3x3 Nations League: Egy győzelem, három vereség a nyitónapon
04
Aug
2021
3x3 Nations League: Egy győzelem, három vereség a nyitónapon
2021. augusztus 4.  |  21:00

Kezdetét vette a szolnoki kosárhét, elsőként a Nations League küzdelmeinek első játéknapját tekinthették meg a kilátogatók a Tiszai hajósok terén. Magyar érdekeltség mindkét nemben volt természetesen, a Süle Krisztina vezette hölgyek a Király Andrea – Varga Eszter – Takács Emese – Tóth Orsolya négyessel indultak csatába, míg Földi Sándor legénységét Hargitai Krisztián, Uros Rosic, Benke Krisztián és Varga Ákos alkotta.

A Nations League sajátossága, hogy minden játéknap egy-egy új tornának felel meg, csoportmérkőzésekkel, majd azok végeztével döntővel, amelyet a két csoportgyőztes vív. Elsőként férfi válogaotottunk lépett pályára a végső győzelemre esélyes Oroszország ellen, és nem is borult a papírforma, 21-10-es sikert könyvelhettek el az oroszok. A lányok valamivel később debütáltak, ők egy sokáig kiéélezett, sok hibával tarkított mérkőzésen 13-9-re kaptak ki Szlovákiától.

Nem kezdődött tehát jól számunkra a torna, szerencsére a fiúk javítani tudtak a következő derbin: óriási izgalmak közepette döntetlennel végződött a szlovákok elleni mérkőzésük rendes játékideje, a ráadásban pedig Rosic duplájával behúzták a győzelmet (16-14). A hölgyek következtek, a három emberrel érkező, de így is esélyes oroszok ellen – a keletiek már a harmadik percben elveszítették sérülés miatt Evdokimovát, így mindössze ketten maradtak. A mieink ritka sportszerűségről téve tanúbizonyságot bevállalták, hogy kettő a kettő ellen folytatják a mérkőzést, pedig a játékvezető felajánlotta nekik, hogy akár 3-2-ben is folytathatják. Nem sikerült azonban kellőképpen kifárasztani a két megmaradt oroszt, 21-13-ra győztek Samorodováék, így Tóth Orsiék 0-2-vel zárták az első játéknapot. A fiúk bár nyertek egy mérkőzést, a csoportot végül ott is Oroszország nyerte, megelőzve a mieink mellett Szlovákiát is.

Holnap lehet javítani, 16:25-kor a fiúk játszanak Lengyelországgal, 17:50-kor a lányok a szlovákokkal, 18:15-kor ismét az urak következnek Szlovákia ellen, a sort pedig a hölgyek zárják 19:40-kor, amikor is Lengyelország lesz az ellenfelük. 

A program 16:00-kor indul, ide kattintva lehet élőben követni az eseményeket.

 

Vármegyei szövetségek