2020/2021 - NKA Pécs/A - Vasas Akadémia/A 81-64
28
May
2021
2020/2021 - NKA Pécs/A - Vasas Akadémia/A 81-64
2021. május 28.  |  21:00
Schmera Gergely kosaraira alapozva a nyitó negyed közepére 10 pont fölötti előnyt szereztek a pécsiek. A szakasz végén egy 5-0-s "részhajrával" 10 ponton belülre került a Vasas. Ahogy a mérkőzést, a második negyedet is a pécsiek kezdték jobban, Meszlényi Róbert triplái és Bánfi Balázs kosarai révén egy 15-4-es bő 4 perccel közel 20 pontosra növelték előnyüket. A félidő hajrájában egy Dunai Zétény és Kelemen Ádám vezette 10-3-mal próbált felzárkózni a Vasas. A félidő vége nagy triplapárbajt hozott: pécsi részről Bánfi és Meszlényi, a fővárosiaktól pedig Várszegi Ádám talált be távolról. Szünetben 17 ponttal vezetett az NKA.
 
A második félidőt a Vasas kezdte jobban, s a szakasz közepén a 10 pontos lélektani határ közelébe került. A pécsiek azonban újítani tudtak, Pifkó Bálint vezetésével a harmadik negyed végén és a negyedik elején bemutatott 13-4-es rohammal 20 pont fölé növelve előnyüket eldöntötték a találkozót. A szakasz közepén Árva-File Balázs és Várszegi váltott triplát. Utóbbi a hajrában "elkapta a fonalat", hárompontos kosaraival tett arról, hogy csapata 20 ponton belül maradjon, ám a Vasas igazán szorossá már nem tudta tenni a találkozót.
 
 
Kmézics Zorán, a NKA Pécs/A vezetőedzője: Másodedzőmnek köszönhetően jól felkészültünk a Vasasból. Védekezésünk volt a kulcs a mérkőzésen egy nagyon erős ellenfél ellen. Ezt a győzelmet Dénesnek ajánlom születésnapja alkalmából.
 
Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia/A vezetőedzője: Gratulálok a Rátgébernek a győzelemhez! Az első félidei intenzitásunk nem ért fel egy ilyen fontos meccshez. Sok sikert nekik a döntőben!

Vármegyei szövetségek