Németh Ágnes volt a Kecskeméti Akadémia évnyitójának díszvendége
07
Sep
2021
Németh Ágnes volt a Kecskeméti Akadémia évnyitójának díszvendége
2021. szeptember 7.  |  10:29
A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia szombati évnyitóján Ivkovicné Béres Tímea igazgató köszöntötte a díszvendéget, válogatottbeli csapattársát, Németh Ágnest, az élő legendát, a magyar kosárlabdázás történelmi személyiségét, aki 367 alkalommal viselte a magyar válogatott mezét. Első magyar kosárlabdázóként bekerült a „Hall of Fame” hírességei közé, vagyis a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség Halhatatlanok Csarnokába.
 
Németh Ágnes a magyar válogatott tagjaként negyedik lett az 1980-as moszkvai olimpián, négyszeres Európa-bajnoki bronzérmes. A Zircen született klasszis szerepelt a KSI, a BSE, a Schio-Bari és az FTC csapatában, a BSE-vel 1983-ban elhódította a Ronchetti Kupát. Háromszoros magyar bajnok, sokszoros Európa-válogatott, akit 1985-ben Európa legjobb kosárlabdázójának választottak, a következő két évben pedig második lett ebben a rangsorban. Háromszor választották az Év Kosárlabdázójának Magyarországon. 1999-ben vonult vissza.
 
Elmondása alapján váratlanul érte, de nagy örömmel mondott igent a felkérésre. „A meglepetések éve volt ez számomra. Az első az volt, amikor beválasztottak a Halhatatlanok Csarnokába, majd a második, mikor Ivkovicné Béres Tímea felhívott, hogy ez alkalomból engem köszönteni szeretnének Kecskeméten. Fantasztikus érzés itt lenni, látni a többszáz gyermeket, akik örömmel kosárlabdáznak ebben a városban. A körülmények nagyszerűek, itt mindenki elérheti a célját, és ehhez sok sikert kívánok minden sportolónak” – mondta köszöntő beszédében az élő legenda.
 
 
 
Fotó - hiros.hu

Vármegyei szövetségek