2020/2021 - DEAC Kosárlabda Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 76-73
28
May
2021
2020/2021 - DEAC Kosárlabda Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 76-73
2021. május 28.  |  20:54
Kiss Kolos és Kovács Ákos vezérletével jobban kezdett a debreceni együttes, amely 10-4-re elhúzott, ám a negyed második felében Pafféri Péter és Simonics Olivér vezetésével bemutatott 15-2-es rohammal fordított a rendező alakulat. A második szakaszban végig fej-fej mellett haladtak a felek - a negyed némi túlzással Kovács, illetve Vasas Máté dobópárbaját hozta, szünetben 1 ponttal vezettek a hazaiak.
 
A második félidőt 7-0-lal kezdték a debreceniek, ám a harmadik negyed végére 2 pontra felzárkózott a kőbányai együttes, amely mintegy lendületben maradva 4 pontos előnyt szerzett a negyedik negyed közepéhez közeledve. Ekkor egy 7-2-vel fordított a Debrecen, így a végjátékba egál körüli állással mentek bele a felek. Az izgalmas hajrában Kerti Patrik kosarai jelentettek sokat a kőbányaiaknak, a hajdúságiaknál kritikus pillanatban dobott triplát a negyeddöntőben igen eredményes, de ezúttal görcsösen játszó Kalassai Martin.
 
Az utolsó percre fordulva a hajdúságiak jobban büntetőztek, 76-70-nél győztesnek tűntek. Az utolsó 15 másodpercben azonban előbb Hajdu Péter triplája csökkentette a különbséget három pontra, majd két kihagyott DEAC-büntetőt követően a végig remekül játszó Vasas próbálkozott az egyenlítéssel - dudaszós hármasa kicsivel ugyan, de célt tévesztett, így elődöntőhöz méltó, kiélezett találkozó végén a debreceniek örülhettek.
 
 
Kádár Tamás, a DEAC Kosárlabda Akadémia vezetőedzője: Gratulálok a játékosaimnak! Gyengén játszottunk, de óriási energiát fektettünk bele a győzelemért.
 
Varga István, a Zsíros Akadémia Kőbánya/A vezetőedzője: Fegyelmezetlen védekezésünknek és gyenge dobóteljesítményünknek köszönhetően a bronzéremért játszhatunk. Gratulálunk a DEAC-nak!

Vármegyei szövetségek