Streetball: Mák-os győzelem Nyíregyházán
21
Jun
2021
Streetball: Mák-os győzelem Nyíregyházán
2021. június 21.  |  12:07
Közel 70 csapat részvételével, remek időben rendezték vasárnap Nyíregyházán a streetballt.
 
Nemcsak a megyeszékhely egyesületei körében volt népszerű a rendezvény - érkeztek csapatok Záhonyból, Újfehértóról, Miskolcról, és volt egy erdélyi alakulat is az indulók között. Feltehetően sokat "dobott" az indulói létszámon, hogy a megyei szövetség átvállalta az induló csapatok nevezési díjainak felét, a kenguru korosztály versenye pedig - ahogy minden helyszínen - ingyenes volt.
 
Örömteli, hogy a helyi Kosársulinak köszönhetően jóval több leány és női csapat nevezett, mint az előző években, sőt a nagy érdeklődéssel kísért dobóversenyek egyikének, jelesül a tripladobó viadalnak a döntőjébe bejutott egy ifjú hölgy, aki végül - egyébként igazolva, hogy méltán lett finalista - a második helyet szerezte meg a színvonalas döntőben.
 
A felnőtt férfi mezőnyben a hírek szerint némi szerencsével a Mák csapata győzött.
 
A rendezvényen természetesen jelen voltak a megyei szövetség vezetői, valamint díjat adott át az élvonalba feljutó Hübner-Nyíregyháza Blue Sharks ügyvezetője, a kosárcsukát az NB I B piros csoportjában a bajnoki cím megnyerésével s a feljutás kiharcolásával szögre akasztó dr. Mohácsi Máté.
 
Szombaton, június 26-án Oroszlány ad majd otthont az idei sorozat harmadik rendezvényének. Nevezni csütörtök, azaz 24-e éjfélig lehet a www.streetballnet.hu oldalon.
 
 
 
Fotó - Streetball Challenge Hungary facebook

Vármegyei szövetségek