyed végét a Szeged, Cook zsákolása után 13 pont volt az előny az utolsó negyed előtt. 55-68.
 

Horton dobta a záró felvonás első kosarát, de Cook duplával, Keller triplával válaszolt rá. 62-77-nél a Szkopje még megpróbálkozott egy időkéréssel. Két gyors kosárral zárkóztak, Cook büntetői nagyon jókor jöttek. Kerpel-Fronius remek triplával "köszöntötte" a találkozó utolsó öt percét. 17 ponttal vezetett a magyar csapat. Az utolsó percek nem hoztak érdemi változást, a Szeged jó játékkal, megérdemelten nyerte meg történetének első nemzetközi találkozóját.
 

A Naturtex-SZTE-Szedeák szerdán, magyar idő szerint 12 órakor, a Medi Bayreuth ellen folytatja. Még kettőt kell nyerni a csoportkörhöz.

 

TFT Szkopje - Naturtex-SZTE-Szedeák 76-92 (22-24, 21-26, 12-18, 21-24)
FIBA Europe Cup, selejtező
Krasznojarszk, Sever Aréna, 50 néző

V.: Petr Hrusa, Gvidas Gedvilas, Lukasz Jankowszki

TFT Szkopje: Kostoski 20/6, Horton 21/6, Smith 23, John 8/3, Maslinko 4. Cserék: Leonard, Broadway -, Tashovski -, Sapundjiev -, Nuri -, Argirovski -.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 16/6, Kerpel-Fronius 9/3, Keller -, Hunt 16/6, Alston 22/6. Cserék: Cook 15, Filipovic 2, Bognár 9, Szatmári 3/3, Polányi -, Mayer -, Balogh -.

Vármegyei szövetségek