2020/2021 - Kecskeméti KA – Soproni Sportiskola KA/A 68-107
28
May
2021
2020/2021 - Kecskeméti KA – Soproni Sportiskola KA/A 68-107
2021. május 28.  |  14:00
Csendes kosaraival lépett el a meccs elején a Sopron, de hamar reagált a Kecskemét, Kőházi és Tóth Bence kosaraival gyorsan utolérték ellenfelüket. A Sopronból ekkor Csátaljai is megrázta magát, vezérletével közel 10 pontos előnyt harcoltak ki – a túloldalon Ivkovic és Velkey tartotta csapatát. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a negyed derekán a kecskeméti gárdát edző Ivkovic Stojan két egymást követő technikaival a kiállítás sorsára jutott, emiatt egy ideig állt a játék.
 
A Kecskemét kezdte jobban a második játékrészt, 22-18-ra felzárkóztak, de ekkor egy 7-0-s futással, Balogh kosaraira építve ismét ellépett a Sopron. Ivkovic, Tóth P. és Velkey révén állította el a vérzést a Kecskemét, visszajöttek látótávolságra, majd ismét Ivkovic és Velkey percei következtek, kosaraikkal 39-37-re zárkóztak a Bács megyeiek – a túloldalon Csendes triplája zárta le a rohamot, a nagyszünetben 37-42 állt az eredményjelzőn.
 
A fordulást követően felpörgette játékát a Sopron, villámgyorsan futottak egy 12-2-t, amiből főként Csátaljai, Csendes és Hajnal vette ki a részét, miközben a kecskemétiek mindkét oldalon elvesztették a fonalat. Ezt a későbbiekben sem találták meg, az extázisban játszó soproniak folyamatosan szerezték a kosarakat, míg a túloldalon semmi nem akart beesni a kecskemétieknek. Előbb 30, majd közel 40 pontra nőtt a differencia, a játékrész végére el is dőlt a mérkőzés.
 
A negyedik negyedben Nyikos is elkezdett betalálni, a túloldalon Veliczky és Dobos révén próbált faragni hátrányából a Kecskemét, amelynek játékosai becsülettel végig hajtottak, de megakadályozni nem tudták a soproniak sima győzelmét. A vasárnapi helyosztókon a Sopron az 5., a Kecskemét a 7. helyért küzdhet majd meg.
 
 
Sztojan Ivkovics, a Kecskeméti KA vezetőedzője: Gratulálunk a Sopronnak, további sok sikert kívánunk!
 
Carlos Valleyo, a Soproni Sportiskola KA/A vezetőedzője: Megmutattuk, hogy fantasztikusan tudunk kosárlabdázni, magas intenzitással. Bizonyítottuk, hogy tudunk szívvel játszani, nagyon büszke vagyok a játékosaimra!

Vármegyei szövetségek