2020/2021 - Kaposvári SI - FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely 85-90
28
May
2021
2020/2021 - Kaposvári SI - FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely 85-90
2021. május 28.  |  17:06
Németh Bálint két triplájának köszönhetően a szombathelyiek kezdtek jobban, ám e hátrányt Paár Márk 2+1-es akciójával, majd triplájával hamar ledolgozta a Kaposvár. A szakasz második felében újra ellépett hattal a Falco, de az ekkor erősen egyemberes csapat benyomását keltő somogyi legénységet Paár versenyben tartotta, sőt a negyed végén minimális előnyt is szerzett csapatának. A második etapot Takács Zsolt villanásaival és 8-2-vel kezdte a vasi legénység, amely ugyan állandósított egy szűk előnyt, ám mivel a túloldalon a végül tripla-dupláig jutó Paár (43 pont, 15 lepattanó, 11 gólpassz) hatékony "segítőtársra" lelt a pontszerzésben Eric Edward Cohill személyében, nagyobb vezetésre nem tudott szert tenni a Falco - a szünetben döntetlenre álltak a felek.
 
Négy somogyi pontra hat vasi volt a válasz a második félidő elején, továbbra sem "eresztették" egymást, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A Kaposvártól továbbra is a Paár-Cohill duó felelt a pontokért, a Falco gárdájánál azért jobban megoszlottak a terhek. A záró etap közepéhez közeledve 4 ponttal ellépett a Kaposvár, ám ekkor Takács, valamint Tiborcz Benedek vezetésével egy 9-0-lal fordított, s ellépett a Falco, amely a hajrában elsősorban Horváth Natan kosarai révén már nem is adta ki kezéből a vezetést. A vasárnapi helyosztókon az 5. helyért a Falco a Sopronnal, a 7. helyért a Kaposvár a Kecskeméttel méri össze az erejét.
 
 
Szőke Balázs, a Kaposvári SI vezetőedzője: Küzdelmes mérkőzésen, a végjátékban jobban koncentráló Falco fölénk kerekedett. Gratulálunk nekik! A záró negyedben történt 3-4 perces rövidzárlat okozta a vereségünket. Megyünk tovább, megpróbáljuk vasárnap megszerezni a 7. helyet.
 
Váradi Attila, a FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely/A vezetőedzője: Gratulálok a csapatnak! Sok hibát vétettünk, de küzdeni tudásunk átlendített a nehéz szituációkban!

Vármegyei szövetségek