Veretlenül nyerte csoportját női 3x3-as válogatottunk az olimpiai selejtezőn
29
May
2021
Veretlenül nyerte csoportját női 3x3-as válogatottunk az olimpiai selejtezőn
2021. május 29.  |  22:10

A magyar női 3x3-as válogatott az utolsó csoportmérkőzésén 22-8-ra legyőzte Srí Lankát a grazi olimpiai selejtezőn. Ezzel a mieink veretlenül zártak a C-csoport élén. A vasárnap 13 óra 10 perckor kezdődő negyeddöntőben Franciaország lesz a rivális.

Cyesha Goree találatával szerzett vezetést a magyar csapat. Ezt követően Srí Lanka még egyenlített, de  Medgyessy Dóra és Papp Dia találataival így is 3-1-es előnyre tettünk szert az első perc végére. Lendületben maradtak a mieink, így Goree extra megmozdulásaival villámgyorsan 6-1-re növelte előnyét a magyar csapat. Időt kért riválisunk, de a következő támadásokból a kifejezetten nagy kedvvel játszó Goree újabb három pontot szerzett és azokkal már 9-1-re vezettünk. Ekkor jött az első megszakítás.

Visszaérkezve a pályára igyekezett kis ritmust találni Srí Lanka és 9-4-re visszajöttek. Fontos pillanatban érkezett Papp duplája, amivel 11-4-re módosult az állás. Megvillant távolról ellenfelünk, de a folytatásban egyre felszabadultabban játszó csapatunk szebbnél szebb megmozdulásokból ért el pontokat. Goree újabb négy pontját követően már 15-6-ra mentünk. Ekkor egy távoli dobás ismét cél ért becsülettel küzdő ellenfelünktől, amivel 15-8-ra visszajöttek. Ezzel túlszárnyalták az addigi legtöbb szerzett pontjukat.

A magyar válogatott 15-8 után már nem engedélyezett több pontot Sri Lankának. Betalált Medgyessy, majd Theodoreán Alexandra két duplája 20-8-ra alakította az eredményt. Ekkor még 3 perc 52 másodperc volt hátra, de mindössze egy találatra jártunk a sikertől. Ezt az egy találatot pedig 3 perc 33 másodperccel a játékidő vége előtt Medgyessy Dóra szerezte, akinek a duplájával 22-8-ra nyertünk. Remek játékkal hibátlanul zárta a csoportkört a magyar csapat. Folytatás vasárnap a keresztjátékkal, ahol a tét immár az olimpiai kvóta lesz.

Vármegyei szövetségek