2020/2021 - Vasas Akadémia/A – Budapesti Honvéd/A 76-45
14
May
2021
2020/2021 - Vasas Akadémia/A – Budapesti Honvéd/A 76-45
2021. május 14.  |  21:26
Előzetesen a Vasas Akadémia/A és a Budapesti Honvéd/A csatáját övezte a legnagyobb érdeklődés a kadett döntőbe jutásért.
 
Jobban kezdte a mérkőzést a Vasas Akadémia, a Honvéd Gazdag Áron kosaraival kapaszkodott. A mérkőzés 6. percében Kiss és Erdős kosaraival 10-6-ra alakult az eredmény. Harald Stein időkérését követően megrázta magát a Vasas, s gyorsan egalizált. A negyed végére Bérces révén megfordította a mérkőzést a pasaréti együttes (16-14). A második 10 percben a Honvéd próbált kapaszkodni, azonban a negyed második felében több könnyelmű eladott labdából elkezdett komolyabb előnyt kiépíteni a Vasas. Látható volt már ekkor, hogy a Vasas jobban ki tudja használni fizikális fölényét, amire nem igazán volt ellenszere a Honvédnak, így a félidőre 37-28-as eredménnyel mehettek pihenni a csapatok.
 
A félidőben nem sikerült felráznia csapatát Sipos Péternek, folyamatosan nőtt a differencia a két gárda között olyannyira, hogy a 28. percre elérte a 20 pontot is a különbség (58-38), s a lényegi kérdések ekkorra eldőltek. A záró 10 perc formalitásnak tűnt a két együttes számára. A Budapesti Honvéd ugyan becsülettel hajtott, de minden próbálkozásra volt válasza a Vasasnak, az utolsó percekre pedig már minden nevezett játékos lehetőséget kapott. Major Bulcsú távoli, illetve benti sikeres próbálkozásaival elérte a 30-at a különbség (72-42) - a 76-45-ös végeredményt Görömbey András pontjai állították be.
 
Összességében elmondható, hogy a Vasas Akadémia teljesen megérdemelten jutott a döntőbe, hiszen csapatjátékban, szervezettségben, fizikálisan, illetve mentálisan is ellenfele fölé tudott kerekedni, s magabiztosan készülhet a vasárnapi, NKA Pécs/A elleni döntőre.
 
 
Harald Stein, a Vasas Akadémia/A vezetőedzője: A srácok remek mérkőzést játszottak, nagyszerű intenzitással 40 percen keresztül. Gratulálok a Honvédnak is, hiszen ez a csapat volt az, aki kétszer megvert minket az alapszakaszban. Természetesen a srácaink emiatt nagyon motiváltak voltak, illetve maga az elődöntő miatt is. Egy lépés maradt hátra!
 
Sipos Péter, a Budapesti Honvéd/A vezetőedzője: Gratulálok a Vasasnak! Megpróbáltuk, örülünk, hogy itt vagyunk a legjobb négyben. Szerintem kevesen tippelték volna, hogy éremért játszhatunk vasárnap. Gratulálok a saját csapatomnak, készülünk a bronzmérkőzésre!

Vármegyei szövetségek