2020/2021 - NKA Pécs/A – Vasas Akadémia/A 34-61
16
May
2021
2020/2021 - NKA Pécs/A – Vasas Akadémia/A 34-61
2021. május 16.  |  21:14
A fiú kadett országos bajnokság döntőjében az NKA Pécs és a Vasas Akadémia csapata mérkőzött meg egymással.
 
Árva-File Balázs kosara nyitotta a találkozót, ám Filipovic és Laczházi pontjaival gyorsan megfordította a találkozót a Vasas. A negyed közepén már 10-4-re vezetett a házigazda, folyamatosan hibára kényszerítve a pécsi együttest. Kapaszkodott ekkor a Pécs, de a hazaiak a Pleesz-Laczházi páros eredményes befejezéseivel 16-8-ra hozták az első 10 percet. A második negyedben is magas hőfokon égett a Vasas, fizikálisan és szervezettségben ellenfele fölé nőtt. Negyedórányi játék után 12 pontra nőtt a különbség, amit a félidőig növelni is tudtak a pasarétiek, így 32-17-es előnnyel vonulhattak a nagyszünetre.
 
A harmadik negyedre fordulva tovább nőtt a különbség, a szakasz derekára megközelítette a 20 pontot. Nem állt meg itt a Vasas: a játékrész második felében mindössze két pontot kapva 50-23-mal várták a záró 10 percet a fővárosiak. A lényegi kérdések eldőltek ekkorra - semmi nem fenyegette a Vasas Akadémia győzelmét, a két vezetőedző minden nevezett játékosának lehetőséget adott. Megtartotta a 30 perc utáni 27 pontnyi különbséget a Vasas, 61-34-es, magabiztos győzelmével biztosította be a kadett bajnoki címet.
 
Így a múltheti, serdülő bajnoki cím után - ahol meccsenként 50 pontot kapva, 34 pontos átlaggal győzték le ellenfeleiket - a kadettok lemásolták a két évvel fiatalabbak bajnoki címét. Meccsenként átlagosan 39 ponton tartották ellenfeleiket, közel 28 pontos átlaggal bizonyultak jobbnak a mezőnynél, amely mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény.
 
 
Branislav Jemc, az NKA Pécs/A vezetőedzője: Gratulálok mindkét csapatnak! A Vasas nagyon jól játszott, erősebb csapat. Mi nagyon fáradtak voltunk, hiszen nekünk keresztjátékot is játszani kellett. Nagyon büszke és boldog vagyok, mert azt gondolom, hogy megérdemeltük ezt az érmet, mert megmutattunk valamit magunkból az első két mérkőzésen.
 
Harald Stein, a Vasas Akadémia/A vezetőedzője: A fiúk nagyszerű munkát végeztek negyven percen keresztül. Hittek abban, amit csinálunk, hittek magukban és megmutatták a karakterüket. Ez volt az az út, amilyen kosárlabdát mi játszani szeretnénk. Gratulálok a Pécs csapatának is, hiszen nagyszerű teljesítménnyel jutottak ők is döntőbe!

Vármegyei szövetségek