2020/2021 - DEAC Kosárlabda Akadémia - NKA Pécs/A 71-77
30
May
2021
2020/2021 - DEAC Kosárlabda Akadémia - NKA Pécs/A 71-77
2021. május 30.  |  22:01
Árva-File Balázs és Bánfi Balázs vezetésével "repülőrajtot" vettek a pécsiek a fináléban, a baranyai fiatalok 8-1-re, majd 11-4-re is vezettek. Madar Krisztián tripláját követően kezdtek "éledezni" a debreceniek, akik kiegyenlítetté tették a játékot, így ötpontos pécsi vezetéssel ért véget az első szakasz. A második etap elején Kovács Ákos és Madar, illetve Pifkó Bálint és Schmera Gergely kosarai mellett tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét az NKA. A szakasz közepén 4 pontra feljött a DKA, majd állandósult egy öt pont körüli pécsi vezetés, szünetben héttel ment a "baranyai brigád".
 
Ahogy a mérkőzést, a második félidőt is a pécsi fiatalok kezdték jobban, s egy 21-7-es bő 6 perccel 20 pont fölé növelve előnyüket úgy tűnt, el is döntötték a finálét. Ez a 20 pont fölötti különbség azonban úgy látszott, jel volt a debrecenieknek, akik a negyed hajrájában egy 15-1-et "repesztve" 7 pontra jöttek vissza. A negyedik negyedben pedig tovább folytatták a felzárkózást, a szakasz közepén egyetlen triplányira közelítették meg ellenfelüket. E kritikus szituációban Meszlényi Róbert próbálta átlendíteni a holtponton a pécsi csapatot, kosara egy, a végső sikert bebiztosító 6-0-s pécsi roham kezdetét jelentette. Ságodi Róbert az utolsó percben érkező triplájával még 5 pontra feljött a DKA, de fordítani nem tudott, így a pécsiek örülhettek a lefújást követően. 
 
 
Kádár Tamás, a DEAC Kosárlabda Akadémia vezetőedzője: A harmadik negyedben nagyon mélyről jöttünk vissza, de fordítani már nem maradt energiánk. Büszke vagyok a srácokra! Gratulálok a Pécsnek!
 
Kmézics Zorán, az NKA Pécs/A vezetőedzője: Az érdem a fiúké, de köszönjük a "gépezetnek", ami mögöttünk áll. Az Akadémia minden feltételt biztosított, hogy idáig jussanak, a szezon végén kő kemény munkával elértük a célunk!

Vármegyei szövetségek