2020/2021 - Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Soproni Sportiskola KA/A 67-65
26
May
2021
2020/2021 - Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Soproni Sportiskola KA/A 67-65
2021. május 26.  |  16:42
Hajdu Péter vezetésével 6-2-re vezettek a torna házigazdái, de két druszája, Csátaljay Péter és Csendes Péter jóvoltából a szakasz második felében egy 14-4-gyel fordítottak a soproniak, akik 4 ponttal meg is nyerték a nyitó 10 percet. A második szakasz közepére megduplázta az első negyed végére szerzett előnyét a Sopron, ám a félidő hajrájában egy elsősorban Pafféri Péter kosaraira épített 14-1-es "száguldással" nemcsak fordított, 5 ponttal meg is ugrott a kőbányai gárda. A Sopronnak volt válasza, szünetre ledolgozta hátrányát. 
 
Pafféri triplájával indult a második szakasz, de ezután újra a soproni csapat percei következtek, egy 10-2-es rohammal 5 ponttal újra megugrott a hűség városának alakulata. Nem állt le a "hullámvasút", egy 6-0-lal visszaszerezték a vezetést a kőbányaiak, majd egy 7-0-soproni "részhajrára" jött a negyed végén egy 8-2-es hazai - 1 pontos kőbányai vezetéssel fordultak a felek a negyedik negyedre. Ennek elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a közepén 5 ponttal megugrott a Zsíros Akadémia együttese. Az utolsó percre azonban újra "egállal" fordultak a csapatok, ebben pedig 4-ből 2 büntetőt - egyet Vámos Ádám, egyet Hajdu - értékesítve a hazaiak végül nagy csatában ellenfelük fölé kerekedtek.
 
 
Varga István, a Zsíros Akadémia Kőbánya/A vezetőedzője: Sok hibával játszottunk, de a végjátékban mentális erőnknek köszönhetően nyertünk. Mindkét csapatnak gratulálok!
  
Carlos Valleyo, a Soproni Sportiskola KA/A vezetőedzője: Gratulálunk a Zsíros Akadémiának, hogy bejutott a legjobb 4-be! Nem játszottunk jól, de megérdemelték a győzelmet. Nem tudtuk megnyerni a lepattanóharcot, ez volt a mérkőzés kulcsa. Megyünk tovább, és harcolunk az 5. helyért.

Vármegyei szövetségek