A hétvégén a leány junior országos bajnokság döntőjét rendezik meg
17
May
2021
A hétvégén a leány junior országos bajnokság döntőjét rendezik meg
2021. május 17.  |  14:48
Ezen a héten újabb utánpótlás országos bajnoki döntőre kerül sor az idén megszokott szerda-péntek-vasárnap ritmusban: a hétvégén a leány junior korosztályban dől el az országos bajnok kiléte. A helyszín a fiú serdülő és fiú kadett A döntő után ezúttal is a Vasas Pasaréti Sportcentrum lesz.
 
Az első negyeddöntőben a Vasas Akadémia/A csapata lesz majd az egyik mérkőző fél. A pasaréti alakulat az alapszakasz főtábla B csoportjában 8-2-vel második lett a Csata DSE mögött - a fővárosi riválistól kapott ki kétszer -, a rájátszás piros csoportjában pedig további két vereséget szenvedve 10-4-gyel zárt, és a harmadik lett. Az ellenfél az a Zsíros Akadémia Kőbánya lesz, amely szintén az alapszakasz főtáblájának B csoportjában kapott helyet, és ott 4-6-tal a negyedik lett. A kőbányaiak így is bekerültek a rájátszás piros csoportjába, ahol 4-10-zel végül a hatodik helyen zártak (megelőzték azt a Bajai NKK-t, amely az alapszakaszban még jobban teljesített náluk). A két gárda még a szezon elején játszott egymással két mérkőzést: november 28-án 84-47-re nyert a Vasas, december 2-án pedig idegenben is győzött 83-61-re.
 
A második negyeddöntőben fog pályára lépni az Atomerőmű-KSC Szekszárd, amely szép reményekkel vághat neki ennek a nyolcasdöntőnek. A Tolna megyei alakulat az alapszakasz főtáblájának A csoportját 9-1-gyel hozta le az első helyen, majd a rájátszás piros csoportjában is nagyszerűen szerepelt, 11-3-mal végül a második lett. A Szekszárd az egyetlen csapat, amely ebben az idényben le tudta győzni a Csata DSE-t. Könnyen lehet, hogy a tolnai gárda a fináléig vezető úton két Vasassal is találkozni fog. A legjobb nyolc között ugyanis a Vasas Akadémia/B lesz majd dél-magyarországi együttes ellenfele, amely az első csapat árnyékában is beverekedte magát az országos A döntőre. A házigazda B csapata a selejtezők után csak az alapszakasz C csoportjába került, amelyet 10-0-lal meg is nyert. A rájátszás fehér csoportjából 6-0-lal meneteltek tovább a pasarétiek, a keresztjátékok során pedig előbb a Török Flóris-Törekvés SE-t, majd a Bajai NKK-t intézték el kettős győzelemmel - a Vasas B egyetlen vereséget szenvedett a szezon során, még az első selejtezős meccsén kapott ki a Törekvéstől, de visszavágott ezért. A két együttes nem találkozott még egymással idén.
 
A harmadik mérkőzésen szerepel majd a torna favoritja, a Csata DSE, amely az alapszakasz B csoportot 10-0-lal, a rájátszás piros csoportját pedig 13-1-gyel nyerte meg - volt már róla szó, hogy a Szekszárd egyszer el tudta kapni a Csatát. Az ellenfél az a BEAC-Újbuda KA/A lesz, amely a selejtező első körében egy győzelem mellett két vereséget szenvedett el, a második fordulóban kétszer nyert, így viszont csak az alapszakasz C csoportjába sorolták be. A BEAC itt is mindössze 5-5-tel, a negyedik helyen zárt, a rájátszás zöld csoportját viszont 4-2-vel az első helyen hozta. A keresztjáték során a BEAC előbb a Kanizsai Vadmacskákat ejtette ki összesítésben 12 pontos különbséggel, majd a piros csoport nyolcadik helyén végző Széchenyi KA sem jelentett akadályt, és két nagyon sima sikerrel jutott végül a nyolcasdöntőbe. Mint látható, a két csapat útjai egyelőre még nem keresztezték egymást ebben a szezonban.
 
Az utolsó, elődöntőért folyó párharc egyik főszereplője az NKA Pécs lesz, amely az alapszakasz A csoportját 8-2-vel abszolválta a második helyen, majd a rájátszás piros csoportjában 9-5-tel a negyedik helyen zárt a mecsekaljai alakulat - kétszer is csak 6-6 ponttal kaptak ki a Csatától, és nyertek a Vasas otthonában. Az ellenfelük az a DVTK Akadémia lesz, amely az alapszakasz A csoportjában 5-5-tel végzett a harmadik pozícióban, majd 5-9-cel az ötödik lett a rájátszás piros csoportjában - csak egy pozíció volt a két együttes között, de mérlegben elég nagy differencia mutatkozott. A két gárda pécsi összecsapása rendkívül egyoldalú volt november 21-én (102-51), a miskolci meccset viszont meg tudta nyerni a DVTK három nappal korábban (83-77).
 
 
 
A program:
 
Leány junior országos bajnoki A döntő (Vasas Pasaréti Sportcentrum)
 
Negyeddöntők
2021. május 19., szerda
 
11:00   Vasas Akadémia/A - Zsíros Akadémia Kőbánya
13:30   Atomerőmű-KSC Szekszárd - Vasas Akadémia/B
16:00   Csata DSE - BEAC-Újbuda KA/A
18:30   NKA Pécs - DVTK Akadémia
 
 
5-8. helyért keresztjáték
2021. május 21., péntek
 
11:00   1. negyeddöntő vesztese - 2. negyeddöntő vesztese (I.)
13:30   3. negyeddöntő vesztese - 4. negyeddöntő vesztese (II.)
 
Elődöntők
2021. május 21., péntek
 
16:00   1. negyeddöntő győztese - 2. negyeddöntő győztese (III.)
18:30   3. negyeddöntő győztese - 4. negyeddöntő győztese (IV.)
 
 
Helyosztók
2021. május 23., vasárnap
 
11:00   I. vesztese - II. vesztese (7. helyért)
13:30   I. győztese - II. győztese (5. helyért)
16:00   III. vesztese - IV. vesztese (3. helyért)
18:30   III. győztese - IV. győztese (Döntő)
 
 
 
A meccseket élőben követhetitek figyelemmel a hunbasket.tv oldalon!

Vármegyei szövetségek