Negyeddöntős női 3x3-as válogatottunk a grazi olimpiai selejtezőben!
29
May
2021
Negyeddöntős női 3x3-as válogatottunk a grazi olimpiai selejtezőben!
2021. május 29.  |  19:30

Női 3×3-as válogatottunk végig uralva a mérkőzést 21-10-re legyőzte Észtországot a grazi 3×3-as olimpiai selejtezőn és ezzel matematikailag is biztosította helyét a negyeddöntőben.

A veretlen csapatok csatáját a magyar válogatott kezdte jobban. Az első perc végére Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra és Cyesha Goree találataival 3-0-s előnyre tettünk szert. A folytatásban Medgyessy Dóra büntetőjével növeltük a különbséget. Erre azonban egy észt dupla érkezett válaszul, amivel 4-2-re módosult az állás. Mielőtt közelebb került volna riválisunk, Papp Dia is megszerezte az első pontját. Goree büntetője pedig 6-2-re módosította az állást. Az első játékmegszakítás előtt is eredményesnek bizonyult Goree, így a kisebb szünetre 7-2-es vezetésről vonulhattunk.

Visszatérve a pályára, az első két támadását elrontotta az észt csapat, ami esélyt teremtett arra, hogy tovább növeljük a differenciát. Goree 1+1-es helyzetet harcolt ki. A büntető kimaradt, de ezzel együtt is 8-2-re léptünk el. Papp remek helyzetfelismerése pedig már 9-2-es vezetést eredményezett. A mérkőzés feléhez érkezve az észtek kosárcsendje is megszakadt. Célt ért egy ziccerük, született sikeres távoli dobásuk, illetve két büntetőnél sem remegett meg riválisunk keze. Ezekre Papp és Goree egy-egy találata érkezett válaszul. Összességében azonban a második játékmegszakításig 11-7-re felzárkózott az észt csapat.

A kisebb szünet után, ha lehet, még keményebb mederben haladt a küzdelem. Goree büntetőjével 12-7-re módosult az állás, majd Theodoreán értékesített higgadtan két büntetőt, így már kétszer annyi ponttal rendelkeztünk, mint riválisunk. Ugyan betaláltak távolról az észtek, de Goree ismét megvillant kétszer, majd jött Theodoreán duplája és így az utolsó két percbe fordulva 18-9-nél igen kedvező pozícióba került csapatunk. Reális esély nyílt a 10 perces játékidő vége előtt megszerezni a 21. pontot és lezárni a csatát. Ekkor már felszabadultan játszott csapatunk, végül Papp 1 perc 7 másodperccel a vége előtt értékesítette a győzelmet érő duplát.

Vármegyei szövetségek