2020/2021 - NKA Pécs/A - Kaposvári SI 81-71
26
May
2021
2020/2021 - NKA Pécs/A - Kaposvári SI 81-71
2021. május 26.  |  18:50
Ifj. Meszlényi Róbert triplájával és 5-0-lal kezdtek a pécsiek, ám Paár Márk triplájára építve fordítottak és 7-6-ra már a somogyi fiatalok vezettek. A szakasz közepe egyértelműen a 9-1-es rohamot bemutató pécsi fiataloké volt, akik a negyed végéig 3 pontot megőriztek előnyükből. A második szakasz elején gyorsan ledolgozta hátrányát a Kaposvár, ám a szakasz közepén egy 6-0-lal ismét a pécsi fiúk léptek meg, s 5 pont körüli előnyüket szünetig meg is tartották.
 
A második félidőt lendületes, pontos játékkal kezdő NKA elsősorban Pifkó Bálint és Schmera Gergely jóvoltából egy 16-4-es rohammal a negyed közepére közel 20 pontosra növelte előnyét. Ezt követően a pécsiek egészen a hajráig tartották 15 pont körüli előnyüket, s abban, hogy a somogyiak nem tudtak közelebb kerülni az NKA együtteséhez, Rátgéber Tamás pontjai is kellettek a pécsi együttesnek. Ahhoz pedig Edward Cohill tett hozzá pontokat, hogy a Kaposvár nem szakadt le még jobban. A végén 10 pontra feljött a somogyi gárda, de igazán nem tudta szorossá tenni a találkozót, pedig soraiban Paár M. végül 31 pontot, 14 lepattanót, 7 gólpasszt és 18 kiharcolt faultot, összesen 53 VAL-t jegyzett. 
 
 
Kmézic Zoran, az NKA Pécs/A vezetőedzője: Egy nagyon kemény ellenfél ellen, egy nagyon küzdelmes mérkőzésen tudtunk nyerni, ahol a mentális gátakat is át kellett törnünk. Most ezután kezdődik a kemény harc az érmekért.
 
Szőke Balázs, a Kaposvári SI vezetőedzője: Nem kezdtünk jól, de nagy energiát mozgósítottunk, és nagy hőfokon jól játszottunk az első félidő végéig, eddig teljesen nyílt volt a találkozó. A nagyszünet után nagyon bent maradtunk az öltözőben, és ezt ellenfelünk szépen kihasználta, nagy hátrányba kerültünk. Ezt követően próbáltunk kapaszkodni, ami erre volt elég. Sajnos rengeteg volt az eladott labdánk, illetve sok támadólepattanót engedtünk. Gratulálunk a Rátgéber csapatának, megérdemelten nyerték meg a találkozót!

Vármegyei szövetségek