Kettőből kettő! Elődöntős női 3x3-as válogatottunk Debrecenben!
04
Jun
2021
Kettőből kettő! Elődöntős női 3x3-as válogatottunk Debrecenben!
2021. június 4.  |  21:20

Elérkezett a várva várt esemény, a debreceni 3x3-as olimpiai selejtező. Női válogatottunk lépett pályára elsőként, Hollandia és Észtország várt a lányokra. 

Elsőként az észteket egy utolsó másodperces duplával verő hollandokkal csaptak össze Medgyessy Dóráék, a debreceni születésű hátvéd kosara nyitotta a mérkőzést. Papp Dia találatával már 3-0-ra vezettünk, de 3-2-re, majd 4-3-ra is feljöttek a kellemetlen stílusban játszó, magas szerkezetű hollandok. 5-5-nél ki is egyenlítettek a narancssárgák, de Medgyessy duplája, majd ziccere után 8-5-re sikerült újra ellépnünk. Ezen a ponton rákapcsoltak Bettonvilék, két gyors duplát süllyesztettek el, amivel először vezettek a meccs folyamán (8-9). Medgyessy azonban nagyon elemében volt, dupla +1-es játékával fordítottunk, a bravúrkosár taplra ugrasztotta a szép számú közönséget is (11-9). Az addig a szokásosnál haloványabb Goree is beköszönt, a legjobbkor, hiszen a hollandok nem adták fel - 12-12 után ismét ő talált be, majd Theodoreán büntetője állította be a 14-12-es végeredményt. Sikerrel kezdett tehát válogatottunk, de csaknem fél óra elteltével ismét fel kellett pörögni, következtek az észtek.

 

HOLLANDIA - MAGYARORSZÁG 12-14

FIBA 3x3 olimpiai selejtező
Magyarország, Debrecen

Hollandia: Loyce Bettonvil 1, Jill Bettonvil 6, Ilse Kuijt 3, Noortje Driessen 2.

Magyarország: Papp Dia 3, Theodoreán Alexandra 1, Medgyessy Dóra 8, Cyesha Goree 2.

 

A második derbin Papp és Goree pontjaival kezdtünk, 2-2 után 6-3-ig sikerült ellépnünk az északiaktól. Kevés pont, sok hiba jellemezte a játékot, féltávnál mindössze 7-4-et mutatott az eredményjelző. Goree mezőnyből, majd a sok fault miatt büntetőkből is eredményes volt, 10-6-ra vezettünk. 10-8-nál még felcsillant egy reménysugár az észtek számára, de nem tudtak élni vele, a mieink azonban rutinosan lehozták a végjátékot - a 13-10-es magyar siker azt jelenti, hogy csoportelsőként elődöntős női válogatottunk az olimpiai selejtezőben! 

 

MAGYARORSZÁG - ÉSZTORSZÁG 13-10

FIBA 3x3 olimpiai selejtező
Magyarország, Debrecen

Magyarország: Papp Dia 2, Theodoreán Alexandra, Medgyessy Dóra, Cyesha Goree 11.

Észtország: Anna Gret Asi 3, Kadri-Ann Lass 2, Merike Anderson 4, Jane Svilberg 1.

Vármegyei szövetségek