Hosszabbítás után győzött Franciaország az olimpiai selejtező negyeddöntőjében
30
May
2021
Hosszabbítás után győzött Franciaország az olimpiai selejtező negyeddöntőjében
2021. május 30.  |  13:45

A világelső francia válogatott várt női 3x3-as nemzeti csapatunkra a grazi olimpiai selejtező negyeddöntőjében - a mieink veretlenül, 4-0-s mérleggel megnyerték csoportjukat, a franciák azonban saját négyesükben kikaptak a bombaerős Team USA-tól. A képlet egyszerű volt: aki nyer, elődöntős.

A mérkőzés első felében Goree találataira alapozva lépegetett előre válogatottunk, bár 5-2-re elléptek a franciák, csakhamar egyenlítettünk. Theodoreán nehéz, oldalra lépős duplájával 7-5-re vezettünk is, innen azonban Migna Toure percei következtek - gyakorlatilag egymaga vezényelt le egy 4-0-s rohamot, amivel ismét náluk volt az előny. Goree kosarával 9-8-ra zárkóztunk, ekkor azonban egy újabb francia futás következett, 13-8-ra húztak el a gallok. Medgyessy és Theodoreán jókor fújt riadót, két távoli találatukkal 13-15-ig jöttünk vissza, majd Medgyessyt faultolta Paget, ami két büntetőt ért - a helyére is küldte mindkettőt a DVTK játékmestere (15-15).

Az tuolsó két percen belül jártunk már, francia kosarat követően Goree palánkos dobásával sikerült az egyenlítés (16-16). Több pont már nem született a rendes játékidőben, pedig 4 másodperccel a vége előtt még volt egy labdánk a győzelemre - következhetett a hosszabbítás. Itt a 3x3 szabályainak megfelelően az a csapat nyer, amely előbb szerez kettő pontot - hogy egy duplát, vagy két "simát", az mindegy. Az egypontosokra szavaztak a csapatok, a franciák után a maygarok is betaláltak. Az egész meccsen tarthatatlan Toure betörését azonban csak szabálytalanság árán tudta megállítani Medgyessy, és az első szabaddobás elhibázása után a másodikat már értékesítette a francia bedobó - ezzel Franciaország jutott a legjobb négybe (17-18), a magyarok pedig Debrecenben vívhatják ki a tokiói részvételt.  

Vármegyei szövetségek