2020/2021 - Zalakerámia ZTE KK/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 73-69 két h.u.
14
May
2021
2020/2021 - Zalakerámia ZTE KK/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 73-69 két h.u.
2021. május 14.  |  18:13
Újabb kiélezett csatára volt kilátás a Zalakerámia ZTE KK/A és a Zsíros Akadémia Kőbánya/A összecsapásán.
 
Szalay Domonkos révén jól kezdett a ZTE, a Simonics ikrek egyéni villanásai által azonban tartotta magát a Zsíros Akadémia. A negyed közepén gyorsan fault problémái adódtak a fővárosiaknak, és könnyelmű eladott labdákból ötpontos előnyt épített ki a Zalaegerszeg 10 perc játék után.
 
A második negyedben elkezdett kinyílni az olló a csapatok között. A Zalaegerszeg okosan használta ki azt, hogy Varga István kénytelen volt lecserélni Simonics Olivért a korai harmadik személyi hibája miatt. A félidő vége előtt 10 pont fölé nőtt a differencia, sőt a nagyszünet előtt Szalay Domonkos palánk alatti munkájának köszönhetően 37-23-as zalaegerszegi vezetéssel vonulhattak pihenni a felek.
 
A térfélcserét követően aztán új erőre kapott a Zsíros Akadémia, míg a Zalaegerszeg bent maradt az öltözőben. Folyamatos egerszegi eladott labdákból gyors támadásbefejezésekkel a negyed derekára eltüntette hátrányát a Kőbánya. A budapesti alakulat Simonics Olivér negyedvégi ötödik hibájának ellenére megfordította a mérkőzést, s négypontos, 49-45-ös vezetéssel vághatott neki a rendes játékidő utolsó negyedének.
 
A negyedik negyedben mind a két együttes küzdött: kapaszkodni próbált a Zalaegerszeg, de tartotta minimális előnyét a Zsíros Akadémia. Két perccel a vége előtt Simonics Levente is kiszállt, azonban így is Varga István tanítványai vághattak neki az utolsó percnek előnnyel. A végjátékban azonban Szalay Domonkos kosarával egyenlíteni tudott a ZTE, s jöhetett az első hosszabbítás (58-58).
 
Az első ráadásban rengeteg hibát vétettek a csapatok. Nehezen tudtak eljutni a gyűrűig a játékosok, mi sem bizonyítja jobban ezt, hogy Demeter Levente hosszabbítás elején szerzett ziccerén kívül csak büntetőből született kosár. Öt-öt pont esett öt perc alatt, így egy második hosszabbítás várt a csapatokra (63-63).
 
Ekkor újra előrelépett Szalay Domonkos, és úgy nézett ki, hogy két gyors triplával eldönti a találkozót (70-63). Hudák-Cai kosaraival kapaszkodott ugyan a Zsíros Akadémia, de Tóth és Szalay higgadtan értékesítette a lehetőségeit, így a Zalakerámia ZTE KK csapata készülhet a Dombóvári Kosársuli elleni helyosztóra, míg a Zsíros Akadémia a Kecskeméttel mérkőzhet meg vasárnap (73-69).
 
 
Bödör Ferenc, a Zalakerámia ZTE KK/A vezetőedzője: Ezt a meccset körülbelül ötször veszítettük el és tízszer nyertük meg, de a végén csak sikerült. Addig, amíg az ellenfél jó játékosain megfelelő taktikát alkalmaztunk, addig biztosan vezettünk. A második félidőben számomra érthetetlen módon megzavarodtunk, és sajnos egészen a végéig nem tudtunk rendet rakni a fejekben. Szerencsénk van, hogy nyertünk. Gratulálok az ellenfelünknek, hogy a legjobbjai kiválása után is így helyt állt!
 
Varga István, a Zsíros Akadémia Kőbánya/A vezetőedzője: Meghatározó játékosaim hamar elszálltak. Nem tudtunk kellő intenzitással játszani.

Vármegyei szövetségek