Kiváló játékkal, győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőt női 3x3-as válogatottunk
27
May
2021
Kiváló játékkal, győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőt női 3x3-as válogatottunk
2021. május 27.  |  21:10

Ha jó kétórás csúszással is, de végül lejátszotta első mérkőzését női 3x3-as válogatottunk a grazi olimpiai selejtezőben. 

A Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Cyesha Goree, Papp Dia összeállítású nemzeti csapatunk a C csoportba kapott besorolást Hollandiával, Fehéroroszországgal, Észtországgal és Sri Lankával egyetemben. A csoportból az első két helyezett jut tovább, magáról a tornáról pedig 3 együttes kvalifikál Tokióba. A tervek szerint Fehéroroszország és Hollandia várt volna a mai játéknapon a mieinkre, de esőszünet miatt végül csúszott a program, így csak a fehéroroszokkal mérkőztünk - a hollandok elleni összecsapás holnap 10:20 perckor kerül lejátszásra. 

A későbbi kezdés szerencsére nem zavarta meg Károlyi Andrea együttesét. Bár rögtön egy dplával nyitottak a fehéroroszok, Medgyessy és Goree eredményes játékával hamar fordítottunk (5-3). Papp Dia is beköszönt egy szép betörést követő ziccerrel, majd 6-5 után Theodoreáén is betalált. A szekszárdi kontingens, vagyis Goree és Theodoreán nagyon elemében volt a mérkőzés középső szakaszában, 12-6-ra sikerült ellépnünk kosaraikkal. Igyekezett meccsben maradni Fehéroroszország, de elég sok hiba csúszott a játékukba, amit honfitársaink rendre büntettek - az ellenfél sokszor hiába játszott például két magasemberrel, Theodoreán és Goree több támadólepattanót is visszaszerzett mellettük. 15-10-nél közeledett a hajrá, Theodoreán ekkor egy nagy duplát süllyesztett el Papp passzából - eldőlni látszott a találkozó. A korábbi világelső "Ali" faulttal együtt is visszatett egy labdát, ami - mivel az ellenfélnek már megvolt a hét csapatszemélyije - két plusz büntetőt is eredményezett. Az így szerzett három ponttal 20-10-re léptünk el, a végeredményt Medgyessy büntetője állította be - meggyőző játékkal, 21-11-es diadallal debütált tehát válogatottunk Grazban. 

Holnap tehát a kemény diónak ígérkező Hollandia vár a hölgyekre, délelőtt 10:20 perckor.

 

FEHÉROROSZORSZÁG -  MAGYARORSZÁG 11-21
FIBA 3x3 olimpiai selejtező
Ausztria, Graz


Fehéroroszország: Anastasiya Sushchyk 5, Darya Mahalias 3, Maryna Ivashchanka 2, Hanna Lapo 1.

Magyarország: Papp Dia 2, Theodoreán Alexandra 8, Medgyessy 3, Cyesha Goree 8.

 

Vármegyei szövetségek