Kerekesszékes bajnokság: Sorozatban harmadszor bajnok a Soproni Tigrisek
01
Jul
2021
Kerekesszékes bajnokság: Sorozatban harmadszor bajnok a Soproni Tigrisek
2021. július 1.  |  14:53
2017/18 és 2018/19 után a 2020/2021-es kerekesszékes kosárlabda bajnokságot is a Soproni Tigrisek csapata nyerte - a 2019/20-as évad a koronavírus miatt félbeszakadt, akkor egyébként a Törekvés csapata vezetett.
 
A múlt héten befejezett évadban is a fővárosi és a soproni gárda versengett az elsőségért. A koronavírus miatt rövidített szezonban az döntött a két együttes között, hogy az egymás ellen lejátszott három összecsapásból kettőt nyert a Tigrisek csapata, míg a Törekvés egyszer bizonyult jobbnak nagy riválisánál.
 
A mezőny másik két alakulata, a DVTK és az első teljes évadját lejátszó PTE PEAC Rolling Basket a bronzéremért küzdött - végül a miskolciak zártak a harmadik helyen. Bár a borsodiak és a baranyaiak időnként játszottak szorosabb mérkőzést a két élcsapattal, azok dolgát igazán nem tudták megnehezíteni.
 
Egyik játékosa, Benei László halála, valamint másik kosarasa, Serényi Tibor súlyosbodó sérüléseit követő visszavonulása után szerb légiósokkal erősített a Soproni Tigrisek, amely a bajnoki döntőnek beillő összecsapáson, még májusban másodszor is legyőzte a Törekvés csapatát, utolsó mérkőzésén pedig bajnokhoz méltó játékkal, 80-28-ra verte a miskolciakat.
 
 
A bajnokság végeredménye:
 
1. Soproni Tigrisek
2. Törekvés SE
3. DVTK
4. PTE PEAC Rolling Basket 
 
 

Vármegyei szövetségek