2020/2021 - Soproni Sportiskola KA/A – Budapesti Honvéd/A 63-65
16
May
2021
2020/2021 - Soproni Sportiskola KA/A – Budapesti Honvéd/A 63-65
2021. május 16.  |  19:32
A bronzérem sorsát a Soproni Sportiskola és a Budapesti Honvéd mérkőzése volt hivatott dönteni.
 
A Sopron kezdte jobban az ütközetet, 6-0-s eredmény után kezdett kapaszkodni a Honvéd. Rengeteg támadólepattanót engedélyezett a Honvéd a Sopronnak, a második esélyeket pedig kegyetlenül használta ki a Sopron mind belül, mind a triplavonalon túlról, így magabiztos soproni vezetéssel, 25-11-es eredménnyel zárult az első 10 perc. Továbbra is uralta a mérkőzést a Sopron, Keller és Flasár irányításával elérte a 20 pontot a differencia (41-21). A félidő végéből azonban jobban jött ki a Honvéd, amelynek sikerült a nagyszünetre 16 pontra felzárkóznia (45-29).
 
A térfélcserét követően teljesen új felfogásban jött ki a Honvéd. Megzavarta a Sopront az, hogy védekezést váltottak Gyürk Zsigmondék. A fővárosiak kevesebb mint hat perc alatt eltüntették tetemes hátrányukat, és teljes mértékben átvették a mérkőzés irányítását a harmadik negyed végére (51-55). Az utolsó játékrészben küzdött a Sopron, de remek védekezéssel tudta semlegesíteni a Honvéd a támadásaikat. Négypontos Honvéd-előnnyel vágott neki az utolsó percnek a két csapat (60-64), majd Keller Bendegúz középtávolijával egy labdára jött fel a Sopron. Gyürk Zsigmond kettőből egy büntetőt értékesített, Kellert pedig hárompontos dobás közben faultolták, de háromból csak egyszer volt eredményes a vonalról, kialakítva ezzel a 65-63-as végeredményt.
 
A Budapesti Honvéd hatalmas fordításával teljesen megérdemelten szerezte meg a bronzérmet, így győzelemmel fejezte be a 2020/2021-es idényt.
 
 
Misa Popadic, a Soproni Sportiskola KA/A vezetőedzője: Gratulálok a Honvédnak! A második félidőben ők voltak a jobb csapat, az első félidőben az én csapatom. Sajnos két ponttal így alulmaradtunk.
 
Sipos Péter, a Budapesti Honvéd/A vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, hihetetlen volt, hogy mínusz húszról sikerült felállnunk, és hittünk benne! Nagyon jó érzés ezt magyar edzőként átélni, és nagyon jó érzés, hogy ezeknek a srácoknak egy örök élményt sikerült ezzel a tornával szerezni. Gratulálok a Sopronnak, jó csapat volt és köszönjük szépen az otthon lévők szurkolását! Hajrá Honvéd!

Vármegyei szövetségek